Primăria Cluj-Napoca Newsletter #1
6963 de copii născuți la Cluj-Napoca în 2019

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, anul trecut s-au născut 6963 copii (sporul natural a fost pozitiv în 2019) și au fost înregistrate 4172 căsătorii.

Cel mai popular nume de fată rămâne și în acest an Maria, în timp ce numele cel mai des întâlnit la băieți este Andrei.

Instalație mobilă de curățat ecologic graffiti

Primăria municipiului Cluj-Napoca a achiziționat o instalație mobilă de curățat ecologic (sistem SteamPLUS brevetat), cu sistem dual apă/abur sub presiune, care nu utilizează niciun fel de solvent, aditiv sau adaos în procesul de curățare. Detalii, aici

Finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru proiecte și acțiuni culturale pentru anul 2020

Primăria și Consiliul Local continuă și în 2020 acordarea de finanțări nerambursabile de la bugetul municipiului pentru proiecte și acțiuni culturale.

Suma totală alocată pentru această sesiune este de 12,6 milioane lei. Finanţarea va
fi de maximum 90% din bugetul total al proiectului. Mai multe informații aici.

Modalități de plată a taxelor și impozitelor locale

Taxele și impozitele locale se pot achita în municipiul Cluj-Napoca din 6 ianuarie 2020. Pentru a beneficia de bonificația de 10%, termenul limită pentru plata integrală a acestora este data de 31 martie 2020.

Clujenii au la dispoziție modalități facile de plată a taxelor și impozitelor locale, care pot fi consultate aici.

Două centre noi de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase

Au fost deschise două noi centre de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase, a celor provenite din construcții și a celorlalte categorii de deșeuri care fac obiectul colectării selective.

Acestea sunt situate în cartierul Mănăștur, strada Bucium f.n - Colina, respectiv în cartierul Mărăști, strada Fabricii f.n., cu acces din strada Septimius Severus. Mai multe detalii aici

Debarasarea brazilor de Crăciun

În perioada 10 - 12 ianuarie 2020, clujenii pot scăpa gratuit de brazii de Crăciun cu ajutorul firmelor de salubritate care îi vor ridica de la punctele gospodărești.

 

După acest weekend, brazii vor putea fi duși la centrele de colectare selectivă pentru deșeurile voluminoase din cartierul Mănăștur (str. Bucium f.n. - Colina) sau din cartierul Mărăști (str. Fabricii f.n. - cu acces din strada Septimius Severus).

„Căsuța părinților” - Proiect în sprijinul familiilor cu copii bolnavi

„Căsuța părinților” este un proiect prin care se oferă un sprijin familiilor cu copii sub tratament oncologic la Institutul „Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca. Proiectul este gestionat de către asociația umanitară „Alexandru Damian”, prin care va fi construită o casă în apropierea institutului. 

Aceasta va avea o suprafață de aproximativ 1000 mp, fiind structurată astfel: 10 camere de cazare cu băi proprii, spațiu de gătit și de luat masa cu toate dotările necesare, loc de joacă pentru copii, bibliotecă, loc de recreere pentru părinți, spațiu comun de socializare, terasă, spații tehnice etc. Mai multe informații, pe website-ul primăriei și www.casaparintilor.ro

 

Sprijin financiar pentru voluntarii SMURD Cluj

În urma ședinței de Consiliu Local din data de 10 ianuarie 2020, a fost aprobată alocarea sumei de 120.000 lei pentru Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj. Detalii aici.

Campanie de donare de sânge a Primăriei

Campania de donare de sânge a Primăriei a continuat cu o nouă acțiune în perioada decembrie 2019 - ianuarie 2020 alături de Primarul municipiului Cluj-Napoca și 40 de angajați ai instituției.

Donarea de sânge este foarte importantă, oferind o șansă la viață altor 3 persoane. Acțiunea a avut loc la Centrul Regional de Transfuzie Cluj.

Primăria Cluj-Napoca încurajează toți clujenii care pot, să doneze sânge!

Nou parc în Cluj-Napoca zona Observator - Zorilor

În prima parte a lunii decembrie, a fost aprobat PUZ-ul pentru un nou parc în municipiul Cluj-Napoca, Parcul „Observator”, în apropierea Spitalului de Recuperare din cartierul Zorilor

 

Viitorul parc va avea o suprafață de peste 1 ha structurată în spații pentru copii, zone cu aparate de fitness, mese de șah, locuri de întâlnire și zone de promenadă. Se vor planta peste 180 de arbori și 240 de arbuști care vor fi îngrijiți printr-un sistem de irigație modern. Detalii aici

Dezvelirea statuii poetului Andrei Mureșanu

În a doua parte a lunii decembrie, a fost dezvelită statuia poetului Andrei Mureșanu în municipiul Cluj-Napoca, drept omagiu pentru unul dintre fruntașii Revoluției de la 1848 și cel care dăinuie astăzi, în conștiința națională, ca unul dintre patrioții români ale cărui idealuri au fost încrustate peste timp în identitatea poporului nostru. Mai multe informații: aici

Refațadizări: 535 de imobile finalizate

Politica de impozitare cu 500% pentru clădirile degradate din zona centrală va continua și anul acesta. Scopul principal al acestui program de refațadizări este de a oferi sprijin și consultanță proprietarilor, în vederea recondiționării clădirilor.

În urma politicii publice stabilite de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca au fost refațadizate 535 de imobile, iar 88 de imobile sunt în curs de reabilitare. Mai multe informații
aici

Nouă locație pentru Primăria de cartier Mărăști

Primăria din cartierul Mărăști a fost redeschisă în data de 6 ianuarie 2020. Noul sediu se află pe strada Porumbeilor nr. 41, la intersecția cu strada Paris.

Există două ghișee de depunere de cereri, două pentru achitarea taxelor de parcare (disponibile din ianuarie până în 31 martie 2020) și un ghișeu de taxe și impozite locale.

Primăria Cluj-Napoca reamintește clujenilor că pot utiliza și serviciile online oferite de instituție pe www.primariaclujnapoca.ro și www.ghiseul.ro. Mai multe informații aici.

Primăria continuă acordarea de burse pentru învățământul preuniversitar de stat

În ultima ședință a Consiliului Local, a fost aprobat cuantumul burselor pentru anul școlar 2019 - 2020. Elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat, care îndeplinesc criteriile generale stabilite de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, pot beneficia de: burse de merit (în cuantum de 100 lei), burse de performanță (în cuantum de 130 lei), burse de studiu (85 lei) și burse de ajutor social (80 lei).

Finanțare pentru transportul gratuit al studenților

Compania de Transport Public Cluj-Napoca va primi o alocare de la bugetul local de 2.285.500 lei, în vederea acordării subvenției pe mijloacele de transport în comun studenților, masteranzilor și doctoranzilor de la cursurile de zi.

Consiliul Local va subvenționa acest abonament pentru 1 ianuarie - 29 februarie 2020, cu suma de 35 lei/abonament lunar, astfel încât să poată fi procurat de către persoanele care îndeplinesc condițiile stipulate în protocoalele încheiate între CTP Cluj-Napoca și fiecare facultate/universitate în parte.

Premianți ai Galei de excelență „10 pentru Cluj”

Performanțele deosebite obținute de către preșcolarii și elevii clujeni au fost premiate în cadrul Galei de excelență „10 pentru Cluj” organizată anual de Primărie. Lista completă a căștigătorilor ultimei ediții poate fi consultată aici

Printre prioritățile cheie ale Primăriei și Consiliului Local rămân și în 2020 investițiile în educație, în școli, sprijinul pentru elevi și părinți. Astfel, la Cluj-Napoca, 20% din impozitele și taxele locale sunt reinvestite în educație.

Proiect pentru combaterea violenței domestice

Primăria Municipiului Cluj-Napoca împreună cu ADIZMC (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj), DASM (Direcția Socială și Medicală a Primăriei municipiului Cluj-Napoca) și Universitatea Babeș Bolyai au lansat un nou proiect atât la nivelul municipiului, cât și pentru 19 localități din zona metropolitană

Acesta vizează combaterea violenței domestice, obiectivul principal fiind susținerea comunităţilor de apartenenţă, inclusiv serviciile sociale de la nivel local, în a răspunde integrat şi coordonat nevoilor victimelor. Durata proiectului: 14.10.2019-13.02.2022 (28 de luni), iar valoarea totală a proiectului: 1.842.992,96 lei.

Revelion 2020 la Cluj-Napoca

Vezi cum a fost de Revelion la Cluj-Napoca, urmărind acest scurt video.

Noaptea dintre ani a fost sărbătorită și în acest an de mii de persoane, în Piața Unirii și Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca. Concertele din centrul orașului au fost susținute de trupa Datina, DJ Project și Arpy & Zip Band. Centrul atenției s-a mutat la miezul nopții în Piața Avram Iancu pentru spectacolul de artificii care a marcat trecerea în Noul An.

Primăria și Consiliul Local vă urează, și cu acest prilej, La mulți ani!

24 Ianuarie la Cluj-Napoca

Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la kilometrul 0 al municipiului Cluj-Napoca - în 24 Ianuarie, în Piața Unirii de la ora 16:00 - prin concerte cu muzică folclorică și un impresionant spectacol de artificii în Piața Avram Iancu. 

Regalul folcloric va fi susținut de artiști renumiți care vor urca pe scena din Piața Unirii alături de orchestra Regal Transilvan. Atmosfera va fi întreținută de Mircea Vintilă! 

Mai multe informații: aici.Fed Cup 2020

În perioada 7-8 februarie, Cluj-Napoca va fi gazda întâlnirii de Fed Cup by BNP Paribas care va readuce echipa României de tenis feminin alături de cea a Rusiei la BTarena. Meciul cu Rusia va fi unul decisiv pentru calificarea la turneul final de la Budapesta din 14-19 aprilie 2020.

Evenimentul este susținut de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, în parteneriat de colaborare cu Federația Română de Tenis și finanțat de la bugetul local cu suma de 475.000 lei.

Baza Sportivă Gheorgheni 

Peste 33.000 de utilizatori înregistrați pe platformă!
Programări online la Baza Sportivă Gheorgheni, aici.

SERVICII ONLINE

My Cluj - canalul digital unic de sesizări al Primăriei Cluj-Napoca

Stadiul cererilor online poate fi consultat aici: 

https://e-primariaclujnapoca.ro/registratura/

Pentru sesizări vă rugăm să folosiți aplicația MyCluj, disponibilă în Play Store sau App Store sau online, direct pe website-ul primăriei:
http://mycluj.e-primariaclujnapoca.ro

#VisitCluj Evenimente

>> Nuntă la Palat (10-12 ianuarie la Muzeul de artă Cluj-Napoca)

>> Cupa vacanței de iarnă 2020 (11 ianuarie la Baza Sportivă Gheorgheni)

>> Făget Winter Race (11 ianuarie în Pădurea Făget)

>> Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie)

>> Cluj Wedding Style (17-19 ianuarie la Amiral Events & Style)

>> Cluj-Napoca's Wedding Show (17-19 ianuarie la Grand Hotel Italia)

>> Ziua Unirii Principatelor Române (24 ianuarie)

>> Halcyon Făget Winter Trail (25 ianuarie în Pădurea Făget)

>> Baricada Folk (1 februarie la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”)

Sala Polivalentă BTarena

>> Concert Lara Fabian (14 ianuarie)

>> U-BT și Steaua București (18 ianuarie)

>> WeddFest (24-26 ianuarie)

>>  Fed Cup România - Rusia (7-8 februarie)

Programul complet, aici.

 

Programul evenimentelor/filmelor poate fi urmărit săptămânal:
>> de la Cinema Dacia, aici 

>> de la Cinema Mărăști, aici.

 

Vă aducem la cunoștință faptul că ați primit acest mesaj deoarece adresa dumneavoastră de e-mail este înscrisă la „Newsletter Primăria Cluj-Napoca”, noul buletin informativ digital al orașului, conform solicitării dvs.

Prin acest newsletter municipalitatea transmite periodic un rezumat al principalelor informații comunicate public de Primăria Cluj-Napoca în perioada anterioară.

Informații de interes public conform Legii și alte detalii despre proiecte, evenimente, acțiuni etc. sunt accesibile pe website-ul Primăriei: www.primariaclujnapoca.ro.

Vă informăm că datele personale furnizate de dumneavoastră vor fi prelucrate de Municipiul Cluj-Napoca cu respectarea tuturor cerințelor impuse de Regulamentul U.E. nr. 679/2006, precum și legislația în vigoare. 

În cazul în care nu doriți să mai primiți astfel de mesaje în viitor vă rugăm să accesați link-ul de dezabonare. Din momentul în care selectați opțiunea de dezabonare, adresa dumneavoastră va fi automat scoasă din baza noastră de date, iar pe viitor nu veți mai primi Neswletter-ul Primăriei Cluj-Napoca - buletin informativ digital. 

Vă mulțumim că ați ales să vă înscrieți în fluxul de informații „Newsletter Primăria Cluj-Napoca” și vă invităm să ne transmiteți sugestiile sau așteptările dvs. legate de acest nou mod de comunicare prin e-mail.

Toate cele bune!

Echipa Primăriei Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca
Calea Moților nr.3, Cluj-Napoca, România
Facebook Youtube Instagram
Setări abonare    |    Vezi online