Primăria Cluj-Napoca Newsletter #8
Program Revelion 2020

 

Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca au pregătit pentru noaptea dintre ani  un spectacol energizant, cu muzică bună și momente de poveste.

Concertele încep marți, 31 decembrie 2019, la ora 22:00, cu trupa Datina.
DJ Project va urca pe scenă la 22:50 și va întreține atmosfera din Piața Unirii până aproape de miezul nopții.

Punctul culminant va avea loc în Piața Avram Iancu, la ora 00.00, unde un impresionant spectacol de artificii va marca trecerea în Noul An.

Sărbătoarea continuă cu muzică bună în Piața Unirii, de la ora 00:15, pe melodiile interpretate de
Arpy & Zip Band.
Detalii pe:
Municipiul Cluj-Napoca & Revelion 2020 la Cluj-Napoca - Program
.

Premiu de Excelență în Guvernare locală participativă

Primăria Cluj-Napoca a primit Premiul de Excelență în Guvernare locală participativă în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România.

După premiile de excelență în Digitalizare (2017), în Transport public (2018), anul acesta Primăria Cluj-Napoca a obținut premiul de excelență pentru rezultatele în domeniul participării publice, obținute prin implementarea proiecte și programe precum Bugetare participativă sau CIIC - Centru de Inovare și Imaginație Civică al municipiului.

Bugetare participativă 2019: Rezultate finale - cele mai votate 15 proiecte

Procesul Bugetare participativă 2019 a ajuns la final. Cele mai votate 15 proiecte de către clujeni vor fi implementate de Primăria Municipiului Cluj-Napoca începând cu anul 2020. Proiectele pot fi consultate aici.

Ședința de Consiliu Local din 10 decembrie

Ultima ședință a Consiliului local al Municipiului Cluj-Napoca a inclus 42 de proiecte de hotărâri, care au fost dezbătute de către consilierii locali în data de 10 decembrie.
Au fost aprobate o serie de proiecte importante pentru clujeni, precum
Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii de stomatologie”, aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru Baza sportivă "La Terenuri" din Mănăștur sau reabilitarea termică a școlii "Nicolae Titulescu".

Ordinea de zi și înregistrarea video integrală se pot vizualiza aici.  

Sprijin financiar pentru tratamente stomatologice

La propunerea primarului Emil Boc, Consiliul Local a aprobat, în ședința ordinară din data de 10 decembrie 2019, suplimentarea cu suma de 25.000 de lei a bugetului alocat pentru tratamentul stomatologic al vârstnicilor și al celor mai puțin favorizați.

Acest program a ajutat, de-a lungul anului, mai mult de 160 de persoane să beneficieze de tratamentele stomatologice care le erau necesare ( în 2019, au fost înregistrate 187 cereri, din care 161 declarate eligibile; 120 persoane recomandate au fost raportate ca având lucrările stomatologice finalizate până în luna noiembrie).

Persoanele sprijinite au făcut parte din categorii fără posibilități materiale, precum: pensionari și vârstnici cu venituri mici, persoane cu dizabilități, persoane marginalizate social sau aflate în risc de marginalizare socială, tineri care părăsesc sistemul de protecție a copilului, șomeri etc.

Mai multe informații aici și pe website-ul D.A.S.M.

Ședința de Consiliu Local din 21 noiembrie

În cadrul ședinței de Consiliu Local din data de 21 noiembrie au fost adoptate 63 de hotărâri. Printre acestea s-au numărat proiecte precum extinderea Parcului Rozelor sau revitalizarea Parcului Feroviarilor.

Înregistrarea integrală a ședinței și ordinea de zi pot fi vizualizate
aici

Imagine: randare Parcul Feroviarilor, conform proiectului câștigător al Concursului de soluții dedicat.

Circulație redeschisă pe Podul Fabricii

Începând cu data de 22 noiembrie a fost reluată circulația pe toate cele 4 benzi ale Podului Fabricii. Podul are o lungime de aproximativ 300 de metri și a fost reabilitat de către firma S.C. ARL Cluj S.A.

Mai multe informații, pe website-ul primăriei.

Accesul taxiurilor pe banda dedicată transportului în comun

Primăria Cluj-Napoca a demarat un nou proiect pilot experimental pe o durată de 3 luni de zile. Acesta vizează accesul taxiurilor pe banda dedicată transportului în comun de pe bulevardul Titulescu din municipiu, pe tronsonul cuprins între strada Slănic și strada Valeriu Braniște, respectând anumite condiții. Detalii aici.

Nouă reglementare de circulație

Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunţă punerea în funcțiune a instalației de semaforizare a trecerii de pietoni din Piața Gării, intersecția cu prelungirea străzii Craiova.

Comandamentul de deszăpezire este activ la Cluj-Napoca

Începând din luna noiembrie, la Cluj-Napoca funcționează Comandamentul Central de Deszăpezire. Responsabilitățile comandamentului includ elaborarea planului de deszăpezire pentru perioada 15 noiembrie 2019 – 15 martie 2020, stabilirea traseelor pentru intervenție, supravegherea activității de deszăpezire și verificarea modului în care societățile contractante își realizează sarcinile privind deszăpezirea și combaterea poleiului.

Detalii
aici. 

Acțiuni de deratizare pe domeniul public

Primăria Cluj-Napoca va efectua, în perioada 2-20 decembrie 2019, o acţiune de deratizare pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. Acţiunea se va desfăşura între orele 8.00 şi 16.00.

În cazul în care nu va fi posibilă desfăşurarea acţiunii de deratizare din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, durata acesteia se va decala.

Conferința UIA - Cluj Future of Work

Cluj Future of Work este primul proiect finanțat de Urban Innovative Actions în România. Bugetul proiectului este de 5,6 milioane de euro. Co-managementul proiectului este realizat de către Primăria Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean într-un consorțiu cu alte opt organizații locale.


Joi, 5 decembrie 2019, în cadrul Conferinței Cluj Future of Work, partenerii din proiect, împreună cu invitații internaționali și persoanele din Cluj interesate de subiect au discutat despre rezultatele primului an de implementare a acestui proiect care vizează slujbele viitorului, cu detalii despre fiecare dintre cele trei scenarii dezvoltate. Detalii aici.

Dezbatere CIIC cu experți naționali și internaționali

Dezbaterea cu tema „Spațiul public clujean în transformare. Dezvoltări recente și direcții pentru viitor” a avut loc miercuri, 4 decembrie 2019, la clădirea Casino din Parcul Central.

Noua dezbatere organizată de Primăria Cluj-Napoca prin CIIC - Centru de Inovare și Imaginație Civică i-a avut ca invitați speciali pe arhitectul Lance Jay Brown – președintele Consorțiului pentru Urbanizare Durabilă, Ralf Alwani – director Urban Scale Interventions, arh. Șerban Țigănaș – secretar general al Uniunii Internaționale a Arhitecților, arh. Daniela Maier – președinte al Ordinului Arhitecților din România filiala Transilvania.

De asemenea, arh. Vlad Sebastian Rusu a prezentat proiectul pentru revitalizarea Parcului Feroviarilor.

Mai multe informații, aici.

Casa de Cultură a Studenților a primit numele îndrăgitului taragotist Dumitru Fărcaș

 

În cadrul festivalului concurs ”Taragotul de Aur” din perioada 15-17 noiembrie, Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca și Sala Mare aparținătoare acesteia au căpătat noi denumiri.

Astfel, pentru a onora memoria regretatului maestru Dumitru Fărcaș și a lui
Laurențiu Hodorog - ambasador al folclorului românesc și al Centrului Universitar Clujean.

Astfel,
noile denumiri sunt Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” și Sala de Spectacole ”Laurențiu Hodorog”.

Inaugurarea Consulatului Republicii Polone la Cluj-Napoca

În luna noiembrie, la Cluj-Napoca a fost inaugurat Consulatul Onorific al Poloniei. Municipalitatea clujeană continuă să susțină dezvoltarea relațiilor diplomatice, culturale și economice dintre România și Polonia, contribuind astfel și la consolidarea dimensiunii internaționale a municipiului în contextul european. Detalii aici

Gala de excelență „10 pentru Cluj” - ediția a XI-a

Cea de-a XI-a ediție a Galei de Excelență „10 pentru Cluj” va avea loc în data de 12 decembrie, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”. Elevii clujeni din ciclul primar, gimnazial și liceal vor fi premiați pentru performanțele academice sau extracurriculare excepționale din acest an școlar.

 

Gala de excelenţă „10 pentru Cluj” este organizată de Primăria şi Cosiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, al mediului de afaceri clujean. Le mulțumim tuturor partenerilor pentru responsabilitatea cu care se implică în comunitate: Terapia – o companie Sun Pharma, NTT DATA, Banca Transilvania, Betfair, Endava, Iulius Mall, europarlamentarul Daniel Buda, Napolact, Farmec, Jolidon, Coral Impex, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea Tehnică, CSI Romania, Asociația de promovare a evenimentelor cultural-științifice „Susținem Valorile” şi Clubul oamenilor de afaceri de limbă germană din Nordul Transilvaniei - DWNT.

Clujul, prezent în cadrul Târgului de Crăciun din orașul înfrățit Köln

În perioada 25 noiembrie - 16 decembrie, municipiul Cluj-Napoca este prezent la prestigiosul Târg de Crăciun din orașul înfrățit Köln.

Comunitatea noastră este reprezentată la acest eveniment de tradiție de AgroTransilvania Cluster. De asemenea, Primăria Cluj-Napoca a colaborat pentru promovarea municipiului în acest cadru cu Asociația Meșterilor Populari Clujeni. Astfel, vizitatorii din toată lumea prezenți la Târgul de Sărbători de la Köln au ocazia de a (re)cunoaște Clujul și România, prin produse și bunătăți locale: dulceață, vin, uleiuri presate la rece, brânzeturi, cidru, bere, produse de lavandă dar și alte produse românești.

Relațiile de colaborare dintre municipiul nostru și orașul înfrățit Köln sunt consolidate în permanență prin diferite acțiuni și inițiative comune, schimburi de experiență și participări reciproce la evenimente locale.

Peste 100.000 de participanți la evenimentele dedicate Zilei Naționale a României

Cum a fost la Cluj de 1 Decembrie - click aici pentru a vizualiza filmul evenimentului.

Clujul a sărbătorit Ziua Națională a României – aniversarea a 101 ani de la Unirea Transilvaniei cu România – printr-o serie de evenimente care au însuflețit centrul orașului. Pe tot parcursul zilei, peste 100.000 de persoane s-au bucurat de manifestările care au avut loc în Piața Mihai Viteazul, Piața Avram Iancu, Piața Unirii și pe Bulevardul Eroilor.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

 

Vineri, 22 noiembrie 2019, peste 100.000 de oameni au venit în Piața Unirii din Cluj-Napoca pentru a se bucura de aprinderea luminițelor de sărbătoare și pentru a participa la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun. Acesta este deschis până în ultima zi din an – 31 decembrie 2019, se află anul acesta sub semnul jocului și al veseliei și va fi locul de adunare al întregului familion.

Pentru al doilea an consecutiv, Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca se află în top 10 târguri de Crăciun din Europa. Față de anul trecut când Târgul de Crăciun s-a clasat pe locul 10, în acest an se află pe locul 8.

Programul complet al Târgului de Crăciun poate fi consultat pe site-ul
www.familiondecraciun.ro.

Iluminatul festiv în Cluj-Napoca

Luminițele de sărbători au fost aprinse în tot orașul pe data de 1 Decembrie, când BTarena și Podul „N” au fost iluminate în culorile tricolorului.  

Anul acesta, 34 de zone din municipiu sunt iluminate festiv. Șirurile luminoase au o lungime totală de 103.220 m, iar țurțurii luminoși o lungime de 2062 m. Cele 2270 de ghirlande instalate au tehnologie LED, iar elementele decorative sunt de tip 2D și 3D. De asemenea, copacii din oraș au fost împodobiți cu instalații luminoase și au fost montate figurine și fulgi suspendați, precum și elemente decorative pe stâlpi.

Baza Sportivă Gheorgheni 

Peste 33.000 de utilizatori înregistrați pe platformă!
Programări online la Baza Sportivă Gheorgheni, aici.

SERVICII ONLINE

My Cluj - canalul digital unic de sesizări al Primăriei Cluj-Napoca

Stadiul cererilor online poate fi consultat aici: 

https://e-primariaclujnapoca.ro/registratura/

Pentru sesizări vă rugăm să folosiți aplicația MyCluj, disponibilă în Play Store sau App Store sau online, direct pe website-ul primăriei:
http://mycluj.e-primariaclujnapoca.ro

#VisitCluj Evenimente

>> Program Târgul de Crăciun Cluj-Napoca

>> Vienna Crystal Christmas (12 Decembrie la Teatrul Național)

>> Gala de excelență 10 pentru Cluj (12 Decembrie la Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș”) 

>> CFR 1907 Cluj vs Celtic Glasgow

 

Sala Polivalentă BTarena

>> Mamma Mia Musical (21 decembrie)

Programul complet, aici.

 

 

Vă aducem la cunoștință faptul că ați primit acest mesaj deoarece adresa dumneavoastră de e-mail este înscrisă la „Newsletter Primăria Cluj-Napoca”, noul buletin informativ digital al orașului, conform solicitării dvs.

Prin acest newsletter municipalitatea transmite periodic un rezumat al principalelor informații comunicate public de Primăria Cluj-Napoca în perioada anterioară.

Informații de interes public conform Legii și alte detalii despre proiecte, evenimente, acțiuni etc. sunt accesibile pe website-ul Primăriei: www.primariaclujnapoca.ro.

Vă informăm că datele personale furnizate de dumneavoastră vor fi prelucrate de Municipiul Cluj-Napoca cu respectarea tuturor cerințelor impuse de Regulamentul U.E. nr. 679/2006, precum și legislația în vigoare. 

În cazul în care nu doriți să mai primiți astfel de mesaje în viitor vă rugăm să accesați link-ul de dezabonare. Din momentul în care selectați opțiunea de dezabonare, adresa dumneavoastră va fi automat scoasă din baza noastră de date, iar pe viitor nu veți mai primi Neswletter-ul Primăriei Cluj-Napoca - buletin informativ digital. 

Vă mulțumim că ați ales să vă înscrieți în fluxul de informații „Newsletter Primăria Cluj-Napoca” și vă invităm să ne transmiteți sugestiile sau așteptările dvs. legate de acest nou mod de comunicare prin e-mail.

Toate cele bune!

Echipa Primăriei Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca
Calea Moților nr.3, Cluj-Napoca, România
Facebook Youtube Instagram
Setări abonare    |    Vezi online