Deszăpezirea în Cluj-Napoca

Comandamentul central de deszăpezire funcţionează în fiecare an în cadrul Primăriei în perioada 15 noiembrie – 15 martie, activitatea propriu-zisă de deszăpezire desfăşurându-se pe două sectoare în trei grade de urgenţă, iar cei doi operatori care prestează aceste servicii sunt S.C. ROSAL GRUP S.A. (sector I) și COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER-VERES S.A. (sector II).

S.C. ROSAL GRUP S.A. prestează servicii de deszăpezire pe raza sectorului I, care cuprinde cartierele Mănăștur, Zorilor, Plopilor, Gruia, Grigorescu și zona centrală – parțial.

S.C. COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES S.A. prestează servicii de deszăpezire pe raza sectorului II, care cuprinde cartierele Someșeni, Bulgaria, Mărăși, Gheorgheni, Andrei Mureșanu, Iris, Dâmbu Rotund și zona centrală – parțial.

În total, cele doua firme, intervin pe un număr de 678 străzi.
Prin activitatea de deszăpezire se asigură înlăturarea zăpezii căzute pe partea carosabilă a arterelor de circulație și combaterea poleiului pe toată perioada sezonului rece.

Intervențiile pentru înlăturarea impedimentelor cauzate de căderile de zăpadă și formarea poleiului trebuie efectuate în vederea asigurării transportului în comun, aprovizionării unităților vitale ale municipiului, asigurarea asistenței medicale, a accesului la școli, grădinițe, cămine, a fluidizării circulației și punerea iîn funcțiune și a altor căi de circulație.

În ce constă activitatea de deszăpezire:

– înlăturarea zăpezii de pe partea carosabilă a străzilor cu mijloace mecanizate
– curățarea manuală a zăpezii din piețe și de pe trotuare
– combaterea poleiului prin răspândirea materialelor antiderapante cu mijloace mecanizate și manuale
– evacuarea zăpezii și a gheții rezultate în urma curățirii carosabilului și a trotuarelor
– spargerea lentilelor și podurilor de gheață aparute pe căile de acces.

Unde se pot semnala probleme?

Problemele apărute în funcționarea activității de deszăpezire pot fi semnalate la numărul de telefon: 0264/431753 (Dispeceratul Central al Primăriei), dar și la dispecerantele celor două firme

S.C. ROSAL GRUP S.R.L.: 0786-429557, 0264/987

S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE SRL: 0737 -770.428.