Ref. Acţiune de depistare a persoanelor care apelează la mila publicului

Poliţiştii comunitari din cadrul Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică au efectuat în data de 27 iunie a.c. o acţiune de depistare a persoanelor care apelează la mila publicului pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Scopul acţiunii constă în limitarea fenomenului de cerşetorie pe raza municipiului Cluj-Napoca.

În urma acţiunii au fost depistate şi identificate 16 persoane care apelau la mila publicului din care: 4 persoane din alte judeţe (Timiş, Sălaj, Satu Mare, Mureş), 6 persoane din judeţul Cluj (Răscruci, Turda, Sânnicoara, Mărtineşti, Gârbău, Chinteni) şi 6 persoane din municipiul Cluj-Napoca. Persoanele cu domiciliul în Cluj-Napoca au fost transportate la Centrul de Primire de pe str. Oaşului, iar persoanele din alte localităţi au fost conduse la gară şi trimise la domiciliu.

Au fost aplicate 6 procese de constatare a contravenţiei conform prevederilor HCL nr. 422/1999, privind modificarea Hotărârii nr. 70/1993 privind actele de cerşetorie, respectiv Legea nr. 61/1991, republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Acţiunile vor continua şi în perioada următoare.