Strategia pentru sectorul cultural

Strategia Primăriei presupune consolidarea şi dezvoltarea calitativă a actului cultural din Cluj-Napoca, astfel încât oraşul să fie recunoscut pe plan regional şi naţional ca o comunitate care preţuieşte, sprijină şi dezvoltă cultura şi artele şi are un aport cultural valoros pe plan naţional şi internaţional.

Cluj-Napoca este un oraş al dialogului intercultural, care aduce un amestec bogat de idei şi perspective, esenţiale pentru o calitate a vieţii remarcabilă.

Competiţia Capitalelor Europene ale Culturii

Municipiul Cluj-Napoca a învăţat din experienţa participării la competiţia Capitalelor Europene ale Culturii și a decis să continue acest proces prin care cultura devine unul dintre principalii generatori de creștere a comunității.

Munca de pregătire a dosarului de candidatură a produs deja efecte: poziționarea culturii în centrul preocupărilor administrației locale, realizarea strategiei culturale, precum și creșterea sprijinului financiar alocat acestui domeniu sunt doar câteva dintre efectele benefice pe care am reuşit să le generăm.

Pentru a urmării proiectele pe care Municipiul Cluj-Napoca a decis să le continue, accesează site-ul Centrului Cultural Clujean.

Finanțarea proiectelor culturale

Finanțarea de la bugetul local a urmărit să subvenționeze sectorul cultural independent – ONG-urile locale și să susțină financiar proiecte specifice ale instituțiilor culturale importante din oraș. Află aici multe detalii despre finanțarea nerambursabilă de la bugetul local.