ELABORARE DOCUMENTAŢIE TEHNICĂ PENTRU AUTORIZAREA EXECUTĂRII LUCRĂRILOR DE CRESTEREA EFICIENTEI ENERGETICE PAVILION 2 LA SPITALUL CLINIC DE PNEUMOFTIZIOLOGIE ”LEON DANIELLO”CLUJ-NAPOCA
judetul CLUJ, municipiul CLUJ-NAPOCA, Str B.P. Hasdeu, nr. 6
344337
-
344337, 344337-C2 și prin planul de încadrare în zonă, plan de situație.
38244
17.01.2023
faza PUG, aprobată prin hotărârea consiliului local al municipiului Cluj-Napoca nr. 493/22.12.2014, faza PUZ aprobată prin HCL din 02/09/2021,

În conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

SE CERTIFICĂ

1. REGIM JURIDIC
Imobil situat în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, în interiorul perimetrului de protecţie a valorilor istorice şi arhitectural-urbanistice. Imobil în proprietatea Judetului Cluj, Consiliul Judetean Cluj in administarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” Cluj-Napoca.

SERVITUTI PENTRU OBIECTIVE DE UTILITATE PUBLICĂ AFLATE ÎN ZONĂ, ALTE RESTRICTII
Servituti de utilitte publica - nu este cazul
Alte restrictii : - zona de protectie arheologica
Amplasamentul delimitat de str. Clinicilor , str.Victor Babes si str. Bogdan Petriceicu Hasdeu este situat pe lista monumentelor istorice LMI CJ MO 2016 la nr.crt.771 cod CJ II -a -A-07297 Ansamblu Clinicilor Universitare.
2. REGIM ECONOMIC
Folosință actuală: curti constructii, C2 - pavilion II - Sectiile Clinice Pneumologie III, conform extrasului de carte funciara anexat

Destinația: UTR = ZCP_M1*- Zona mixta cu regim de construire inchis, adiacenta principalelor artere de trafic, cu instituții și servicii publice și de interes public, constituite în ansambluri independente, pentru construire Centru integrat de transplant conform PUZ aprobat cu HCL nr. 591/02.09.2021

Încadrat în zona de impozitare ”A” conform H.C.L. 1064/19.12.2018.
Alte prevederi mentionate prin HCL pentru zona in care este situat amplasamentul:
- La emiterea autorizatiei de construire se vor respecta urmatoarele elemente referitoare la organizarea de santier: imprejmuirea corespunzatoare a organizarilor de santier, amenajarea rampei de spalare, amenajarea unui drum pietruit de la rampa de spalare la iesirea din santier, amenajarea unui drum pietruit de acces de la drumul modernizat spre organizarea de santier, amenajarea unui sistem de colectare a apelor pluviale, asigurarea curateniei in incinta si in apropierea acesteia, protejarea cu plasa de protectie a imobilelor la care se executa lucrari.
- La receptia lucrarilor se va prezenta dovada efectuarii transporturilor de deseuri rezultate din construire.
3. REGIM TEHNIC
Amplasamentul este cuprins in P.U.Z.C.P. – Amenajare ansamblu Clinicilor universitare si dezvoltare Centru Integrat de Transplant, str. Clinicilor – str. Victor Babes” aprobat cu HCL nr. 591/02.09.2021 si este incadrat in UTR=ZCP_M1*.
S= 10605 mp


UTR=ZCP_M1*,
SECTIUNEA 1: UTILIZARE FUNCTIONALA
UTR ZCP_M1*- Zona mixta cu regim de construire inchis, adiacenta principalelor artere de trafic, cu instituții și servicii publice și de interes public, constituite în ansambluri independente, pentru construire Centru integrat de transplant
Zonă cu funcţiuni de institutii si servicii publice si de interes public, de tip subcentral dezvoltată în lungul principalelor artere de convergenţă spre incinta fortificată (în general trasee istorice), în secolul al XIX-lea şi redezvoltată fragmentar în spiritul urbanismului celei de a doua jumătăţi a secolului al XIX-lea.
Zona se remarcă printr-o structură funcţională heterogenă, în general de tip subcentral, caracterizată de mixajul între activităţile de interes general, cu acces public.
Amplasamentul delimitat de str. Clinicilor, str. Victor Babes si str. Bogdan Petriceicu Hasdeu, este situate pe lista monumentelor istorice LMI CJ 2016 la nr.crt.771 cod CJ II –a-A-07297 Ansamblul Clinicilor Universitare

ARTICOLUL 1: UTILIZARI PROPUSE
ZCP_M1*
Funtiune de sanatate, spital. Aceasta se va dezvolta in sistem izolat.
Propunerea se va evidentia prin PUZ.

ARTICOLUL 2: UTILIZARI PROPUSE CU CONDITIONARI
ZCP_M1*
Elemente aferente infrastructurii tehnico-edilitare, cu condiţia amplasării acestora în subteran sau în afara spaţiului public.
Instalaţii exterioare (de climatizare, de încălzire, pompe de căldură etc) cu condiţia ca în funcţionare acestea să producă un nivel de zgomot care să fie inaudibil la nivelul ferestrelor vecinilor.

ARTICOLUL 3: UTILIZARI INTERZISE
ZCP_M1*
Sunt interzise orice utilizări, altele decât cele admise la articolul 1 şi articolul 2.
Sunt interzise lucrări de terasament şi sistematizare verticală de natură să afecteze amenajările din spaţiile publice sau de pe parcelele adiacente.
Activităţi / servicii de tip industrial sau cvasiindustrial, poluante de orice natură, cu risc tehnologic sau incomode prin traficul generat.
Depozitare en gros.
Depozitare de materiale refolosibile.
Comerţ en gros.
Comerţ en detail în clădiri independente de tip supermarket, hypermarket (big box), mall etc.
Comerţ şi alimentaţie publică practicate prin vitrine / ferestre.
Garaje în clădiri provizorii sau permanente independente amplasate în interiorul parcelelor.
Elemente supraterane independente ale infrastructurii tehnico-edilitare dispuse pe spaţiul public.
Ansambluri monofuncţionale rezidenţiale.
Locuire de tip individual.
Constructii provizorii de orice natură.
Instalaţii / utilaje exterioare, montate pe faţadele imobilelor.
Reparaţia capitală, restructurarea, amplificarea (mansardarea, etajarea, extinderea în plan) în orice scop a clădirilor provizorii sau parazitare, identificate ca atare prin PUZCP sau studiul istoric.
Publicitatea comercială realizată prin amplasarea de materiale publicitare de orice natură pe imobile – faţade, calcane, acoperişuri, terase – sau pe împrejmuiri.
Orice utilizări, altele decât cele admise la punctul 1 şi punctul 2.
Lucrări de terasament şi sistematizare verticală de natură să afecteze amenajările din spaţiile publice sau de pe parcelele adiacente.


SECTIUNEA 2: CONDITII DE AMPLASARE, ECHIPARE SI CONFIGURARE A CLADIRILOR
Amplasarea, orientarea si configurarea cladirii Centru Intagrat de transplant a tinut cont de cladirile existente pe amplasament, preluand de la ele elementele valoroase.

ARTICOLUL 4: CARACTERISTICI ALE PARCELELOR: SUPRAFETE, FORME, DIMENSIUNI
ZCP_M1*
Prin operaţiunea de reparcelare toate parcelele cu destinaţie rezidenţială rezultate vor îndeplini cumulativ următoarele condiţii:
(a) vor avea front la stradă
(b) lungimea frontului la stradă va fi mai mare sau egală cu 15 m pentru cele izolate
(c) adâncimea să fie mai mare decât frontul la stradă
(d) suprafaţa să fie mai mare sau egală cu 500 mp
(e) vor avea formă regulată

ARTICOLUL 5: AMPLASAREA CLADIRILOR FATA DE ALINIAMENT
ZCP_M1*
Criteriul de amplasare a cladirii Centru integrat de transplant, pentru care se intocmeste acest PUZ este prelungirea axei compoziționale dominante a ansamblului istoric, accentuând caracterul pavilionar al acestuia și structura carteziană. Cladirea practic preia ca pozitie in plan un paralelism cu cladirile existente pe sit.
Avand in vedere ca terenul se afla pe un colt deschis, nu se poate vorbi de o obligativitate de a se alinia cu cladirile invecinate.
Prin acest PUZCP se reglementeaza pentru amplasarea cladirii Centru integrat de transplant, folosirea frontului deschis.
Distantele intre parterul cladirii Centru de transplant integrat si limita parcelei la Sud este intre 3.54m -8.40m la corpul amplasat paralel cu Aleea Studentilor.
Alinierea parterului cladirii pe latura estica, fata de carosabilul str.V Babes este 8m (coltul cel mai iesit al cladirii).
Cladirea efectiva (cu spatii inchise) este inconjurata de un portic pe stalpi (dezvoltat pe inaltimea a 2 niveuri a cladirii), care practic leaga intr-un mod armonios dele doua corpuri de cladire. Acest portic are o retragere fata de Aleea Studentilor intre 0m (in contul vestic) si si 3.12m (in contul estic),la corpul dezvoltat paralel cu alee Studentilor.
Alinamentul porticului fata de carosabilul str. Victor Babes are o retragere de 3.84 m.
ARTICOLUL 6: AMPLASAREA CLADIRILOR FATA DE LIMITELE LATERALE SI POSTERIOARE ALE PARCELELOR
ZCP_M1*
Conformarea clădirilor pe parcelă va fi determinată de contextul generat de cadrul construit adiacent.
Se aplica tipologia dezvoltarii cladirii in « L ».
Limita intre cladirea propusa si limita de parcela pe latura vestica, inspre Biserica existenta este de 4.88m. Precizam ca desi avem limite de parcele , prin prisma faptului ca proprietarul este acelas nu avem o delimitare prin gard, care sa impuna o restrictive speciala de retragere fata de limita de proprietate.
Intreaga terasa superioara a Clinicilor este tratata unitar prin incadrarea intr-un singur UTR si anume ZCP M1*, astfel ca se folosesc in comun drumurile de acces auto si pitonale si zonele verzi atat pentru cladirile existente cat si pentru cladirea noua, Centru integrat de transplant.
Limita posteriora a corpului dezvoltat paralel cu Aleea Studentilor se afla la 7.27m de limita parcelei, si 12.68m intre corpul dezvoltat perpendicular pe Aleea Studentilor si limita UTR-ului SZCP_Vt.
Porticul perimetral al cladirii are o retragere fata de limita vestica (spre biserica) de 1.34m.
Porticul perimetral al cladirii are o retragere fata de limita estica (spre proprietatea private de 1.21m.
Limita laterala a porticului perimetral in zona corpului care se dezvolta perpendicular pe aleea studentilor, are o retragere de 14.14m, fara de limita de proprietate inspre spitalul de pneomologie.
Limita posterioara a porticului perimetral se dezvolta pe limita de proprietate a parcelei, in zona corpului paralel cu aleea Studentilor. Limita posterioara a porticului in zona corpului care se dezvolta perpendicular pe str. Studentilor are o retragere de 9.21m fata de zona SZCP Vt.

ARTICOLUL 7: AMPLASAREA CLADIRILOR UNELE FATA DE ALTELE PE ACEEASI PARCELA
ZCP_M1*
Nu se propun amplasarea de mai multe cladiri pe aceeasi parcela.
Prin exceptie se pot executa copertine sau pergole adosate constructiei.


ARTICOLUL 8: CIRCULATII SI ACCESURI
ZCP_M1*
Autorizarea executării construcţiilor este permisă numai dacă există acces direct la drumurile publice. Prin excepţie, pentru situaţii existente la data intrării în vigoare a PUG, se admite construirea parcelelor cu acces prin servitute la drumurile publice.
Orice acces la drumurile publice se va realiza conform avizului eliberat de administratorul acestora.
Pentru căile pietonale şi carosabile din interiorul parcelelor se recomandă utilizarea învelitorilor permeabile.

ARTICOLUL 9: STATIONAREA AUTOVEHICULELOR
ZCP_M1*
Necesarul de parcaje va fi dimensionat conform Anexei 2 la regulamentul PUG. Atunci când se prevăd funcţiuni diferite în interiorul aceleiaşi parcele, necesarul de parcaje va fi determinat prin însumarea numărului de parcaje necesar fiecărei funcţiuni în parte.
Pentru clădirile noi, staţionarea autovehiculelor se va realiza în proporţie minimă de 75% în spaţii specializate, dispuse la subsolul / demisolul / parterul acestora.
Nu se admite accesul sau staţionarea autovehiculelor în curţile clădirilor, în afara fâşiei de teren adiacente aliniamentului / alinierii, destinate amplasării construcţiilor.
Alternativ, se poate asigura staţionarea autovehiculelor în clădiri dedicate, situate la o distanţă de maximum 250 m de imobil, dacă pentru locurile necesare există un drept real de folosinţă, garantat prin deţinerea în proprietate sau prin concesiune

ARTICOLUL 10: INALTIMEA MAXIMA ADMISIBILA A CLADIRILOR
ZCP_M1*
Se vor aplica cumulativ următoarele criterii:
(a) pentru cladirile existente, regimul de înălţime va fi (1-3S)+P+3+M, (1-3S)+P+3+1R (în acest caz ultimul nivel va avea o retragere faţă de planul faţadei de minimum 1,80 m).
(b) pentru clădirile de colţ, înălţimea maximă la cornişă nu va depăşi 28.5 m, respectiv un regim de înălţime de (1-4S)+P+5+etaj tehnic
Cladirea Centru integrat de transplant, cladire amplasata pe colt, este conpusa din doua corpuri legate la nivelul parterului si etajului. Astfel avem:
1. Corpul dezvoltat in paralel cu str. Aleea Stundentilor, spre limita sudica are regimul de inaltime (1-4S)+P+4E si are inaltimea maxima de 25.5m
2. Corpul dezvoltat perpendicular pe str. Aleea Studentilor are regimul de inaltime (1-4S)+P+5E+etaj tehnic si are inaltimea maxima de 28.5m, corpul beneficiind de o planforma heliport, care va asigura accesul helicopterelor pentru activitatea medicala specifica
(c) Se admit nivele parţiale (supante, mezanine) cu condiţia încadrării în înălţimea la cornişă reglementată.
(d) corpurile de clădire situate în interiorul parcelei se vor încadra în înălţimea maximă la cornişă reglementată, chiar dacă corpul existent din aliniament are un regim de înălţime diferit.

ARTICOLUL 11: ASPECTUL EXTERIOR AL CLADIRILOR
ZCP_M1*
Autorizarea executării construcţiilor este permisă numai dacă aspectul lor exterior nu contravine funcţiunii acestora, caracterului zonei (HG 525/1996, Art. 32) aşa cum a fost el descris în preambul şi peisajului urban.
Autorizarea executării construcţiilor care, prin conformare, volumetrie şi aspect exterior, intră în contradicţie cu aspectul general al zonei şi depreciază valorile general acceptate ale urbanismului şi arhitecturii, este interzisă. (HG 525/1996, Art. 32).

Clădiri noi
Arhitectura clădirilor va fi de factură modernă şi va exprima caracterul programului. Se interzice realizarea de pastişe arhitecturale sau imitarea stilurilor istorice.
Volumetria se va conforma tipologiilor specifice construcţiei urbane cu cvartale. Faţadele spre spaţiile publice vor fi plane şi se vor situa în aliniament / aliniere.
Acoperirea clădirilor va fi plată (acoperişuri terasă sau cu pante mai mici de 10%) sau cu şarpantă, funcţie de contextul urban local.
Raportul plin-gol va fi în concordanţă cu caracterul arhitectural impus de profilul funcţional, dar şi cu specificul zonei.
Pentru a determina un imagine urbană unitară se vor utiliza de o manieră limitativă materialele de finisaj specifice zonei – tencuieli lise pentru faţade, placaje din piatră pentru faţade, socluri şi alte elemente arhitecturale, confecţii metalice din oţel vopsit.
Culorile vor fi pastelate, deschise, apropiate de cele naturale. Se interzice folosirea culorilor saturate, stridente, la toate elementele construcţiei.
Clădiri existente
Intervenţiile asupra clădirilor monument istoric sau cu valoare ambientală se vor realiza în regim specific, numai pe bază de proiecte detaliate fundamentate pe studii istorice şi investigaţii complexe asupra construcţiilor, avizate şi autorizate conform legii.
Se vor folosi materiale şi tehnici adecvate, de regulă cele tradiţionale.
În cazul intervenţiilor vizând reparaţia, reabilitarea, restaurarea corpurilor existente:
Se va conserva expresia arhitecturală şi modenatura faţadelor acestora cu excepţia cazurilor în care se revine la o situaţie iniţială sau anterioară considerată favorabilă.
Se interzice eliminarea decoraţiilor specifice (ancadramente, cornişe, brâuri, colonete, pilaştri, etc). Reabilitarea termică nu poate constitui un pretext pentru eludarea acestei reglementări, în unele cazuri aceasta putând implica tehnologii şi materiale speciale.
Tâmplăriile istorice se vor conseva prin restaurare. În mod excepţional, când acest lucru nu mai este posibil, se vor înlocui cu copii cu aspect identic cu originalele, reproducându-se toate detaliile şi decoraţiile. Prin excepţie, la spaţiile comerciale de la parter sunt acceptabile formule moderne, high tech – sticlă, oţel etc.
Învelitorile acoperişelor vor fi din ţiglă ceramică de culoare naturală. În situaţiile în care învelitoarea e din tablă fălţuită şi structura şarpantei nu are capacitatea portantă pentru a susţine ţigla, se admite refacerea acesteia cu tablă lisă fălţuită de culoare gri.
Jgheaburile şi burlanele se vor reface din tablă zincată, de zinc sau cupru în manieră tradiţională.

În cazul intervenţiilor vizând restructurarea / extinderea corpurilor existente:
Se vor aplica reglementările anterioare
Se vor evidenţia / diferenţia în structura spaţială şi expresia arhitecturală propusă elementele existente conservate şi cele noi.
Pe spaţiul public publicitatea comercială de orice tip este interzisă.
Se admite publicitatea temporară pentru evenimente importante care privesc comunitatea (campanii electorale, festivaluri, evenimente culturale majore).
Firmele comerciale / necomerciale şi vitrinele vor respecta reglementările cuprinse în Anexa 3 la regulamentul PUG.

ARTICOLUL 12: CONDITII DE ECHIPARE EDILITARA SI EVACUARE A DESEURILOR
ZCP_M1*
Zona e echipată edilitar complet.
Toate clădirile se vor racorda pentru utilităţile necesare la reţelele edilitare publice.
Se interzice conducerea apelor meteorice spre domeniul public sau parcelele vecine.
Firidele de branşament şi contorizare vor fi integrate în clădiri.
Se interzice dispunerea aeriană a cablurilor de orice fel (electrice, telefonice, CATV etc).
Fiecare parcelă va dispune de un spaţiu interior parcelei (eventual integrat în clădire) destinat colectării deşeurilor menajere, accesibil din spaţiul public.


ARTICOLUL 13: SPATII LIBERE SI SPATII PLANTATE
ZCP_M1*
Pe ansamblul UTR-ului propus pentru Centrul Integrat de Transplant, spaţiile verzi organizate pe solul natural vor ocupa minim 25% în cazul POT max = 50%.
Pentru parcela propusa pentru Centru Integrat de Tansplant cu aria A=8257mp si POT maxim=70%, spaţiile verzi organizate pe solul natural vor ocupa minim 7,6% din suprafata propusa, iar spatiile verzi organizate pe platformele de deasupra subsolului vor ocupa minim 8,2% din suprafata propusa şi vor cuprinde exclusiv vegetaţie (joasă, medie şi înaltă).
Suprafeţele având o îmbrăcăminte de orice tip sunt cuprinse în categoria spaţiilor libere, pentru care se vor utiliza materiale tradiţionale (în general daleje de piatră de tip permeabil).
Eliminarea arborilor maturi este interzisă, cu excepţia situaţiilor în care aceştia reprezintă un pericol iminent pentru siguranţa persoanelor sau a bunurilor sau ar împiedică realizarea construcţiilor.

ARTICOLUL 14: IMPREJMUIRI
ZCP_M1*
Ca regulă generală, având în vedere structura spaţială reglementată, spre spaţiul public nu se vor realiza împrejmuiri.
În cazuri particulare, pe segmentele fără front închis sau cu clădiri dispuse în retragere faţă de aliniament se vor realiza în mod obligatoriu împrejmuiri spre spaţiul public. Acestea vor avea un soclu opac cu înălţimea maximă de 80 cm şi o parte transparentă, realizată din grilaj metalic sau într-un sistem similar care pemite vizibilitatea în ambele direcţii şi pătrunderea vegetaţiei. Înălţimea maximă a împrejmuirilor va fi de 2,2 m. Împrejmuirile vor putea fi dublate de garduri vii.
Împrejmuirile spre parcelele vecine vor avea maximum 2,20 m înălţime şi vor fi de tip opac.
Porţile împrejmuirilor situate în aliniament se vor deschide fără a afecta spaţiul public, spre interiorul parcelei.
Tratamentul arhitectural al împrejmuirilor va fi corelat cu cel al clădirilor aflate pe parcelă.

SECTIUNEA 3: POSIBILTATI MAXIME DE OCUPARE A TERENULUI
ARTICOLUL 15: PROCENT MAXIM DE OCUPARE A TERENULUI (P.O.T.)
ZCP_M1*
Pentru parcele comune :
POT maxim = 60%
Pentru parcele de colt, situatia amplasarii cladirii Centru integrat de transplant:.
POT maxim = 70%

Această reglementare se va aplica şi în cazul extinderii clădirilor existente sau al adăugării de noi corpuri de clădire, calculul făcându-se în mod obligatoriu pe întreaga parcelă, în înţeles urbanistic.

ARTICOLUL 16: COEFICIENT MAXIM DE UTILIZARE A TERENULUI (C.U.T.)
ZCP_M1*
Pentru parcele commune:
CUT maxim = 2.2 ADC/mp
Pentru parcele de colt, situatia amplasarii cladirii Centru itegrat de transplant:
CUT maxim = 3.6 ADC/mp

Această reglementare se va aplica şi în cazul extinderii, mansardării, supraetajării clădirilor existente sau al adăugării de noi corpuri de clădire, calculul făcându-se în mod obligatoriu pe întreaga parcelă, în înţeles urbanistic.
În cazul mansardărilor, suprafaţa nivelului (SN) mansardei va reprezenta maximum 60% din suprafaţa nivelului curent (se va lua în calcul numai porţiunea cu h liber ≥ 1,40 m).

4. OBLIGAŢII ALE TITULARULUI CERTIFICATULUI DE URBANISM:
În scopul elaborării documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii — de construire/de desfiinţare — solicitantul se va adresa autorităţii competente pentru protecţia mediului:

AGENTIA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI CLUJ NAPOCA CALEA DOROBANTILOR, NR.99, BL. 9B (autoritatea competentă pentru protecţia mediului, adresa) (Denumirea şi adresa acesteia se personalizează prin grija autorităţii administraţiei publice emitente.)
În aplicarea Directivei Consiliului 85/337/CEE (Directiva EIA) privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, modificată prin Directiva Consiliului 97/11/CE şi prin Directiva Consiliului şi Parlamentului European 2003/35/CE privind participarea publicului la elaborarea anumitor planuri şi programe în legătură cu mediul şi modificarea, cu privire la participarea publicului şi accesul la justiţie, a Directivei 85/337/CEE şi a Directivei 96/61/CE, prin certificatul de urbanism se comunică solicitantului obligaţia de a contacta autoritatea teritorială de mediu pentru ca aceasta să analizeze şi să decidă, după caz, încadrarea/neîncadrarea proiectului investiţiei publice/private în lista proiectelor supuse evaluării impactului asupra mediului.

În aplicarea prevederilor Directivei Consiliului 85/337/CEE, procedura de emitere a acordului de mediu se desfăşoară după emiterea certificatului de urbanism, anterior depunerii documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii la autoritatea administraţiei publice competente.

În vederea satisfacerii cerinţelor cu privire la procedura de emitere a acordului de mediu, autoritatea competentă pentru protecţia mediului stabileşte mecanismul asigurării consultării publice, centralizării opţiunilor publicului şi al formulării unui punct de vedere oficial cu privire la realizarea investiţiei în acord cu rezultatele consultării publice.

În aceste condiţii:

După primirea prezentului certificat de urbanism, titularul are obligaţia de a se prezenta la autoritatea competentă pentru protecţia mediului în vederea evaluării iniţiale a investiţiei şi stabilirii necesităţii evaluării efectelor acesteia asupra mediului. în urma evaluării iniţiale a investiţiei se va emite actul administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului.

În situaţia în care autoritatea competentă pentru protecţia mediului stabileşte necesitatea evaluării efectelor investiţiei asupra mediului, solicitantul are obligaţia de a notifica acest fapt autorităţii administraţiei publice competente cu privire la menţinerea cererii pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

În situaţia în care, după emiterea certificatului de urbanism ori pe parcursul derulării procedurii de evaluare a efectelor investiţiei asupra mediului, solicitantul renunţă la intenţia de realizare a investiţiei, acesta are obligaţia de a notifica acest fapt autorităţii administraţiei publice competente.
6. CEREREA DE EMITERE A AUTORIZAŢIEI DE CONSTRUIRE/DESFIINŢARE VA FI ÎNSOȚITĂ DE URMĂTOARELE DOCUMENTE:
  1. certificatul de urbanism;
  2. dovada titlului asupra imobilului, teren şi/sau construcţii, sau, după caz, extrasul de plan cadastral actualizat la zi şi extrasul de carte funciară de informare actualizat la zi, în cazul în care legea nu dispune altfel (copie legalizată);
  3. documentaţia tehnică - D.T., după caz:
    • D.T.A.C.
    • D.T.A.D.
    • D.T.O.E.
  4. avizele şi acordurile stabilite prin certificatul de urbanism:
    Avize şi acorduri privind utilităţile urbane şi infrastructura:
    • alimentare cu apa:
    • gaze naturale:
    • canalizare:
    • telefonizare:
    • alimentare cu energie electrică:
    • salubritate:
      x
    • alimentare cu energie termică:
    • transport urban:

    Avize şi acorduri privind:
    • securitatea la incendiu:
      x
    • protecţia civilă:
    • sănătatea populaţiei:
      x

    Avize/acorduri specifice ale administraţiei publice centrale şi/sau ale serviciilor descentralizate ale acestora:
    Studii de specialitate:
  5. actul administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului;
  6. dovada privind achitarea taxelor legale.
Documentele de plată ale următoarelor taxe (copie):
Certificatul de urbanism nu ţine loc de autorizaţie de construire/desfiinţare şi nu conferă dreptul de a executa lucrări de construcţii.
Termenul de valabilitate:
24
luni
de la data emiterii.
EMIL BOC
Daniel Pop
Aurora Rosca
Claudia Lolos
Claudia Lolos
30.01.2023
30.01.2025
0 lei
__________
__.__.____