Primăria Cluj-Napoca Newsletter #2
Întocmire studii topografice și geotehnice pentru Centura Metropolitană

Au demarat lucrările tehnice pentru întocmirea studiilor topografice și geotehnice în cadrul proiectului Centurii Metropolitane a Clujului. Primăria Cluj-Napoca a dat Ordinul de începere pentru întocmire SF, PUZ și DTAC pentru proiectul ”Drum Transregio Feleac TR35” în toamna anului trecut (octombrie 2018), iar anul acesta (în luna martie) s-a predat documentația ”Studiul alternativ de traseu”, care cuprinde un număr de 8 variante de traseu studiate. La recomandarea specialiștilor, Municipiul Cluj-Napoca a optat pentru varianta 8 - V8. Mai multe detalii aici.

Peste 14 milioane lei pentru sănătate în 2019 de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca

Municipalitatea clujeană a crescut în acest an cu 65% cuantumul alocărilor pentru structurile spitalicești clujene care nu se află în subordinea primăriei. Valoarea totală a sprijinului financiar acordat de primărie spitalelor din Cluj-Napoca în 2019 - în afară de Spitalul municipal "Clujana" - se ridică la 14.776.528 lei:

13.392.000 lei este valoarea sprijinului financiar pentru 11 instituții spitalicești din Cluj-Napoca; aceste investiții vizează nevoile specifice ale fiecărui spital, de la achiziția de echipamente de ultimă generație și variate dotări până la lucrări de modernizare;

în plus, în acest an Primăria Cluj-Napoca a alocat un buget dedicat pentru lucrări de amenajare, reparare a căilor de acces și a curților interioare ale spitalelor - 1.384.528 lei pentru acele lucrări care nu se realizează pe proprietatea Consiliului Județean.

Vezi lista spitalelor și suma alocată pentru fiecare de la bugetul local.

10 autobuze noi și alte 7 trasee dedicate pentru transportul elevilor clujeni

Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca au extins proiectul „Autobuze școlare cu circuit închis”, propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă. Au fost achiziționate 10 autobuze noi, iar cele 5 rute inițiale au fost suplimentate cu 7 trasee, acoperind alte două zone din oraș - Bună Ziua și Grigorescu. Astfel, acum sunt operaționale 12 trasee dedicate transportului la școală și acasă pentru elevii din ciclul primar. Vezi mai multe informații în materialul video.

Colectarea selectivă a deșeurilor

Începând de la 1 iulie 2019, la Cluj-Napoca se va implementa colectarea selectivă a deșeurilor pe 4 fracții: deșeuri reziduale/menajere, hârtie/carton, plastic/metal, sticlă. 

În cartierele de blocuri (la asociațiile de proprietari) colectarea selectivă a deșeurilor se va face în recipienți de plastic colorați specific pentru fiecare fracție, amplasați la punctele de colectare.

În ceea ce privește gospodăriile individuale (case), colectarea selectivă a deșeurilor se va face în saci de plastic colorați specific pentru fiecare fracție, furnizați în mod gratuit de operatorul de salubritate. Deșeurile reziduale se vor colecta în pubela furnizată de operator.

Culorile specifice pentru pubele, respectiv saci menajeri pentru fiecare fracție sunt: deșeuri reziduale - negru, plastic/metal - galben, hârtie/carton - albastru, sticlă - verde.

Detalii despre modul în care se va face colectarea deșeurilor începând cu 1 iulie 2019 găsiți aici

Parking cu 365 locuri de parcare în Cartierul Mărăști

În ședinta extraordinară a Consiliului local din data de 24.05.2019 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru un nou obiectiv de investiții: parking suprateran în cartierul Mărăști, pe strada Trotușului nr. 5.
Noul parking va fi construit pe un teren în suprafață de 3.150 mp, ocupat în prezent de 62 de garaje ce urmează să fie demolate și de 14 locuri de parcare.
Valoarea totală a investiției se ridică la 29,5 milioane de lei fără TVA. Mai multe informații, aici.

Studiu de fezabilitate preliminar pentru Baza „La Terenuri” - Simulare video

Proiectul pentru reamenajarea zonei „La Terenuri” din cartierul Mănăștur al municipiului Cluj-Napoca, după modelul Bazei sportive Gheorgheni, continuă cu studiile necesare implementării lucrărilor în teren, la care lucrează arhitecți, peisagiști, specialiști în iluminat și alți experți.

Vezi simularea video aici și mai multe informații despre proiect, aici.

Cluj-Napoca se pregătește pe bani europeni pentru locurile de muncă ale viitorului

Cluj-Napoca este primul oraș din Estul Europei care beneficiază de o finanțare europeană prin programul Urban Innovative Actions. Proiectul în valoare de 5,6 milioane de euro, din care 80% sunt finanțare nerambursabilă, are ca obiect analiza și testarea unor scenarii care să permită sectorului cultural, academic, de afaceri și administrativ și, în general, comunității să se pregătească pentru schimbările pe care următorii 20 de ani le vor aduce în piața forței de muncă.

„Cluj Future of Work” studiază și testează posibilități prin care orașul se poate pregăti pentru provocările pe care viitorul le va aduce pe piața muncii. Mai multe informații pe www.uia-initiative.eu/en/uia-cities/clujnapoca.

Telefonul Vârstnicului - linie telefonică gratuită și confidențială pentru persoanele de vârsta a treia

Primăria Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală sprijină inițiativa Fundației Regală Margareta a României, care pune la dispoziția persoanelor de vârsta a treia Telefonul Vârstnicului.

Prin acest proiect se răspunde nevoilor persoanelor vârstnice prin programe sociale menite să aline singurătatea, să combată izolarea socială și să reducă sentimentul de inutilitate și efectele acestora. 

Telefonul vârstnicului 0800 460 001 este o linie telefonică gratuită și confidențială, accesibilă la nivel național, prin care se răspunde cu suflet la problemele persoanelor vârstnice, oferind acces la informații și sfaturi, combate izolarea socială și sprijină demnitatea la vârste înaintate prin sprijin emoțional, facilitează legătura cu actorii relevanți implicați în asistența persoanelor vârstnice și aduce în atenția publicului problematica vârstnicilor din țara noastră, semnalează cazurile de abuz sau nevoi particulare.

Mai multe detalii pe www.telefonulvarstnicului.ro

Primăria Cluj-Napoca premiază excelența în educație

În deschiderea ședinței Consiliului Local din data de 24 mai 2019, elevul clujean Victor Șera, care a obținut în acest an premiul I la Olimpiada Internațională de Limba și Literatura Latină a fost premiat de municipalitatea clujeană. Alături de acesta, a fost premiat și profesorul Alexandru Dudău de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca, care s-a ocupat de pregătirea elevului. Mai multe informații aici.

Piața volantă de la Sala Sporturilor „Horia Demian” este deschisă în fiecare zi de sâmbătă

Clujenii pot achiziționa legume şi fructe proaspete de sezon direct de la producători în fiecare sâmbătă pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, între orele 7.00 şi 15.00.

Sens giratoriu în intersecția str. Ialomiței-Fabricii de Zahăr

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță o nouă reglementare de circulație în intersecția str. Ialomiței-Fabricii de Zahăr, ca urmare a implementării hotărârii Comisiei de circulație.
Astfel, noua reglementare de circulație în intersecție este cea de sens giratoriu și este semnalizată prin indicatoare rutiere și marcaje.
Participanții la trafic sunt rugați să circule cu prudență și să respecte noile reguli de circulație.

Noi reglementări de circulație pe strada Uzinei Electrice și în cartierul Grigorescu

Primăria Cluj-Napoca anunță noi reglementări de circulație în zona străzii Uzinei Electrice și în cartierul Grigorescu, ca urmare a implementării deciziilor Comisiei de circulație. Vezi aici reglementările de circulație.

Acțiune de ecologizare cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului Înconjurător - 5 iunie

Primăria Cluj-Napoca și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prin Facultatea de Ingineria Materialelor au organizat miercuri, 5 iunie 2019, o acțiune de ecologizare în Pădurea Făget, cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului Înconjurător. Vezi aici mai multe detalii despre acțiune.

Baza Sportivă Gheorgheni
Peste 30.000 de utilizatori înregistrați pe platformă!
Programări online la Baza Sportivă Gheorgheni, aici.
Servicii online
https://primariaclujnapoca.ro/servicii-online/


My Cluj - canalul digital unic de sesizări al Primăriei Cluj-Napoca
Pentru sesizări vă rugăm să folosiți aplicația MyCluj, disponibilă pe GooglePlay sau AppStore & online direct pe http://mycluj.e-primariaclujnapoca.ro.  
 

Evenimente majore în perioada următoare

Techsylvania (8-11 iunie)

Sports Festival (13-16 iunie)

Strada Potaissa - Piața de flori altfel (14-16 iunie)

Cluj Never Sleeps (21-23 iunie)

TedX Cluj (28-29 iunie)

Jazz in the Park (4-7 iulie)

 

Sala Polivalentă BTarena

La BTarena vor avea loc evenimente sportive și artistice importante  

BZN The Grand Finale Tour (22 iunie)

Tom Jones (26 iunie)

Vă aducem la cunoștință faptul că ați primit acest mesaj deoarece adresa dumneavoastră de e-mail este înscrisă la „Newsletter Primăria Cluj-Napoca”, noul buletin informativ digital al orașului, conform solicitării dvs.
Prin acest newsletter municipalitatea transmite periodic un rezumat al principalelor informații comunicate public de Primăria Cluj-Napoca în perioada anterioară.
Informații de interes public conform Legii și alte detalii despre proiecte, evenimente, acțiuni etc. sunt accesibile pe website-ul Primăriei: www.primariaclujnapoca.ro.
---
Vă informăm că datele personale furnizate de dumneavoastră vor fi prelucrate de Municipiul Cluj-Napoca cu respectarea tuturor cerințelor impuse de Regulamentul U.E. nr. 679/2006, precum și legislația în vigoare. 
În cazul în care nu doriți să mai primiți astfel de mesaje în viitor vă rugăm să accesați link-ul de dezabonare. Din momentul în care selectați opțiunea de dezabonare, adresa dumneavoastră va fi automat scoasă din baza noastră de date, iar pe viitor nu veți mai primi Neswletter-ul Primăriei Cluj-Napoca - buletin informativ digital. 
 
Vă mulțumim că ați ales să vă înscrieți în fluxul de informații „Newsletter Primăria Cluj-Napoca” și vă invităm să ne transmiteți sugestiile sau așteptările dvs. legate de acest nou mod de comunicare prin e-mail.
 
Toate cele bune!
Echipa Primăriei Cluj-Napoca
 
Primăria Cluj-Napoca
Calea Moților nr.3, Cluj-Napoca, România
Youtube Instagram
Setări abonare    |    Vezi online