elaborare PUD pentru construire imobil birouri D+P+2E,
amenajare incinta si racorduri si bransamente la utilitati
judetul Cluj, municipiul Cluj-Napoca, TAIETURA TURCULUI NR. 47
numar C.F. 306824, numar cadastral 306824
plan de incadrare in zona si plan de situatie.
266993
29.07.2014
Documentație urbanism
225
15.12.1998
792/21.12.1999; 515/15.12.2009

În conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

SE CERTIFICĂ

1. REGIM JURIDIC
Imobil situat în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, în afara zonei protejate.
Imobil în proprietatea privată a Judeţului Cluj- în administrarea Consiliului Judeţean Cluj prin SC Tetarom SA.
2. REGIM ECONOMIC
FOLOSINŢA ACTUALĂ: teren si contract administrare - superficie pentru utilizare teren in favoarea SC PP PROTECT SECURITY SRL.
Destinaţia zonei: zona de institutii şi de servicii.
Utilizări admise: platforme pentru constructii provizorii sau permanente de prezentare a produselor , contacte primare cu producatorii, constructie cuprinzand un centru de informare cu o sala de prezentare de circa 100 de locuri si anexe , hala multidestinatie de cercetare si administratie, rezerva pentru administratie si cercetare In zona sunt permise urmatoarele functiuni complementare :
Alimentatie publica numai pentru personalul din incinta fara circuit public, servicii publice: posta, mesagerie, banca, etc.
Utilizări interzise: amplasarea de unităţi de învăţământ, servicii cu grad ridicat de poluare, locuinţe.
Incadrat în zona de impozitare 'D' conform H.C.L. 715/2000, modificată cu H.C.L. nr. 209/2003.
3. REGIM TEHNIC
UTR = Is, conf. PUZ POT max (conf. P.U.Z.) dar nu mai mare de 50 %
S = 2084,0 mp
Executarea constructiilor si amenajarilor se va face strict in limita parcelelor concesionate.
Se va asigura servitute pentru accesul la sistemele de alimentare cu energie electrica , gaz, apa, canalizare , telecomunicatii si alte lucrari de infrastructura cu caracter general care pot afecta functionarea in sistem a parcului tehnologic.
Pentru realizarea constructiilor se vor folosi panouri de prefabricate din beton armat si panouri de aluminiu
Cladirile vor avea un aspect ingrijit, cu arhitectura reprezentativa adaptata functiunii, cu materiale de finisaj rezistente si aspectuoase.
Fatadele posterioare si laterale vor fi tratate arhitectural la acelasi nivel cu fatada principala.
Retragerile minime obligatorii pentru constructiile propuse vor fi de 5,5 m fata de aliniament.
Se vor respecta distantele minime egale cu jumatate din inaltimea cladirilor dar nu mai putin de 6 m fata de limitele laterale si posterioare ale parcelelor .
Se asigura pentru fiecare parcela accesul rutier si pietonal pe cel putin una din laturi spre care se vor orienta si accesele restrictive.
Parcarea este permisa numai in interiorul parcelelor.
Stationarea autovehicolelor este permisa numai in interiorul parcelelor pentru utilizatorul respectiv si in locurile special marcate.
Fiecare parcela va beneficia de bransare directa la toate utilitatile edilitare necesare amplasate in incinta.
Se va asigura colectarea apelor meteorice si preepurarea acestora inaintea deversarii acestora .
Parcelele destinate concesionarii au o suprafata cuprinsa intre 3500-9500 mp, de forma cvasirectangulara cu front minim spre artera rutiera de deservire de min.30 m
Se admite comasarea mai multor parcele pentru acelasi utilizator pastrand neschimbat procentul de ocupare a terenului.
Suprafetele de retragere fata de aliniament vor fi plantate cu arbori in proportie de 40% formand de preferinta o perdea vegetala pe tot frontul incintei.
Imprejmuirile spre strada vor fi transparente sau opace ( realizate din stalpi metalici , plasa de sarma sau panouri de tabla ) de 2,2 m inaltime si cu un soclu de 0,3 m
Intre parcele nu este obligatoriu realizarea unei imprejmuiri putand fi realizata numai optional de catre utilizator, caz in care nu va avea o inaltime mai mare de 1,5 m realizata in acelasi vor fi retrase in acelasi sistem cu imprejmuirea incintei.
Portile de intrare vor fi retrase fata de aliniament pentru a permite stationarea vehiculelor inainte de intrarea lor in incinta astfel incat sa nu incomodeze circulatia pe drumurile publice.


4. REGIM DE ACTUALIZARE /MODIFICARE A DOCUMENTATIILOR DE URBANISM SI A REGLEMENTARILOR LOCALE AFERENTE :

4.1 Amplasamentul a fost cuprins in PUZ reactualizare PUZ - TETAROM -zona Economică Vest, aprobat iniţial cu HCL nr. 249/05.12.2002, aprobat cu HCL nr. 602/30.08.2005. cu aviz CTATU nr. 43614/5494/30.06.2005.
4.2 Intrucat propunerea prezentata nu respecta retragerile prevazute de regulamentul local de urbanism aferent PUZ cu privire la amplasarea constructiei si nu se specifica realizarea accesului pe parcela printr-un drum de servitute sau domeniu public, se va intocmi P.U.D. in conformitate cu prevederile Art.32 alin 5, b) din Legea 350/2001 actualizata si republicata, in vederea reglementarii retragerilor fata de limitele laterale si posterioara ale parcelei, acceselor auto si pietonale precum si conformarea arhitectural-volumetrica si modul de ocupare al terenului.
4.3 P.U.D. se va elabora conform Metodologiei de elaborare si continutul – cadru Indicativ GM – 009 -2000, emisa de M.L.P.A.T.
4.4 În vederea elaborării P.U.D. se va urma procedura specifică de informare şi consultare a publicului aprobată cu HCL nr. 153/10.04.2012
4.5 Se poate intocmi D.T. pentru AC NUMAI dupa aprobarea PUD exclusiv cu respectarea reglementarilor urbanistice (art. 32 alin 6) din Legea 350/2001 modificata si republicata.

NOTĂ :
1. Se vor respecta HG nr.525/1996 republicată, Legea nr.350/2001 modificată, OUG nr.114/2007 şi toate legile, normativele şi hotărârile Consiliului local care reglementează amenajarea teritoriului şi construirea în zonă.
2. D.T.A.C. se va întocmi, semna, verifica şi aviza conform legislaţiei în vigoare.
3. D.T.A.C. se va prezenta în 2 ex. cu semnături, ştampile şi tabelul cu indicatori, în original.
Tabelul cu indicatori va conţine şi modul de calcul al POT şi CUT, conf. legii.
4. Avizele şi acordurile solicitate prin certificatul de urbanism se vor prezenta în original şi în copie.
5.Conform HG nr. 490/11.05.2011 privind completarea regulamentului general de urbanism, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 525/1996, lucrarile de alimentare cu energie electrica se vor realiza subteran.
6. Se va respecta Regulamentul privind asigurarea locurilor de parcare in interiorul parcelei conform Anexei 1 la avizul CTATU nr.6943/2006 aprobat cu H.C.L.nr.539/2006.
7. Daca se depasesc valorile maxime admise pentru indicii urbanistici POT si CUT, se va obtine un aviz prealabil de oportunitate pentru elaborare P.U.Z.
8.D.T. va respecta prevederile HGR nr. 300/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru santierele temporare sau mobile
4. OBLIGAŢII ALE TITULARULUI CERTIFICATULUI DE URBANISM:
În scopul elaborării documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii — de construire/de desfiinţare — solicitantul se va adresa autorităţii competente pentru protecţia mediului:

AGENTIA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI CLUJ NAPOCA CALEA DOROBANTILOR, NR.99, BL. 9B (autoritatea competentă pentru protecţia mediului, adresa) (Denumirea şi adresa acesteia se personalizează prin grija autorităţii administraţiei publice emitente.)
În aplicarea Directivei Consiliului 85/337/CEE (Directiva EIA) privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, modificată prin Directiva Consiliului 97/11/CE şi prin Directiva Consiliului şi Parlamentului European 2003/35/CE privind participarea publicului la elaborarea anumitor planuri şi programe în legătură cu mediul şi modificarea, cu privire la participarea publicului şi accesul la justiţie, a Directivei 85/337/CEE şi a Directivei 96/61/CE, prin certificatul de urbanism se comunică solicitantului obligaţia de a contacta autoritatea teritorială de mediu pentru ca aceasta să analizeze şi să decidă, după caz, încadrarea/neîncadrarea proiectului investiţiei publice/private în lista proiectelor supuse evaluării impactului asupra mediului.

În aplicarea prevederilor Directivei Consiliului 85/337/CEE, procedura de emitere a acordului de mediu se desfăşoară după emiterea certificatului de urbanism, anterior depunerii documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii la autoritatea administraţiei publice competente.

În vederea satisfacerii cerinţelor cu privire la procedura de emitere a acordului de mediu, autoritatea competentă pentru protecţia mediului stabileşte mecanismul asigurării consultării publice, centralizării opţiunilor publicului şi al formulării unui punct de vedere oficial cu privire la realizarea investiţiei în acord cu rezultatele consultării publice.

În aceste condiţii:

După primirea prezentului certificat de urbanism, titularul are obligaţia de a se prezenta la autoritatea competentă pentru protecţia mediului în vederea evaluării iniţiale a investiţiei şi stabilirii necesităţii evaluării efectelor acesteia asupra mediului. în urma evaluării iniţiale a investiţiei se va emite actul administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului.

În situaţia în care autoritatea competentă pentru protecţia mediului stabileşte necesitatea evaluării efectelor investiţiei asupra mediului, solicitantul are obligaţia de a notifica acest fapt autorităţii administraţiei publice competente cu privire la menţinerea cererii pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

În situaţia în care, după emiterea certificatului de urbanism ori pe parcursul derulării procedurii de evaluare a efectelor investiţiei asupra mediului, solicitantul renunţă la intenţia de realizare a investiţiei, acesta are obligaţia de a notifica acest fapt autorităţii administraţiei publice competente.
6. CEREREA DE EMITERE A AUTORIZAŢIEI DE CONSTRUIRE/DESFIINŢARE VA FI ÎNSOȚITĂ DE URMĂTOARELE DOCUMENTE:
  1. certificatul de urbanism;
  2. dovada titlului asupra imobilului, teren şi/sau construcţii, sau, după caz, extrasul de plan cadastral actualizat la zi şi extrasul de carte funciară de informare actualizat la zi, în cazul în care legea nu dispune altfel (copie legalizată);
  3. documentaţia tehnică - D.T., după caz:
    • D.T.A.C.
    • D.T.A.D.
    • D.T.O.E.
  4. avizele şi acordurile stabilite prin certificatul de urbanism:
    Avize şi acorduri privind utilităţile urbane şi infrastructura:
    • alimentare cu apa:
      x
    • gaze naturale:
      x
    • canalizare:
      x
    • telefonizare:
      x
    • alimentare cu energie electrică:
      x
    • salubritate:
      x
    • alimentare cu energie termică:
    • transport urban:

    Avize şi acorduri privind:
    • securitatea la incendiu:
    • protecţia civilă:
    • sănătatea populaţiei:

    Avize/acorduri specifice ale administraţiei publice centrale şi/sau ale serviciilor descentralizate ale acestora:
    Alte avize/acorduri:
    Alte avize/acorduri:
     HCL pentru P.U.D.
     Primarie - Directia tehnica - Serviciul sigurantei circulatiei urbane si retele edilitare; Serviciul administrare cai publice
     Cererea pentru AC va fi semnata de catre proprietarul imobilului
     Reglementarea juridica a terenului si extras CF in original si actualizat

    PENTRU RACORDURI SI BRANSAMENTE
     Avize de amplasament: S.C. Electrica S.A., S.C. Compania de Apa Somes S.A., E.ON Gaz, Romtelecom
     Aviz tehnic de racordare S.C. Electrica S.A si fisa de solutie
     Aviz tehnic E.ON Gaz si solutia de racordare
     Aviz de principiu S.C. Compania de Apa Somes S.A.
     Primarie –Directia Tehnica - Serviciul Siguranta circulatiei urbane si retele edilitare; Serviciul administrare cai publice
     Primarie –Directia Tehnica – Directia Patrimoniul Municipiului si Evidenta Proprietatii -in cazul in care traseul retelelor de utilitati strabate domeniul public
     Serviciul Revendicari, Fond Funciar si Registru Agricol
     Reglementare juridica a terenurilor afectate de lucrari si acord notarial proprietari terenuri afectate de lucrari in cazul in care traseul retelelor strabate proprietati particulare; se vor prezenta extrase CF pentru toate terenurile afectate de lucrari
     Se va prezenta plan de situatie cu suprapunerea traseelor propuse pe plan de carte funciara cu identificarea tuturor numerelor topo afectate de lucrare

    Studii de specialitate:
     P.U.D. - elaborat conform Metodologiei de elaborare si continutul-cadru, Indicativ GM-009-2000, emisa de M.L.P.A.T.
     Plan reglementari P.U.D. cu viza secretariat C.T.A.T.U.
     Documentatie topografica insotita de procesul verbal pentru scopul solicitat
     Studiu geotehnic
  5. actul administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului;
  6. dovada privind achitarea taxelor legale.
Documentele de plată ale următoarelor taxe (copie):
 pentru autorizatia de construire
 pentru timbrul arhitecturii
 pentru foraje geo
 pentru organizare de santier
 pentru transport moloz - se va prezenta si contractul cu firma de salubritate care gestioneaza zona pentru deseurile provenite din constructii si demolari (Ordin nr. 110/2007 - M.O. nr 550/2007)

Certificatul de urbanism nu ţine loc de autorizaţie de construire/desfiinţare şi nu conferă dreptul de a executa lucrări de construcţii.
Termenul de valabilitate:
12
luni
de la data emiterii.
EMIL BOC
Ligia Subtirica
Aurora Rosca
Paula Giurgiu
Paula Giurgiu
19.08.2014
19.08.2015
24,84 lei
7.856.442
29.07.2014