Primăria Cluj-Napoca Newsletter #4
Bugetare participativă 2019 - ultimele zile pentru depunerea proiectelor

Duminică - 11 august ora 23:59 - este termenul limită până la care se pot depune proiecte pentru orașul nostru pe www.bugetareparticipativa.ro în această ediție a procesului de bugetare participativă online coordonat de Primăria Cluj-Napoca. Cei care locuiesc, muncesc sau studiază la Cluj-Napoca pot depune în această etapă 6 proiecte.

Mai multe informații, Calendarul ediției 2019 și alte detalii sunt publicate pe
platforma procesului.

 

 

5 oferte depuse pentru Trenul Metropolitan și Metrou

Etapa depunerii ofertelor pentru realizarea studiilor de pre-fezabilitate și fezabilitate din cadrul licitației deschise pentru metrou și tren metropolitan s-a încheiat pe 30 iulie a.c.

Astfel, pentru obiectivul de investiții „Tren Metropolitan Gilău - Floreşti - Cluj-Napoca - Baciu - Apahida - Jucu - Bonţida” au fost depuse 5 oferte, după cum urmează:

- Asocierea SWS Engineering Spa (Italia) - SYSTRA (Franta) - METRANS Engineering SRL (România);
- Asocierea Explan SRL (România) - DR. SAUER and PARTENERS (UK);
- Asocierea METROUL SA (România) - PADECO CO., LTD (Japonia);
- Asocierea EUROCERAD INTERNATIONAL SRL (România) - 3TI PROGETTI ITALIA- INGEGNERIA INTEGRATA S.p.A.(Italia); 
- EGIS RAIL SA (Franța).

Mai multe informații găsiți aici.

Demarare lucrări pentru studii arheologice aferente Centurii Metropolitane a Clujului

Primăria Cluj-Napoca demarează lucrările tehnice pentru întocmirea studiilor arheologice intruzive în cadrul proiectului “Întocmire Studiu de Fezabilitate, PUZ și DTAC pentru proiectul Drum Transregio Feleac TR35”, Etapa I – Centura Metropolitana și Etapa II – Drumuri de legătură.

Traseul propus pe care se vor realiza studiile arheologice și harta siturilor arheologice identificate se poate vizualiza aici.

Aceste lucrări se desfășoară în perioada august-octombrie 2019.

Mai multe informații: aici.

ClujBike: 3.500 de carduri noi pentru sistemul de bike sharing

Din 1 august 2019 Primăria Cluj-Napoca eliberează 3.500 carduri pentru utilizatori noi al sistemului de bike sharing - ClujBike. Cardurile se pot elibera de la Centrul de informare pentru Cetățeni al Primăriei Cluj-Napoca de pe Calea Moților, nr. 1-3 sau de la primăriile de cartier.

Mai multe informații: aici.

 

Toate detaliile privind localizarea stațiilor de biciclete, condițiile de utilizare și modalitățile de comunicare a sesizărilor pot fi consultate pe www.clujbike.eu

Premiile „Tineri cercetători în știință și inginerie”

O nouă ediție a concursului dedicat tinerilor cercetători în știință și inginerie și-a aflat câștigătorii. Tinerii remarcabili premiați la ediția 2019 a competiției susținute de Primăria Cluj-Napoca alături de prof. dr. Rada Mihalcea, Cetățean de Onoare al Municipiului, sunt:

Premiul I – Apostol Nicoleta,
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor;

Premiul II – Cazacu Cristian,
Universitatea din București;

Premiul III – Beșleagă-Stan Cristina,
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor;

Mențiuni
>> Burghele Bety-Denissa,
Universitatea „Babeș-Bolyai”;

>> Gulei Diana,
Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”;

>> Hossu Constantina Alina,
Centrul de Cercetare a Mediului şi de Efectuare a Studiilor de Impact;

>> Velicu Ioana Laura,
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Premiile pentru câștigătorii acestui concurs sunt asigurate de sponsorii ediției 2019, IQuest și Emerson.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 16 august la Centrul de Cultură Urbană - clădirea Casino din Parcul Central, Cluj-Napoca.

Proiect european: Începerea lucrărilor pentru Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor

A fost dat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare și execuție în cadrul proiectului ,,Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor".


Locația aleasă pentru amenajarea viitorului parc este pe Bulevardul Muncii, teren în proprietatea municipiului Cluj-Napoca, în spatele proprietăților amplasate între Str. Voroneț – Bd. Muncii nr. 239 și după proprietatea de la adresa – Bd. Muncii nr. 249.

Parcul se va extinde pe o suprafață de 213.004 mp și va fi un parc recreativ, un loc pentru petrecerea timpului liber, ideal pentru a explora natura.

Mai multe informații despre acest proiect, găsiți pe acest link.

 

Sistem nou de colectare a deșeurilor de pe râul Someș

Pentru a preveni poluarea Someșului și a malurilor sale cu deșeurile provenite din afara Clujului (din amonte), Primăria Cluj-Napoca a înlocuit sistemul existent de colectare a deșeurilor de pe râul Someș din zona ștrandului Sun – cartierul Grigorescu cu un baraj plutitor nou - mai multe informații despre acest sistem, găsiți pe acest link.

Colectare selectivă: calendarul întâlnirilor programate pentru informarea cetățenilor în perioada august - decembrie

Primăria municipiului Cluj-Napoca - Serviciul Ecologie Urbană împreună cu firmele de salubritate SC Brantner Vereș SA și SC Rosal Grup SA organizează întâlniri periodice în vederea conștientizării publicului clujean cu privire la obligația legală (Legea 211/2011) de a selecta și colecta deșeurile pe 4 fracții.

Întâlnirile se desfășoară la cinema Mărăști - în intervalul orar 16:00 - 18:00 - astfel:
>> 29 august
>> 12 septembrie
>> 17 octombrie
>> 14 noiembrie
>> 12 decembrie
și la
cinema Dacia în:
>> 22 august
>> 19 septembrie
>> 31 octombrie
>> 21 noiembrie
>> 5 decembrie.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul primăriei (de aici poate fi descărcat pliant - format .PDF & afiș - format .tif)

ParkingPay - aplicație mobilă pentru plata parcărilor stradale cu cardul bancar

ParkingPay, noua aplicație a municipiului Cluj-Napoca - disponibilă în App Store și Google Play - permite plata cu cardul a parcărilor stradale (fără barieră), direct de pe telefonul mobil, în zonele 1 și 2.

Mai multe informații: link.

Parcometre noi și plată de pe telefonul mobil pentru parcările cu barieră din Piața Unirii și Piața Mihai Viteazul

Primăria Cluj-Napoca pune la dispoziția clujenilor 2 noi modalități de plată la parcările cu barieră din oraș: parcometre care permit plata cu cardul bancar și aplicația UPPark. Acestea sunt funcționale de vineri, 2 august, la parcările cu barieră din zona centrală a orașului, anume în Piața Unirii (2 echipamente) și Piața Mihai Viteazul (1 echipament).

Mai multe informații despre modalitățile de efectuare a plății după implementarea noilor sisteme găsiți pe website-ul primăriei.

Strada Bună-Ziua: lucrări pentru supralărgire și modernizare

Marți, 16 iulie 2019, au început lucrările pentru supralărgirea și modernizarea străzii Bună Ziua.

Lucrările vor dura 12 luni,  iar la finalul acestora, strada Bună Ziua va avea 3 benzi de circulație: două la urcare și una la coborâre dinspre Calea Turzii spre intersecția cu străzile Măceșului – Trifoiului. De asemenea, sunt prevăzute benzi pentru biciclete și trotuare pe ambele părți ale străzii, precum și alveole pentru copaci.

Valoarea totală a proiectului este de 19.750.583 lei cu TVA, din care 1.692.676 lei este valoarea expropierilor.

În total, au fost expropiați 64 de proprietari, cu suprafețe cuprinse între 1 mp și 256 mp.
Mai multe detalii, aici. 

Stadiu lucrări poduri: Podul N și Podul Fabricii

Începând din 6 august, circulația pe Podul N a fost redeschisă în integralitate pe cele 4 benzi. Mai multe informații despre stadiul lucrărilor pentru pasajul denivelat „nodul N”, găsiți aici.

Termenul de finalizare a lucrărilor pentru podul Fabricii este iunie 2020. Pe perioada de execuție a lucrărilor vor fi restricții de circulație pe pasaj și se va circula pe câte o bandă pe sens. Circulația pietonală va fi asigurată. Mai multe informații despre stadiul lucrărilor, găsiți pe acest link.

 

Primăria continuă lucrările de modernizare a străzilor

Primăria Cluj-Napoca afișează pe website-ul instituției străzile unde se realizează în fiecare săptămână lucrări de întreținere în această perioadă - secțiunea dedicată poate fi consultată aici [www.primariaclujnapoca.ro >  Locuire > secțiunea Străzi > Modernizare străzi.]

Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru parking Azuga
În cadrul ședinței de Consiliu Local Cluj-Napoca de joi, 1 august 2019, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de parking din zona aleei Azuga.
 
Construcția propusă prin proiectul aprobat are o suprafață de 1368 mp, un regim de înălțime 2S+D+P+E+T și o capacitate de 362 locuri de parcare, din care: 12 locuri sunt destinate persoanelor cu dizabilități, 8 locuri pentru stații de încărcare pentru maşini electrice (2 rapide duble și 4 lente) și 30 locuri de parcare pentru mopede/motociclete. De asemenea, parkingul va avea și 36 locuri pentru biciclete, organizate pe 6 rastele verticale culisante.

Mai multe informații sunt publicate pe website-ul Primăriei la acest link.
---
Proiectele supuse dezbaterii în aceeași ședință pot fi consultate aici, iar Hotărârile Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, aici.
O nouă etapă de dezinsecție

Primăria Cluj-Napoca demarează o nouă acțiune de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului. Operațiunea se va desfășura în perioada 12 – 20 august 2019, între orele 21:00 –06:00, în funcție de condițiile meteorologice.

Mai multe informații sunt publicate pe website-ul primăriei, aici.

Siguranța circulației: treceri de pietoni cu marcaj 3D

Proiect pilot pentru sporirea siguranței pietonilor din oraș: treceri de pietoni cu marcaj orizontal *3D*.

Primele astfel de treceri de pietoni au fost realizate în zona Parcului Central „Simion Bărnuțiu”, la intersecția străzii Cardinal Iuliu Hossu cu strada George Coșbuc și la intersecția străzii Deva cu strada George Coșbuc.

Implementarea proiectului s-a realizat cu sprijinul Festivalului UNTOLD și cu ajutorul artiștilor KERO ZEN & OCU.

Scaun VR la Centrul de informare turistică #VisitCluj

Centrul de informare turistică al Primăriei municipiului Cluj-Napoca a oferit participanților de la UNTOLD oportunitatea să experimenteze Clujul într-un mod fascinant, prin realitate virtuală. Clujenii și turiștii pot testa în continuare „Experience Cluj” la Centrul de informare turistică de pe Bulevardul Eroilor, nr. 6-8.

Proiect realizat în parteneriat cu Avangarde Software.

Mai multe informații puteți găsi urmărind comunitatea Visit Cluj pe Facebook.

Baza Sportivă Gheorgheni 

Peste 33.000 de utilizatori înregistrați pe platformă!
Programări online la Baza Sportivă Gheorgheni, aici.

SERVICII ONLINE

My Cluj - canalul digital unic de sesizări al Primăriei Cluj-Napoca

Pentru sesizări vă rugăm să folosiți aplicația MyCluj, disponibilă în Play Store sau App Store sau online, direct pe website-ul primăriei:
http://mycluj.e-primariaclujnapoca.ro

Evenimente #VisitCluj

>> Junior European Judo Cup - Sala Sporturilor „Horia Demian” (10-11 august‬)

>> Zilele Culturale Maghiare - Piața Unirii & alte locații (‪18-25 august‬)

>> La Operă - deschiderea noii stagiuni a Operei Naționale Române Cluj-Napoca - concert în aer liber - Piața Avram Iancu (31 august)

Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca

>> Filme de colecție gratuite la Cinema Dacia Mănăștur

Sala Polivalentă - BTarena
>> Prima competiție internațională de Gimnastică Ritmică din România de tipul “World Challenge Cup” la Cluj-Napoca (23-25 august) - PROGRAMUL complet, aici.

 

Vă aducem la cunoștință faptul că ați primit acest mesaj deoarece adresa dumneavoastră de e-mail este înscrisă la „Newsletter Primăria Cluj-Napoca”, noul buletin informativ digital al orașului, conform solicitării dvs.

Prin acest newsletter municipalitatea transmite periodic un rezumat al principalelor informații comunicate public de Primăria Cluj-Napoca în perioada anterioară.

Informații de interes public conform Legii și alte detalii despre proiecte, evenimente, acțiuni etc. sunt accesibile pe website-ul Primăriei: www.primariaclujnapoca.ro.

Vă informăm că datele personale furnizate de dumneavoastră vor fi prelucrate de Municipiul Cluj-Napoca cu respectarea tuturor cerințelor impuse de Regulamentul U.E. nr. 679/2006, precum și legislația în vigoare. 

În cazul în care nu doriți să mai primiți astfel de mesaje în viitor vă rugăm să accesați link-ul de dezabonare. Din momentul în care selectați opțiunea de dezabonare, adresa dumneavoastră va fi automat scoasă din baza noastră de date, iar pe viitor nu veți mai primi Neswletter-ul Primăriei Cluj-Napoca - buletin informativ digital. 

Vă mulțumim că ați ales să vă înscrieți în fluxul de informații „Newsletter Primăria Cluj-Napoca” și vă invităm să ne transmiteți sugestiile sau așteptările dvs. legate de acest nou mod de comunicare prin e-mail.

Toate cele bune!

Echipa Primăriei Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca
Calea Moților nr.3, Cluj-Napoca, România
Facebook Youtube Instagram
Setări abonare    |    Vezi online