Bună ziua, 
 
Vă aducem la cunoștinţă faptul că ați primit acest mesaj deoarece adresa dumneavoastră de e-mail este înscrisă la „Newsletter Primăria Cluj-Napoca”, noul buletin informativ digital al orașului, conform solicitării dvs.
 
Prin acest newsletter municipalitatea transmite periodic un rezumat al principalelor informații comunicate public de Primăria Cluj-Napoca în perioada anterioară. Informații de interes public conform Legii și alte detalii despre proiecte, evenimente, acțiuni etc. sunt accesibile pe website-ul primăriei: www.primariaclujnapoca.ro
Bugetul municipiului Cluj-Napoca 2019

În cadrul ședinței de Consiliu Local din data de 15 aprilie a fost aprobat bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2019. Bugetul poate fi consultat aici

Obiectiv central: Creșterea Calității vieții prin investiții consistente în educație, sănătate, protecția mediului, transport nepoluant, siguranță publică, parcuri, spații verzi și infrastructură.
Pe lângă asigurarea și creșterea calității vieții în Cluj-Napoca, principiile care stau la baza alcătuirii bugetului sunt: consacrarea orașului nostru ca puternic centru de inovare, de servicii medicale, prioritizarea transportului public și a mobilității alternative la mașină, finalizarea infrastructurii de bază - centuri ocolitoare, străzi, parking-uri și îmbunătățirea spațiilor verzi și a parcurilor din oraș, precum și a spațiilor pietonale.

 
Primăria Cluj-Napoca a depus și pregătit proiecte europene în valoare totală de 420 de milioane de euro pe exercițiul financiar 2014-2020.
7 proiecte europene în valoare de 66,5 milioane euro pentru Cluj-Napoca, adoptate în ședința de Consiliu Local din 8 mai 2019

Detalii despre fiecare proiect în parte sunt publicate pe website-ul primăriei


Vezi INFOGRAFICELE cu informații despre proiecte, aici.

1. Rethinking Someș - Reamenajarea malurilor Someșului

Proiect de hotărâre nr.6 din 8 mai 2019 și Proiect de hotărâre nr.17 din 8 mai 2019


2. Grădiniță la standarde europene „Floare de Iris”

Proiect de hotărâre nr.14 din 8 mai 2019


3. Modernizarea și creșterea eficienței energetice pentru Colegiul Tehnic „Ana Aslan”

Proiect de hotărâre nr.21 din 8 mai 2019 și Proiect de hotărâre nr.22 din 8 mai 2019

O nouă creșă la standarde europene deschisă la Cluj-Napoca
Creșa ,,Căsuța Iepurașilor’’ este deschisă începând de joi, 2 mai. Creșa are o capacitate de 90 de locuri, iar valoarea investiției de la bugetul local este de 4.041.819 lei cu TVA.

Sustenabilitatea clădirii a fost realizată prin folosirea materialelor ecologice, cu o componentă mică de carbon, și au fost utilizate soluții constructive de instalații cu impact minim asupra mediului. Mai multe informații, aici.
 
Licitație Metrou și Tren Metropolitan
A fost publicată licitația pentru Servicii de elaborare Studii de Pre-Fezabilitate, Fezabilitate în Sistemul Informatic Colaborativ pentru Achiziții Publice (SICAP), impact asupra mediului și evaluarea strategică adecvată pentru obiectivul de investiții „Tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida”- etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou şi Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiții.

Termen de depunere a ofertelor: 1 iulie 2019, ora 15:00.
Valoarea estimată: 46.440.000 lei fără TVA
 
3 poduri din municipiu, în proces de reabilitare
Pod Fabricii
Podul Porțelanului
Podul „N”
Continuă modernizarea sistemului de transport public

Încă 10 autobuze școlare cu circuit închis vor intra în circulație în luna mai

La începutul anului școlar 2018/2019
Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu CTP - Compania de Transport Public Cluj-Napoca și Inspectoratul Școlar Cluj a implementat un pas cheie în noua politică educațională în materie de transport la școală - proiectul pilot de constituire de trasee și autobuze speciale pentru transportul elevilor către și dinspre școală. Proiectul a fost propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă al orașului și se află acum în a doua etapă, de extindere a traseelor și numărului de autobuze dedicate.   

Alte 11 noi autobuze electrice au fost introduse în circulație în luna aprilie

Noile autobuze electrice au fost achiziționate prin
fonduri europene și sunt primele din cele 30 care intră în circulație în municipiu în acest an. În total, 22 autobuze electrice sunt în circulație, iar din iulie vor fi 41.

Clujul susține transportul electric, nepoluant!

 

Nouă bandă dedicată pentru transportul în comun și biciclete

Din luna aprilie a intrat în funcțiune
noua bandă dedicată transportului în comun și bicicliștilor. Traseul începe în cartierul Gheorgheni, de pe Bulevardul Nicolae Titulescu, pe tronsonul dintre strada Septimiu Albini și Piața Cipariu, sensul de mers spre centrul orașului. Se conectează astfel cu banda dedicată pentru autobuze și biciclete deja existentă, care leagă Piața Cipariu cu Bulevardul 21 Decembrie 1989.

Vezi video

 

Noi servicii de plată cu card bancar pentru transportul public

Începând cu luna mai, clujenii și turiștii care utilizează transportul public în Cluj-Napoca au la dispoziție sisteme tip POS pentru achiziția rapidă, direct cu card bancar, a titlurilor de călătorie.

 
„Casa Părinților” - sprijin instituțional pentru părinții care au copiii la tratament oncologic la Cluj-Napoca

Municipalitatea urmărește să ofere sprijin familiilor care au copiii internați la Institutul Oncologic „Ion Chiricuță" prin parteneriatul dintre Primăria Cluj-Napoca prin Direcţia de Asistenţă Socială, Institutul Oncologic „Ion Chiricuță” - I.O.C.N. şi Asociaţia umanitară “Alexandru Damian” pentru construirea unei case în apropierea Institutului, pe str. Republicii, unde să se poată caza gratuit părinții care sunt în nevoie, pe perioada efectuării tratamentului copiilor.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Acordului de parteneriat necesar implementării Programului social „Casa părinților” a fost aprobat în ședința Consiliului Local de miercuri, 8 mai.

 
Ședințele de Consiliu Local, traduse în timp real în limbajul semnelor

Primăria Cluj-Napoca asigură traducerea simultană în limbaj mimico-gestual a ședințelor de Consiliu Local, pentru persoanele cu dizabilități auditive. Astfel, acestea au posibilitatea de a urmări online ședințele interpretate în limbajul semnelor, crescând accesibilitatea la informațiile de interes public pentru cetățeni.

Fiecare ședință de Consiliu Local este transmisă în direct, online, pe canalul de YouTube al Primăriei.

 
Primăria prin DASM a deschis Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Violenței în Familie

Pentru a preveni și combate cât mai eficient violența domestică, Consiliul Local a aprobat înființarea unui Centru dedicat. Acesta cuprinde o echipă mobilă care intervine în regim de urgență în cazurile de abuz în familie, pe lângă serviciile de consiliere, serviciile medicale ș.a., necesare pentru aceste familii.

 
„La Terenuri” Mănăștur: bază sportivă și de agrement după modelul Bazei Sportive Gheorgheni
A fost semnat contractul de servicii în vederea elaborării studiului de fezabilitate și PUZ pentru zona „La Terenuri” din cartierul Mănăștur si a fost dat ordinul de începere a serviciilor de proiectare.
Zilele Clujului 2019 vor avea loc în perioada 27-30 septembrie!

Primăria municipiului anunță desfășurarea ediției a IX-a a Zilelor Clujului în perioada 27-30 septembrie 2019 și invită clujenii să transmită idei și propuneri de proiecte pentru noua ediție a evenimentului.

Propunerile pot fi transmise pe adresa zileleclujului@primariaclujnapoca.ro sau la Registratura Primăriei Cluj-Napoca, str. Moţilor nr. 7, precum și la primăriile de cartier, până la data de 16 august 2019.

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de facebook Zilele Clujului sau pe site-ul festivalului zileleclujului.ro
Primăria redeschide piaţa volantă de la Sala Sporturilor „Horia Demian”
Piața volantă de pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” se redeschide sâmbătă, 11 mai 2019 și va fi deschisă în fiecare sâmbătă - pe platoul Sălii Sporturilor ”Horia Demian” - între orele 7:00 şi 15:00.
Baza Sportivă Gheorgheni
Peste 30.000 de utilizatori înregistrați pe platformă!
Programări online la Baza Sportivă Gheorgheni, aici.
CLUJ-NAPOCA, ORAȘ AL SPORTULUI
Servicii online
https://primariaclujnapoca.ro/servicii-online/


My Cluj - canalul digital unic de sesizări al Primăriei Cluj-Napoca
Pentru sesizări vă rugăm să folosiți aplicația MyCluj, disponibilă pe GooglePlay sau AppStore & online direct pe http://mycluj.e-primariaclujnapoca.ro.  
 
Evenimente majore în perioada următoare

Street Food Festival (9-12 mai) 

The Color Run (11-12 mai)

Gala Premiilor Uniter, pentru prima dată la Cluj-Napoca! (luni, 13 mai)
Transilvania International Film Festival ediția XVIII - TIFF 2019 (31 mai - 7 iunie)


La BTarena vor avea loc evenimente sportive și artistice importante - Programul complet, aici.

Vă informăm că datele personale furnizate de dumneavoastră vor fi prelucrate de Municipiul Cluj-Napoca cu respectarea tuturor cerinţelor impuse de Regulamentul U.E. nr. 679/2016 precum şi legislația în vigoare.

În cazul în care nu doriţi să mai primiţi astfel de mesaje în viitor vă rugăm să accesați linkul de dezabonare. Din momentul în care selectaţi opţiunea de dezabonare, adresa dumneavoastră va fi automat scoasă din baza noastră de date, iar pe viitor nu veţi mai primi newsletter-ul Primăriei Cluj-Napoca Buletin informativ digital.  

Vă mulțumim că ați ales să vă înscrieți la fluxul de informații „Newsletter Primăria Cluj-Napoca” și vă invităm să ne transmiteți sugestiile sau așteptările dvs legate de acest nou mod de comunicare prin email.

Toate cele bune!
Echipa Primăriei Cluj-Napoca  

Primăria Cluj-Napoca
Calea Moților nr.3, Cluj-Napoca, România
Youtube Instagram
Setări abonare    |    Vezi online