Primăria Cluj-Napoca Newsletter #5
Zilele Clujului 2019: 27-30 septembrie

Ediția 2019 a Zilelor Clujului va marca, prin evenimente și acțiuni aparte, centenarul unor instituții clujene remarcabile, care au contribuit activ la dezvoltarea orașului în ultimul secol.

Din rândurile acestor instituții clujene s-au remarcat constant importante personalități care prin munca și talentul lor au avut un impact semnificativ asupra ecosistemului clujean în domeniile educației, culturii, a sportului și a siguranței cetățenilor.

Informații despre festival găsiți, aici.

 

 

Bugetare participativă - Prima etapă de vot

199 de proiecte au fost depuse de către clujeni în cadrul ediției 2019 a procesului de bugetare participativă. În această perioadă, proiectele sunt analizate din punct de vedere tehnic și legal de către departamentele responsabile din Primăria Cluj-Napoca. 

Prima etapă de vot va începe în data de 23 septembrie. Proiectele depuse pot fi vizualizate aici.

Trei linii noi de transport în comun în Cluj-Napoca

Începând cu data de 9 septembrie au fost introduse două linii noi pentru transportul în comun, linia 53 pe ruta Mărăști – Piața Mihai Viteazul, linia 44 pe ruta Grigorescu – Gheorgheni. Cea de-a treia linie va funcționa începând cu 30 septembrie - linia 45 pe ruta Gheorgheni – Zorilor.

Mai multe detalii despre traseul celor trei linii, aici.

Lucrări de modernizare pe Strada Regele Ferdinand

Au început lucrările de modernizare pe strada Regele Ferdinand, în cadrul proiectului „Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană – Modernizarea străzilor R. Ferdinand, E. Zola, S. Puscariu, Tipografiei (tronson 1, respectiv 3) și a scuarului C.E.C. din Municipiul Cluj-Napoca”, proiect cu finanțare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4, Obiectivul specific 4.1, reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Detalii despre proiect și despre restricțiile de circulație, aici.

Începerea lucrărilor pe strada Molnar Piuariu

Din data de 9 septembrie au început lucrările de modernizare pe strada Molnar Piuariu, în cadrul proiectului  ”Amenajare coridoare pietonale: Strada Molnar Piuariu”, proiect cu finanțare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Investiția presupune reorganizarea străzii Molnar Piuariu prin eliminarea diferențelor de nivel între spațiul exclusiv pietonal (trotuare) și spațiul pe care este permisă circulația automobilelor, refacerea întregii suprafețe de călcare, reorganizarea intersecțiilor, propunerea unui concept de mobilare urbană modern şi coerent adaptat specificului străzii/zonei.

Mai multe informații aici.

Parc nou în Cluj-Napoca: Între Lacuri

În data de 27 august a fost dat ordinul de începere a lucrărilor la amenajarea Parcului Între Lacuri, pe strada Nirajului F.N.. Suprafața noului parc va fi de 9450 mp și va deservi peste 9000 de locuitori ai cartierului Între Lacuri. Valoarea contractului de proiectare și execuție a parcului este de 7,84 milioane de lei fără TVA și va fi realizat de către Asocierea NordConforest, Ecogarden și Proiect Construct. 


Investiția este realizată prin finanțare europeană în cadrul proiectului „Amenajare zonă de recreere pentru clujeni în cartierul Între Lacuri din municipiul Cluj-Napoca” prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4.2. Detalii, aici.

 

Parcul Central: modernizarea sistemului de iluminat public

Sistemul de iluminat public din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” a fost modernizat. Intervenția a constat în înlocuirea aparatelor de iluminat existente pe 227 de stâlpi cu aparate de iluminat moderne care utilizează tehnologia LED.

Noul sistem este eficient atât din punct de vedere energetic cât și din punct de vedere al emisiilor. Investiția a fost realizată în cadrul programului „Modernizarea şi extinderea reţelei de iluminat public folosind tehnologie LED”, finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român.

Mai multe detalii pe website-ul primăriei.

Iluminarea trecerilor de pietoni de pe raza municipiului

După implementarea proiectului pilot de iluminare a celor două treceri de pietoni de pe str. Donath și str. Plevnei și ca urmare a rezultatului procesului de bugetare participativă din 2018, Primăria Cluj-Napoca a demarat un amplu proiect de iluminare pentru 113 treceri de pietoni nesemaforizate.

Detaliile proiectului și lista trecerilor de pietoni pot fi consultate aici.

Concursul de iluminat public Lights On

În perioada 21 august - 15 septembrie are loc cea de-a 5-a ediție a concursului de iluminat festiv ,,Lights On”. Anul acesta, concursul va ieși din zona centrală a orașului, bifând cartierele Clujului.

 

Până pe 15 septembrie se pot realiza propuneri pentru amenajarea Parcului Primăverii din cartierul Mănăștur. Tema ediției din acest an este „Conștientizare”. Regulamentul concursului și metoda de înscriere pot fi consultate pe concurs.lightsonromania.com.

 

Primăria municipiului Cluj-Napoca va gestiona și în acest an implementarea proiectului câștigător în cuantum total de 71.000 de lei + TVA. Proiect inițiat de Asociația Daisler și Daisler Print House.

Rechizite gratuite pentru elevii clujeni din familii cu venituri reduse

Municipalitatea clujeană acordă 450 de ghiozdane și seturi de rechizite elevilor aflați în evidențele Direcției de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca. Programul se desfășoară anual și vine în sprijinul copiilor care provin din familii cu venituri reduse. 


Din cele 450 de ghiozdane cu rechizite achiziționate de Primăria Cluj-Napoca, 100 de ghiozdane sunt echipate pentru copii de clasa 0 și 1, iar 350 sunt adaptate pentru elevi din clasele a II-a până la a XII-a. Detalii, aici.

Primăria cumpără locuințe sociale de pe piața liberă

Primăria Cluj-Napoca a lansat procedura de achiziție de pe piața liberă a unor imobile de locuințe cu destinația de locuințe sociale, de la persoane fizice și juridice.

Detaliile cu privire la condițiile de participare ale ofertanților la această procedură de cumpărare de locuințe sociale, organizată de municipalitate pot fi urmărite pe site, la secțiunea Administrație/Transparență/Licitații.

Noi autorizații de taxi pentru mașini electrice

Primăria Cluj-Napoca încurajează transportul public ecologic. În acest sens, municipalitatea a inițiat un proiect de hotărâre privind acordarea de autorizații de taxi pentru mașini electrice

 

La această dată, pe raza municipiului Cluj-Napoca sunt eliberate 2469 autorizații taxi cu valabilitate până la 31 decembrie 2019, urmând ca de la 1 ianuarie 2020 să se prelungească autorizațiile de taxi pentru o perioadă de 5 ani, cu respectarea prevederilor legale în acest sens. Cele 31 de autorizații de taxi suplimentare vor fi acordate doar pentru mașini electrice.

Mai multe informții aici.

Modificări la abonamentele CTP - eliminarea abonamentelor pe suport de hârtie

Începând din această lună, Compania de Transport Public Cluj-Napoca elimină abonamentele pe suport de hârtie și le înlocuiește cu carduri.

Mai multe informații despre achiziționarea, reîncărcarea și validarea cardurilor de transport, despre locațiile și orarele centrelor de vânzare, lista stațiilor cu automate sau oferta de abonamente electronice cât și alte informații sunt disponibile pe același website la secțiunea „TICKETING” - http://www.ctpcj.ro/index.php/ro/ticketing.

O nouă etapă de dezinsecție

În perioada 9-18 septembrie, între orele 21:00 - 06:00, în funcție de condițiile meteorologice, vor avea loc acțiuni de dezinsecție în domeniul public și privat. Acțiunea este realizată de S.C. CORAL IMPEX S.R.L. și se desfășoară în conformitate cu prevederile legale.

Mai multe informații sunt publicate pe website-ul primăriei, aici.

Noi reglementări de circulație
Au fost puse în funcțiune instalațiile de semaforizare de la intersecția străzii Fericirii cu podul Locomotivei, strada Plopilor, de la intersecția cu strada Şesului, de la intersecția străzilor Cpt. Grigore Ignat cu Traian Vuia și au fost înființate două treceri pentru pietoni semaforizate, una pe str. Cpt. Grigore Ignat la intersecție cu str. Traian Vuia și una pe strada Traian Vuia la intersecție cu str. Cpt. Grigore Ignat.
 
Detalii, aici.
Săptămâna Europeană a Sportului la Cluj-Napoca

În 2018 Cluj-Napoca a obținut titulatura de European City of Sports grație infrastructurii sportive moderne (Baza Sportivă Gheorgheni, BT Arena sau Cluj Arena) și a evenimentelor sportive de talie națională și internațională.

Și în acest an, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului, la Cluj-Napoca se desfășoară câteva evenimente sportive destinate publicului larg, cum ar fi:  Crosul Companiilor, Transilvania Rally, Sărbătoarea Înotului.

Walking Month

Primăria Cluj-Napoca susține un nou proiect remarcabil: „Ambulanța socială” - un vehicul special echipat care va călători în comunitățile izolate și defavorizate din Transilvania, pentru a îmbunătăți accesul la servicii sociale și medicale de bază, și care va fi gestionat de Asociația Hans Spalinger Cluj și Beard Brothers.

Înscrierile sunt deschise până în 11 septembrie, iar 100% din taxa de participare reprezintă o donație pentru achiziționarea ambulanței.

Mai multe detalii găsiți pe: www.WalkingMonth.ro

Baza Sportivă Gheorgheni 

Peste 33.000 de utilizatori înregistrați pe platformă!
Programări online la Baza Sportivă Gheorgheni, aici.

SERVICII ONLINE

My Cluj - canalul digital unic de sesizări al Primăriei Cluj-Napoca

Pentru sesizări vă rugăm să folosiți aplicația MyCluj, disponibilă în Play Store sau App Store sau online, direct pe website-ul primăriei:
http://mycluj.e-primariaclujnapoca.ro

Evenimente #VisitCluj

>> Zilele Recoltei (13-15 septembrie la Sala Sporturilor ,,Horia Demian")

>> WonderPuck (13-15 septembrie în Piața Unirii și Piața Muzeului)

>> Transilvania Rally (26-28 septembrie)

>> Zilele Clujului 2019 (27-30 septembrie)

 

Sala Polivalentă - BTarena
>> 
League of the 4 (14-15 septembrie)

>> Discoteca 80’ (21 septembrie)

Programul complet, aici.

 

 

Vă aducem la cunoștință faptul că ați primit acest mesaj deoarece adresa dumneavoastră de e-mail este înscrisă la „Newsletter Primăria Cluj-Napoca”, noul buletin informativ digital al orașului, conform solicitării dvs.

Prin acest newsletter municipalitatea transmite periodic un rezumat al principalelor informații comunicate public de Primăria Cluj-Napoca în perioada anterioară.

Informații de interes public conform Legii și alte detalii despre proiecte, evenimente, acțiuni etc. sunt accesibile pe website-ul Primăriei: www.primariaclujnapoca.ro.

Vă informăm că datele personale furnizate de dumneavoastră vor fi prelucrate de Municipiul Cluj-Napoca cu respectarea tuturor cerințelor impuse de Regulamentul U.E. nr. 679/2006, precum și legislația în vigoare. 

În cazul în care nu doriți să mai primiți astfel de mesaje în viitor vă rugăm să accesați link-ul de dezabonare. Din momentul în care selectați opțiunea de dezabonare, adresa dumneavoastră va fi automat scoasă din baza noastră de date, iar pe viitor nu veți mai primi Neswletter-ul Primăriei Cluj-Napoca - buletin informativ digital. 

Vă mulțumim că ați ales să vă înscrieți în fluxul de informații „Newsletter Primăria Cluj-Napoca” și vă invităm să ne transmiteți sugestiile sau așteptările dvs. legate de acest nou mod de comunicare prin e-mail.

Toate cele bune!

Echipa Primăriei Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca
Calea Moților nr.3, Cluj-Napoca, România
Facebook Youtube Instagram
Setări abonare    |    Vezi online