ELABORARE DOCUMENTAȚIE TEHNICĂ PENTRU AUTORIZAREA EXECUTĂRII LUCRĂRILOR DE CONSTRUIRE ANSAMBLU MIXT - LOCUIRE COLECTIVĂ, BIROURI ȘI SERVICII, AMENAJĂRI EXTERIOARE, ÎMPREJMUIRE, ORGANIZARE DE ȘANTIER, CONFORM PUZ APROBAT CU HCL NR.54/2022
judetul Cluj, municipiul Cluj-Napoca, Strada Fabricii de Chibrituri, nr. 5-11
319313
-
319313
453334
14.04.2022
493/22.12.2014 si HCL nr. 118/01.04.2015

În conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

SE CERTIFICĂ

1. REGIM JURIDIC
A. Imobil situat în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, în afara perimetrului de protecţie a valorilor istorice şi arhitectural-urbanistice.
Imobil în proprietate privată.

B. SERVITUȚI PENTRU OBIECTIVE DE UTILITATE PUBLICĂ AFLATE ÎN ZONĂ, ALTE RESTRICȚII

Servituţi de utilitate publică: nu este cazul;
Alte restricții: nu este cazul;
Imobilul nu este situat în lista monumentelor istorice sau ale naturii sau în zona de protecție a acestora.
2. REGIM ECONOMIC
Folosință actuală: teren curți construcții, drum;
Destinația: RiM1, Zonă mixtă - teritorii urbane cu caracter mixt, cu structură funcțională echilibrată, rezultat al aplicării procedurii de restructurare a zonelor cu caracter industrial; conform HCL nr. 54 din 08.02.2022;
Încadrat în zona de impozitare ”C” conform H.C.L. 1064/19.12.2018.

Alte prevederi menționate prin HCL pentru zona în care este situat amplasamentul:
– La emiterea autorizației de construire se vor respecta următoarele elemente referitoare la organizarea de șantier: împrejmuirea corespunzătoare a organizărilor de șantier, amenajarea rampei de spălare, amenajarea unui drum pietruit de la rampa de spălare la ieșirea din șantier, amenajarea unui drum pietruit de acces de la drumul modernizat spre organizarea de șantier, amenajarea unui sistem de colectare a apelor pluviale, asigurarea curățeniei în incintă și în apropierea acesteia, protejarea cu plasă de protecție a imobilelor la care se execută lucrări.
– La recepția lucrărilor se va prezenta dovada efectuării transporturilor de deșeuri rezultate din demolare/construire.
UTR RiM1 UTILIZARE FUNCTIONALA

UTILIZARI ADMISE

Structură funcţională mixtă incluzând locuire colectivă, activităţi administrative, de administrarea afacerilor, financiar-bancare, terţiare, culturale, de învăţământ, de sănătate, de turism etc. Locuirea va ocupa între 30 şi 70% din suprafaţa construită desfăşurată totală (raportul optim între locuire şi celelalte activităţi ar fi de 1:1). La parterele spre principalele spaţii publice se pot amplasa funcţiuni de interes pentru public. Conversia funcţională şi restructurarea clădirilor cu valoare de patrimoniu industrial pentru tipurile de activităţi admise, ce vor fi în mod obligatoriu păstrate şi integrate în noua structură urbană. Pe suprafata de teren dezembrata, cu suprafata de 1114,37 mp se pot amenaja suprafete inierbate cu gazon si plantate cu arbusti de dimensiuni mici si mijlocii sau se pot amenaja locuri de parcare cu alei pietonale si carosabile aferente.


UTILIZARI ADMISE CU CONDITIONARI

Se admit utilizări monofuncţionale pentru funcţiuni ample publice sau de interes public major – complex expoziţional, centru de congrese şi conferinţe, campus universitar / de cercetare, sală polivalentă, centru medical de mari dimensiuni, parc sportiv sau tematic etc. Se admite conversia şi restructurarea clădirilor industriale sau de alt fel existente pentru tipurile de activităţi admise, cu condiţia integrării acestora în noua structură urbană. Garaje publice sau private sub şi supraterane în clădiri dedicate cu următoarele condiţii: (a) să nu ocupe frontul spre spaţiul public (să fie amplasate în interiorul parcelei, în spatele unui tract dedicat altor funcţiuni) (b) accesul autovehiculelor să se realizeze acolo unde este posibil din străzi cu circulaţie redusă / secundare şi să fie organizat astfel încât să nu perturbe traficul.


UTILIZARI INTERZISE

Activităţi / servicii de tip industrial sau cvasiindustrial, poluante de orice natură, cu risc tehnologic sau incomode prin traficul generat. Depozitare en gros. Depozitare de materiale refolosibile. Comerţ en gros. Comerţ en detail în clădiri independente de tip supermarket, hypermarket (big box), mall etc. Comerţ şi alimentaţie publică practicate prin vitrine / ferestre. Garaje în clădiri provizorii sau permanente independente amplasate în interiorul parcelelor. Elemente supraterane independente ale infrastructurii tehnico-edilitare dispuse pe spaţiul public. Locuire de tip individual. Constructii provizorii de orice natură. Instalaţii / utilaje exterioare, montate pe faţada dinspre spaţiul public a imobilelor. Sunt interzise lucrări de terasament şi sistematizare verticală de natură să afecteze amenajările din spaţiile publice sau de pe parcelele adiacente.
3. REGIM TEHNIC
S=15429 mp

UTR RiM1 CONDITII DE AMPLASARE, ECHIPARE SI CONFIGURARE A CLADIRILOR

CARACTERISTICI ALE PARCELELOR (SUPRAFETE, FORME, DIMENSIUNI)

Parcelarea terenului se va realiza în cadrul PUZ. Tesutul urban se va organiza după principiul cvartalului, cu spaţii publice – străzi şi pieţe specifice acestui mod de construcţie urbană. In cazul parcelării cvartalelor, parcelele vor avea în mod obligatoriu următoarele caracteristici: (a) front la stradă (b) lungimea frontului la stradă mai mare sau egală cu 18 m (c) adâncimea mai mare decât frontul la stradă (d) suprafaţa va fi mai mare sau egală cu 500 mp Pentru cvartalele cu locuinţe la nivelurile superioare se va aplica contractul de curte comună (spaţiul neconstruit va fi folosit în comun, numai în scop rezidenţial).


AMPLASAREA CLADIRILOR FATA DE ALINIAMENT

În urma restructurarii și reconfigurarii spatiale a amplasamentului clădirile se vor realiza în retragere de minimum 3 m.


AMPLASAREA CLADIRILOR FATA DE LIMITELE LATERALE SI POSTERIOARE ALE PARCELELOR

Retragerea faţă de limitele laterale si posterioare ale parcelelor va fi mai mare sau egală cu jumătate din înălţimea clădirilor, măsurată la cornişa superioară sau atic în punctul cel mai înalt, dar nu mai puţin de 9 m.


AMPLASAREA CLADIRILOR UNELE FATA DE ALTELE PE ACEEASI PARCELA

Distanţa minimă dintre două clădiri aflate pe aceeaşi parcelă va fi egală cu jumătate din înălţimea clădirii mai înalte, măsurată la cornişă sau atic în punctul cel mai înalt, dar nu mai puţin decât 12.00 m.


CIRCULAŢII ŞI ACCESE

Autorizarea executării construcţiilor este permisă numai dacă există posibilităţi de acces la drumurile publice, în mod direct. Accesul se realizeaza din str. Fabricii de chibrituri. Se vor prevedea accese pietonale şi carosabile de acces la garaje, conform normelor. Orice acces la drumurile publice se va face conform avizului şi autorizaţiei speciale de construire, eliberate de administratorul acestora. Pentru amenajările curţilor cu rol pietonal şi carosabile din interiorul parcelelor, in functie de conditiile de amplasare, se recomandă utilizarea învelitorilor permeabile.


STATIONAREA VEHICULELOR (auto,velo)

se va realiza în proportie minima de 75 % în spatii specializate dispuse la subsolul/demisolul/parterul cladirilor. Necesarul de parcaje se calculează conform Anexei 2 din PUG: Locuinţe colective (multifamiliale): – 1 loc de parcare / apartament, pentru apartamente cu AU mai mică decât 100 mp – 2 locuri de parcare / apartament, pentru apartamente cu AU mai mare decât 100 mp Pentru clădiri cu mai mult de 6 apartamente se va asigura un spaţiu (închis şi acoperit) destinat depozitării bicicletelor**, integrat clădirii principale sau într-o construcţie anexă, cu capacitate minimă de 1 bicicletă pentru fiecare apartament. Functiuni administrative, de administrarea afacerilor, financiar-bancare, servicii fara acces public: – 1 loc de parcare la 80 mp AU, pentru funcţiuni fără acces public – parcare pentru biciclete** 1 loc la 80 mp AU Pentru alte functiuni admise se vor respecta prevederile Anexei 2 conform Regulament PUG Cluj-Napoca. ** Suprafaţa care revine fiecărei biciclete, inclusiv suprafaţa de mişcare, este de 60 x 250 cm AU – aria utilă a clădirilor, calculată conform normelor specifice fiecărui tip de funcţiuni Atunci când se prevăd funcţiuni diferite în interiorul aceleiaşi parcele, necesarul de parcaje va fi determinat prin însumarea numărului de parcaje necesar fiecărei funcţiuni în parte. Parcajele amenajate la sol vor respecta normele sanitare în vigoare, respectiv vor păstra o distanţă minimă de 5 m faţă de ferestrele camerelor de locuit.


INALTIMEA MAXIMA ADMISIBILA A CLADIRILOR

Inălţimea clădirilor va fi determinată aplicându-se următoarele criterii: - pentru toate clădirile inălţimea maximă nu va depăşi 40 m, respectiv un regim de înălţime maxim de (1-3S)+P+8E+1R. Nivelul retras va avea o retragere faţă de planul faţadei de minimum 1,80 m. Suprafata construita-desfasurata a nivelului retras nu va depasi 60 % din cea a ultimului nivel plin (neretras). Suplimentar, peste nivelul retras, se admite realizarea unui nivel pentru centrale termice, pompe de caldura, case lift si alte instalatii de producere a energiei. ETAJ TEHNIC - nivel cu functiuni exclusiv tehnice (centrale termice, pompe de caldura, case lift si amplasare alte instalatii, utilaje sau aparatura aferenta acestora pentru functionarea optima a imobilului). Aceste spatii pot avea compartimentari interioare in functie de necesitatile deseparare a instalatiilor, aparaturii si protectiei acesteia. In aceste spatii nu sunt admise incaperi cu functiunea de locuit, ateliere pentru interventii (reparatii) vestiare / spatii de odihna pentru personalul de intretinere sau alte incapeti care nu au caracter strict tehnic.


ASPECTUL EXTERIOR AL CLADIRILOR

Autorizarea executării construcţiilor este permisă numai dacă aspectul lor exterior nu contravine funcţiunii acestora, caracterului zonei aşa cum a fost el descris în preambul şi peisajului urban. Autorizarea executării construcţiilor care, prin conformare, volumetrie şi aspect exterior, intră în contradicţie cu aspectul general al zonei şi depreciază valorile general acceptate ale urbanismului şi arhitecturii, este interzisă. Clădiri noi Arhitectura clădirilor va fi de factură modernă şi va exprima caracterul programului (imobile cu funcţiune mixă, imlicând locuirea la nivelele superioare). Se interzice realizarea de pastişe arhitecturale sau imitarea stilurilor istorice. Volumetria se va conforma tipologiilor specifice construcţiei urbane cu cvartale. Faţadele spre spaţiile publice vor fi plane şi se vor situa în aliniament / aliniere. Se admite realizarea de balcoane, bow-window-uri etc, începând de la înălţimea de 4,00 m de la cota trotuarului, peste spatiul public, cu condiţia ca acestea să nu fie dispuse la ultimul nivel de sub cornişă şi să ocupe, cumulat, maximum o treime din lungimea frontului clădirii. Acoperirea clădirilor va fi plată, (acoperişuri terasă sau cu pante mai mici de 10%). Raportul plin-gol, ca şi materialele de finisaj admise vor fi in concordanta cu specificul zonei. Culorile vor fi pastelate, deschise, apropiate de cele naturale. Se interzice folosirea culorilor saturate, stridente, la toate elementele construcţiei. Pentru construirea de platforme pentru adăpostirea utilajelor, elemente si panouri publicitare, imprejmuiri, etc se vor respecta regulile impuse de Codul Civil.


CONDITII DE ECHIPARE EDILITARA ŞI EVACUAREA DEŞEURILOR

Cladirile noi se vor racorda la retelele edilitare publice existente. Se interzice conducerea apelor meteorice spre domeniul public sau parcelele vecine. Firidele de branşament şi contorizare vor fi integrate în clădiri. Se interzice dispunerea aeriană a cablurilor de orice fel (electrice, telefonice, CATV etc). Punctul de colectare selectiva a deseurilor, pe patru fractii, va fi de tip îngropat (hidraulic).


SPATII LIBERE SI SPATII PLANTATE

Pe ansamblul unei parcele, spaţiile verzi organizate pe solul natural vor ocupa minim 30% din suprafaţa totală a terenului şi vor cuprinde exclusiv vegetaţie (joasă, medie şi înaltă). Vegetatia inalta va cuprinde un numar minim de 30 de arbori cu circumferinta de cel putin 35 cm masurata la 1 m de la colet.


IMPREJMUIRI

Intre parcela destinata construirii spatiului comercial si parcela destinata functiuniilor de locuire / birouri nu se va amplasa gard pentru imprejmuire. Ca regulă generală, având în vedere structura spaţială reglementată, spre spaţiul public nu se vor realiza împrejmuiri. In cazuri particulare, când se impune realizarea de împrejmuiri spre spaţiul public, acestea vor avea un soclu opac cu înălţimea maximă de 80 cm şi o parte transparentă, realizată din grilaj metalic sau într-un sistem similar care pemite vizibilitatea în ambele direcţii şi pătrunderea vegetaţiei. Înălţimea maximă a împrejmuirilor va fi de 2,2 m. Împrejmuirile vor putea fi dublate de garduri vii. In cazul în care împrejmuirile sunt necesare (se separă funcţiuni ce necesită delimitarea propriului teren), împrejmuirile spre parcelele vecine vor avea maximum 2,20 m înălţime şi vor fi de tip transparent sau opac. Porţile împrejmuirilor situate în aliniament se vor deschide fără a afecta spaţiul public. Tratamentul arhitectural al împrejmuirilor va fi corelat cu cel al clădirilor aflate pe parcelă.


POSIBILITATI MAXIME DE OCUPARE SI UTILIZARE A TERENULUI

PROCENT MAXIM DE OCUPARE A TERENULUI (P.O.T.)

POT maxim = 60% Pentru nivelele cu destinaţie de locuire A.C. maximă = 40% x St (suprafaţa terenului) pentru parcelele comune şi respectiv A.C. maximă = 50% x St pentru parcelele de colţ.


COEFICIENT MAXIM DE UTILIZARE A TERENULUI (C.U.T.)

CUT maxim = 2,8

4. REGIM DE ACTUALIZARE

În baza HCL nr. 579/2018 se modifică parțial și se completează Regulamentul Local de Urbanism aferent documentației “Actualizare Plan Urbanistic General al municipiului Cluj-Napoca”, aprobat cu HCL nr. 493/22.12.2014.

- Amplasamentul a fost studiat în PUZ de restructurare urbană, str. Fabricii de Chibrituri, nr. 5-11, beneficiară S.C. Geainv S.A. si S.C. Lidl România S.C.S., pe parcela cu nr. cad. 319312, aprobat cu H.C.L. nr. 54/08.03.2022.

- art. 1 Prin PUZ se reglementează teritoriul în suprafată de 3.44 ha (nr. cad. 319312, nr. cad. 319313, nr. cad. 272417), în scopul coordonării dezvoltării urbanistice integrate a zonei de pe frontul nordic al str. Fabricii de Chibrituri, din vecinatatea estică a unitătii comerciale, economice de la nr. 5 (magazin Dedeman). Se propune dezvoltarea unei unităti comerciale, a unui ansamblu mixt (format din trei corpuri de clădire) si a unei dotări publice/servicii de interes public.

- Pentru parcela înscrisă în CF nr. 319313, nr.cad. 319313, documentația de urbanism prevede UTR=RiM1 - zonă mixtă - teritorii urbane cu caracter mixt, cu structură funcțională echilibrată, rezultat al aplicării procedurii de restructurare a zonelor cu caracter industrial;

- Se mențin prevederile Regulamentului local de urbanism aferent P.U.G. pentru suprafața de teren încadrată în U.T.R. Ve.

- Toate investitiile propuse prin documentatia de urbanism vor fi suportate de beneficiarele acesteia.

- Anterior emiterii oricărei autorizații de construire, va fi dezmembrată din parcela initială (nr. cad. 319312) suprafața de 2000 mp - parcela (2) și va fi înscrisă în CF nr. 272417 dreptul de servitute auto și pietonală pentru parcela (2), parcelă ce va fi cedată ulterior, cu titlu gratuit, în proprietate publică.

- Prin grija și cheltuiala investitorului vor fi realizate următoarele obiective de utilitate publică propuse prin studiu:
- realizarea unei constructii (nivel semifinisat) cu regim de înăltime P+E, cu suprafata construită de min. 500 mp pe parcela (2) din cadrul subzonei S_Ec1 si transferul acesteia în proprietate publică, cu terenul aferent, în suprafată de 2000 mp, conform propunerii din plansa A06 - "Proprietatea asupra terenului”, anterior receptiei oricărei alte constructii propuse;
- realizarea unui pod velo și pietonal peste pârâul Nadăs, în dreptul străzii Papiu Ilarian, cu lătimea de 3,5 m, conform propunerii din planșa A03 - "Reglementări urbanistice-zonificare”. Podul va fi realizat anterior recepției oricărei construcții propuse prin studiu, cu excepția construcției de pe parcela (2) din cadrul subzonei S_Ec1;
- realizarea unei treceri de pietoni pe strada Fabricii de Chibrituri, în zona intersectiei cu str. Gării, și semaforizarea (inteligentă) a intersecției dintre str. Gării, str. Fabricii de Chibrituri și drumul din incinta ansamblului mixt propus, anterior recepției construcțiilor propuse în zona RiM1;
- realizarea a două alveole pentru stația de autobuz din strada Fabricii de Chibrituri, anterior recepției construcțiilor propuse în zona RiM1.

- Amenajarea incintei ansamblului mixt va fi realizată în baza unui proiect de specialitate. Spatiile verzi propuse, ce deservesc ansamblul, vor conține mobilier urban ( bănci, coșuri de gunoi, corpuri de iluminat), amenajări pentru joacă, odihnă și alte activităti în aer liber compatibile.

- art. 3 Se stabilește perioada de valabilitate a documentației de cinci ani.

NOTĂ: s-a solicitat emiterea unui certificat de urbanism în scopul "construire ansamblu mixt - locuire colectivă și birouri/servicii, amenajări exterioare, organizare de șantier, împrejmuire, conform PUZ aprobat cu HCL nr. 54/2022".

- Conform art. 13 alin. 9, Partea II, Cap. 3 din Regulamentul Local de Urbanism, aprobat prin HCL nr. 493/2014, completat prin HCL nr. 23/2022, la clădirile noi cu mai mult de șașe unități locative, se interzice montarea instalațiilor individuale de gaz pentru încălzire/apa caldă menajeră. Aceste clădiri vor fi racordate la sistemul centralizat de încălzire/apă caldă sau la instalații de încălzire/apă caldă de scară, bloc sau cvartal.”

- Anterior emiterii autorizației de construire se va reglementa adresa poștală.

- Autorizaţia de construire se emite pentru executarea lucrărilor de bază şi a celor aferente organizării executării lucrărilor, în cel mult 30 de zile de la data depunerii documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

- Documentația pentru obținerea autorizației de construire și desființare se va prezenta conform conținutului cadru din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare; de asemenea, organizarea de șantier se va face strict pe terenul proprietate, fără a afecta vecinătățile.
4. OBLIGAŢII ALE TITULARULUI CERTIFICATULUI DE URBANISM:
În scopul elaborării documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii — de construire/de desfiinţare — solicitantul se va adresa autorităţii competente pentru protecţia mediului:

AGENTIA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI CLUJ NAPOCA CALEA DOROBANTILOR, NR.99, BL. 9B (autoritatea competentă pentru protecţia mediului, adresa) (Denumirea şi adresa acesteia se personalizează prin grija autorităţii administraţiei publice emitente.)
În aplicarea Directivei Consiliului 85/337/CEE (Directiva EIA) privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, modificată prin Directiva Consiliului 97/11/CE şi prin Directiva Consiliului şi Parlamentului European 2003/35/CE privind participarea publicului la elaborarea anumitor planuri şi programe în legătură cu mediul şi modificarea, cu privire la participarea publicului şi accesul la justiţie, a Directivei 85/337/CEE şi a Directivei 96/61/CE, prin certificatul de urbanism se comunică solicitantului obligaţia de a contacta autoritatea teritorială de mediu pentru ca aceasta să analizeze şi să decidă, după caz, încadrarea/neîncadrarea proiectului investiţiei publice/private în lista proiectelor supuse evaluării impactului asupra mediului.

În aplicarea prevederilor Directivei Consiliului 85/337/CEE, procedura de emitere a acordului de mediu se desfăşoară după emiterea certificatului de urbanism, anterior depunerii documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii la autoritatea administraţiei publice competente.

În vederea satisfacerii cerinţelor cu privire la procedura de emitere a acordului de mediu, autoritatea competentă pentru protecţia mediului stabileşte mecanismul asigurării consultării publice, centralizării opţiunilor publicului şi al formulării unui punct de vedere oficial cu privire la realizarea investiţiei în acord cu rezultatele consultării publice.

În aceste condiţii:

După primirea prezentului certificat de urbanism, titularul are obligaţia de a se prezenta la autoritatea competentă pentru protecţia mediului în vederea evaluării iniţiale a investiţiei şi stabilirii necesităţii evaluării efectelor acesteia asupra mediului. în urma evaluării iniţiale a investiţiei se va emite actul administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului.

În situaţia în care autoritatea competentă pentru protecţia mediului stabileşte necesitatea evaluării efectelor investiţiei asupra mediului, solicitantul are obligaţia de a notifica acest fapt autorităţii administraţiei publice competente cu privire la menţinerea cererii pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

În situaţia în care, după emiterea certificatului de urbanism ori pe parcursul derulării procedurii de evaluare a efectelor investiţiei asupra mediului, solicitantul renunţă la intenţia de realizare a investiţiei, acesta are obligaţia de a notifica acest fapt autorităţii administraţiei publice competente.
6. CEREREA DE EMITERE A AUTORIZAŢIEI DE CONSTRUIRE/DESFIINŢARE VA FI ÎNSOȚITĂ DE URMĂTOARELE DOCUMENTE:
  1. certificatul de urbanism;
  2. dovada titlului asupra imobilului, teren şi/sau construcţii, sau, după caz, extrasul de plan cadastral actualizat la zi şi extrasul de carte funciară de informare actualizat la zi, în cazul în care legea nu dispune altfel (copie legalizată);
  3. documentaţia tehnică - D.T., după caz:
    • D.T.A.C.
    • D.T.A.D.
    • D.T.O.E.
  4. avizele şi acordurile stabilite prin certificatul de urbanism:
    Avize şi acorduri privind utilităţile urbane şi infrastructura:
    • alimentare cu apa:
      x
    • gaze naturale:
      x
    • canalizare:
      x
    • telefonizare:
    • alimentare cu energie electrică:
      x
    • salubritate:
      x
    • alimentare cu energie termică:
    • transport urban:

    Avize şi acorduri privind:
    • securitatea la incendiu:
      x
    • protecţia civilă:
      x
    • sănătatea populaţiei:
      x

    Avize/acorduri specifice ale administraţiei publice centrale şi/sau ale serviciilor descentralizate ale acestora:
    Alte avize/acorduri:
    - cererea pentru AC semnata de proprietar imobil
    - Acord vecini exprimat in forma autentica conform prevederilor Legii nr.50/1991 republicata si a normelor metodologice de aplicare - Ordinul nr.839/2009 art.27 lit c-pentru constructii in cazul amplasarii de constructii cu alte destinatie decat cea a cladirilor din vecinate daca este cazul acord vecini
    - Primarie - Directia tehnica - Serviciul sigurantei circulatiei
    - H.C.L. nr. 54/2022 și plan reglementări P.U.Z.

    Studii de specialitate:
    - studiu geotehnic
    - studiu privind performanța energetică a clădirii conf. Legii nr. 372/2005 modificată prin Legea nr. 101/2020 – conf. cap. IX, art.17, alin (4)- cu prezentarea tabelului privind indicatorii de performanță definiți la art. 6 alin (1) din lege: a) clasa energetică; b) consumul total specific de energie primară; c) indicele de emisii echivalent CO_2; d) consum total specific de energie din surse regenerabil.
  5. actul administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului;
  6. dovada privind achitarea taxelor legale.
Documentele de plată ale următoarelor taxe (copie):
- pentru autorizatia de construire
- pentru foraje geo
- pentru organizare santier
- pentru timbrul arhitecturii
- pentru transport moloz - se va prezenta si contractul cu firma de salubritate care gestioneaza zona pentru deseurile provenite din constructii si demolari (Ordin nr. 110/2007 - M.O. nr 550/2007)

Certificatul de urbanism nu ţine loc de autorizaţie de construire/desfiinţare şi nu conferă dreptul de a executa lucrări de construcţii.
Termenul de valabilitate:
12
luni
de la data emiterii.
EMIL BOC
Daniel Pop
Aurora Rosca
Delia Fluieraș
Delia Fluieraș
17.05.2022
17.05.2023
159 lei
152
14.04.2022