Alte servicii în Educație

Primăria Cluj-Napoca este preocupată să asigure elevilor şi profesorilor un cadru modern şi civilizat pentru desfăşurarea procesului educaţional. În acest sens, municipalitatea desfăşoară politici educaţionale care se materializează atât în investiţii în aducerea unităților de învățământ la standarde cât mai înalte, cât și în susținerea calității actului educațional.

Burse și premii

Primăria Cluj-Napoca susține financiar elevii din învățământul preuniversitar prin programul de acordare a burselor școlare. Toți elevii din municipiu care au media peste 8,50 și nota 10 la purtare primesc bursă.

În fiecare an, municipalitatea premiază elevii cu performanţe deosebite la concursurile şcolare sau la alte competiţii sau examene.

De asemenea, în fiecare an este organizată Gala de excelenţă „10 pentru Cluj – Juniorii Clujului, Speranţele Cetăţii”, în cadrul căreia sunt recompensate performanţele elevilor clujeni, realizări individuale sau ale unor echipe, în mai multe domenii: ştiinţe, IT, social, arte, sport.

Transport

În ceea ce privește transportul în comun, elevii şi studenţii beneficiază de abonamente gratuite.  Studenţii beneficiază de două linii gratuite pe mijloacele de transport în comun din oraş,  iar elevii clujeni beneficiază de abonamente gratuite pentru două linii de transport în comun pentru deplasarea la şcoală sau activităţi extracurriculare. 

Elevii orfani şi cei proveniţi din casele de copii beneficiază de gratuitate la transport pe toate liniile.

Primăria subvenţionează transportul elevilor din Colonia Sopor , Valea Fânaţelor  şi Colonia Pata Rât  spre şcolile din oraş. Tinerii nedeplasabili, cu dizabilităţi neuromotorii, beneficiază de transport cu microbuze special dotate pe trasee stabilite de comun acord de municipalitate şi o serie de ONG-uri partenere.

Investiții în școli

Primăria efectuează în fiecare vară lucrări de reparaţii la toate unităţile de învăţământ preuniversitar din oraş – creşe, grădiniţe, şcoli şi licee. Lucrăm în fiecare an pentru a asigura o infrastructură adecvată desfăşurării orelor şi pentru a permite elevilor şi dascălilor să înceapă noul an şcolar în condiţii cât mai bune. Pentru siguranța elevilor, școlile din Municipiul Cluj-Napoca sunt dotate cu butoane de panică.

Creșe

Primăria Cluj-Napoca, prin Centrul bugetar de administrare Creșe, are în administrare un total de 15 creșe. Având în vedere cererea crescută pentru locuri în creșele de stat, Primăria Cluj-Napoca are în derulare un program de extindere a creșelor din oraș, dar și de construirea a unor noi astfel de unități.

Contact

Departamentul de profil: BIROUL ÎNVĂŢĂMÂNT, CULTURĂ, CULTE, SPORT, SOCIETATE

Adresa: str. Moților nr. 3, camera 53, etajul 1

Șef Birou: Ionuț Țene

Acest Birou este subordonat directorului general al Direcţiei Generale Comunicare, dezvoltare locală şi management proiecte.