Premiul „Tineri Cercetători în știință și inginerie”

Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu prof. Rada Flavia Mihalcea, cetățean de onoare al municipiului, organizează un concurs dedicat tinerilor cercetători în știință și inginerie. Premiul „Tineri Cercetători în știință și inginerie” își propune recunoașterea tinerilor cercetători din domeniul științei și ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în domeniul lor de specialitate.

Câștigătorii ediției 2018:

 • Premiul I
  • Alida Timar-Gabor, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca
 • Premiul II
  • Andrei Mocan, Facultatea de Farmacie, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”  Cluj-Napoca
 • Premiul III
  • Cristina Achim, Institutul National de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR) Măgurele
 • Mențiuni speciale
  • Smaranda Belciug, Facultatea de Științe, Universitatea din Craiova
  • Natalia Candu, Facultatea de Chimie, Universitatea din Bucureşti
  • Mariana Pavel, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași
  • Remus Prăvălie, Facultatea de Geografie, Universitatea din București

Premiile “Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetatori in Stiinta si Inginerie”  – editia a IV-a

Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Prof. Rada Mihalcea (cetăţean de onoare al municipiului Cluj-Napoca începând cu anul 2014) anunță cea de-a patra ediție a concursului anual pentru cei mai buni tineri cercetători români în știință și inginerie.

Premiile “Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în Știință și Inginerie” rcunosc tinerii cercetători din domeniul științei și ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în domeniul lor de specialitate și societății.

Câștigătorii acestei ediții a concursului vor primi premii în bani (Locul I 1500 $, Locul II 1000 $ si Locul III 500 $) și diplome de merit. Acestea vor fi înmânate în cadrul unei festivități organizate de către Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu Prof. Rada Mihalcea.

Premiile pentru câştigătorii acestui concurs sunt asigurate de sponsorii: iQuest, Coral Impex.

Condiții de participare:

 • Se califică pentru candidatura la aceste premii toți cei care lucrează în cercetare într-un domeniu de știință sau inginerie, la universități, institute de cercetare sau companii din întreaga țară.
 • Candidații trebuie să nu depașească vârsta de 35 de ani, împliniți până la data de 31 decembrie 2018 (inclusiv).

Aplicație:

Se solicită nominalizări și autonominalizări care să conțină următoarele documente:

 1. Scrisoare de nominalizare sau autonominalizare care să sublinieze meritele candidatului și să demonstreze motivul pentru care candidatul este potrivit pentru premiul “Tineri Cercetători în Știință și Inginerie”
 2. Curriculum Vitae al candidatului
 3. O scrisoare de recomandare
 4. O copie dupa cartea de identitate a candidatului

Calendarul desfășurării concursului pentru anul 2018:

Materialele trebuie trimise în format electronic la adresa de e-mail tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com până la data de 30 mai 2018. Scrisoarea de recomandare trebuie trimisă direct de către referenți la aceeași adresă de e-mail tot până la data de 30 mai 2018. Aplicațiile primite dupa această dată nu vor fi luate în considerare.

Nominalizările vor fi evaluate de o comisie formată din cercetători din domeniul științei și ingineriei, prezidată de Prof. Rada Mihalcea (University of Michigan).

Câștigătorii concursului vor fi anunțați la data de 30 iunie 2018, iar premiile vor fi înmanate în cadrul unei festivități organizate de Primăria municipiului Cluj-Napoca în luna iulie 2018.

Pentru orice întrebări referitoare la acest concurs, puteți scrie la adresa tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com.

Câștigătorii ediției 2017:
 • Premiul I
  • Cosmin Farcău, Cercetător științific grad I, Fizică, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.
 • Premiul II
  • Alexandra Palla-Papavlu, Cercetător științific, Fizică, INFLPR, București.
 • Premiul III
  • Radu Ionescu, Conferențiar universitar, Informatică, Universitatea București;
  • Marc Frincu, Conferențiar universitar, Informatică, Universitatea de Vest Timișoara.
 • Mențiuni speciale
  • Sanda Boca-Farcău, Cercetător știintific grad I, Fizică, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca;
  • Adela Chirita Emandi, Asistent universitar, Genetică medicală, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” Timișoara;
  • Maria Dascălu, Prodecan, Informatică, Universitatea Politehnică București.

Premiile “Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în știință și inginerie”  – ediția a III-a

Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu prof. Rada Flavia Mihalcea, cetățean de onoare al municipiului, organizează cea de-a treia ediție a concursului Tineri Cercetători în știință și inginerie”, care își propune recunoașterea tinerilor cercetători din domeniul științei și ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în domeniul lor de specialitate și societății.

Câștigătorii celei de a III-a ediții a concursului, care se desfășoară în perioada 15 aprilie – 15 iunie 2017, vor primi premii în bani (Locul I – 1500 $, Locul II – 1000 $ si Locul III – 500 $) și diplome de merit. Acestea vor fi înmânate în cadrul unei festivități organizate de către Primaria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu doamna Prof. Rada Mihalcea. Locul și data desfășurării festivității vor fi anunțate ulterior.

Condiții de participare:

Se califică pentru candidatura la Premiile “Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în știință și inginerie” toți cei care lucrează în cercetare, într-un domeniu de știință sau inginerie, la universități, institute de cercetare sau companii din întreaga țară. Candidații trebuie să nu depășească vârsta de 35 de ani, împliniți până la data de 31 decembrie 2017 (inclusiv).

Se solicită nominalizări și autonominalizări care să conțină următoarele documente:

 • Scrisoare de nominalizare care să sublinieze meritele candidatului și să demonstreze motivul pentru care candidatul este potrivit pentru premiul “Tineri Cercetători în știință și inginerie”;
 • Curriculum Vitae al candidatului;
 • Trei scrisori de recomandare;
 • O copie după cartea de identitate a candidatului;

Calendarul desfășurării concursului pentru anul 2017:

Dosarul de aplicație trebuie trimis în format electronic la adresa de e-mail tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com până la data de 15 mai 2017. Scrisorile de recomandare trebuie trimise direct de către referenți la aceeași adresă de e-mail tot până la data de 15 mai 2017. Aplicațiile primite după această dată nu vor fi luate în considerare.

Perioada de evaluare va avea loc în intervalul 15 mai – 15 iunie 2017.

Aplicațiile vor fi evaluate de o comisie formată din cercetători din domeniul științei și ingineriei, prezidată de doamna Prof. Rada Mihalcea (University of Michigan).

Rezultatele evaluării și implicit lista câștigătorilor concursului vor fi publicate vineri, 16 iunie 2017, pe website-ul Primăriei municipiului Cluj-Napoca – www.primariaclujnapoca.ro Pentru orice intrebări referitoare la acest acest concurs, puteți scrie la adresa tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com.

Câștigătorii ediției 2016 sunt:

 • Premiul I
  • Alina Bădescu, șef de lucrări, Universitatea POLITEHNICĂ din București, E.T.T.I. (telecomunicații)
 • Premiul II
  • Monica Focsan, Cercetător științific I (CS I), Departamentul de Nanobiofotonică și Microspectroscopie Laser, Institutul de Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nano-Științe, Universitatea „Babeș-Bolyai” (fizică)
 • Premiul III
  • Dan Vodnar, Prorector Cercetare, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca (biotehnologie)
 • Mențiuni speciale:
  • Cristina Coman, Asistent Universitar, Facultatea de Știință și Tehnologia Alimentelor, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca (chimie-fizică)
  • Luiza Buimaga-Iarinca, Cercetător (CS III),  Departamentul de Fizică Moleculară și Biomoleculară, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare, Cluj-Napoca (fizică)

Felicitări câștigătorilor și tuturor participanților! Dorim să invităm toți aplicanții la ceremonia de premiere organizată de Primăria Cluj-Napoca pentru a onora tinerii cercetători în știință și inginerie, care va avea loc în data de 28 iulie 2016, la ora 13, la Casino în Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc, Rada Mihalcea, alături de partenerii acestui concurs (NTT Data, United Business Center, iQuest, Coral Impex) vor fi bucuroși să vă cunoască personal.

Ref: Premiul ”Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în știință și inginerie” – ediția a II-a
Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu prof. Rada Flavia Mihalcea, cetățean de onoare al municipiului, organizează cea de-a doua ediție a concursului ”Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în știință și inginerie”, care iși propune recunoașterea tinerilor cercetători din domeniul științei și ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în domeniul lor de specialitate și societății.
Înscrierile se pot face până în data de 20 mai 2016, iar câștigătorii concursului vor fi anunțați în 15 iunie. Câștigătorii concursului vor primi câte o diplomă și o sumă de bani, care vor fi înmânate în cadrul unei festivități organizate de către Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu Prof. Rada Mihalcea, în cursul lunii iulie.
Condiții de participare:
Se califică pentru candidatura la acest premiu toți cei care lucrează în cercetare într-un domeniu de știință sau inginerie, la universități, institute de cercetare sau companii din întreaga țară. Candidații trebuie să nu depășească vârsta de 35 de ani, împliniți până la data de 31 decembrie 2016 (inclusiv).
Se solicită nominalizări și autonominalizări care să conțină urmatoarele documente:
 • Scrisoare de nominalizare care să sublinieze meritele candidatului și să demonstreze motivul pentru care candidatul este potrivit pentru premiul “Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în știință și Inginerie”
 • Curriculum Vitae al candidatului.
 • Trei scrisori de recomandare.
 • O copie dupa buletinul de identitate al candidatului.
La solicitarea comisiei de acordare a Premiului  „Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în știință și Inginerie” se pot solicita și materiale adiționale.
Calendarul desfășurării concursului pentru anul 2016:
Materialele vor fi trimise în format electronic la adresa de e-mail tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com până la data de 20 mai 2016. Scrisorile de recomandare trebuie trimise direct de către referenți la aceeași adresă de e-mail tot până la data de 20 mai 2016.
Aplicațiile primite după această dată nu vor fi luate în considerare.
Nominalizările vor fi evaluate de o comisie formată din cercetători din domeniul științei și ingineriei, prezidată de Prof. Rada Mihalcea (University of Michigan).
Pentru orice întrebări referitoare la acest acest concurs, puteți scrie la adresa tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com.
Având în vedere numărul mare de aplicații primite, precum și complexitatea dosarelor aflate în analiza comisiei, câștigătorii concursului vor fi anunțati după data de 20 iunie 2016.
S-a incheiat prima ediție a concursului „Tineri Cercetători în știință și inginerie”. Am primit 60 de aplicații din întreaga țară, din diferite domenii, și am fost foarte plăcut impresionați de calitatea și diversitatea aplicațiilor primite, care demonstrează capacitatea intelectuală extroardinară a tinerilor români și interesul pe care aceștia îl au în a-și aduce contribuția la progresul științei și inginerieî. Anul acesta, câștigătorii sunt:
 • Premiul I
  • Andrei Miu, Universitatea „Babeș-Bolyai”
 • Premiul II
  • Ciprian Tomuleasa, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”
 • Premiul III
  • Lavinia Curecheriu, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”
 • Mentiuni speciale
  • Dan Cristian Vodnar, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca
  • Diana Serbezeanu, Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni”

Felicitări câștigătorilor și tuturor participanților! Dorim să invităm toți aplicanții la ceremonia de premiere organizată de Primăria Cluj-Napoca pentru a onora tinerii cercetători în știință și inginerie, care va avea loc în data de 23 iulie 2015, la ora 15, la Casino în Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc, Rada Mihalcea, alături de partenerii acestui concurs (iQuest șCoral Impex) vor fi bucuroși să vă cunoască personal. Participarea se face pe baza confirmării invitației la adresa de email tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com pînă în data de 16 iulie.
Premiul anual pentru cei mai buni tineri cercetători români în știință și inginerie este organizat de Prof. Rada Mihalcea și Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Premiul “Tineri Cercetători în știință și inginerie” recunoaște tinerii cercetători din domeniul științei și ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în domeniul lor de specialitate și societății.

Caștigătorii concursului vor primi câte o diplomă și o sumă de bani, care vor fi înmânate în cadrul unei festivități organizate de către Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu Prof. Rada Mihalcea.

Condiții de participare:

Se califică pentru candidatura la acest premiu toți cei care lucrează în cercetare într-un domeniu de știință sau inginerie, la universități, institute de cercetare sau companii din întreaga țară. Candidații trebuie să nu depășească vârsta de 35 de ani, împliniți până la data de 31 decembrie 2015 (inclusiv).

Aplicație:

Se vor solicita nominalizări și autonominalizări care să conțină următoarele documente:

 • Scrisoare de nominalizare care să sublinieze meritele candidatului și să demonstreze motivul pentru care candidatul este potrivit pentru premiul “Tineri Cercetători în Știință și Inginerie”;
 • Curriculum Vitae al candidatului;
 • Trei scrisori de recomandare;
 • O copie după buletinul de identitate al candidatului.

La solicitarea comisiei de acordare a Premiului “Tineri Cercetători în știință și inginerie” se pot solicita și materiale adiționale.

Comisia de evaluare:

 • Camelia Bala, Universitatea București
 • Mugur Balan, Universitatea Technică, Cluj-Napoca
 • Cristina Bodea, Universitatea Michigan State
 • Cristian Bologa, Universitatea Babeș-Bolyai
 • Carmen Bujoreanu, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”, Iași
 • Mihai Burzo, Universitatea Michigan
 • Dana I. Casetti, Universitatea Yale
 • Gabriel Chindris, Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca
 • Aurel Chiran, Facultatea de Agricultură, Iași
 • Claudia Valentina Cimpoiu, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
 • Dan Ciubotaru, Universitatea Oxford
 • Cerasella Crăciun, Universitatea Ion Mincu, București
 • Victorita Dolean, Universitatea Nice
 • Ovidiu Gavrilovici, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi
 • Dan Grecu, Comisia Europeană
 • Elena Ionica, Universitatea București
 • Iuliana Lazăr, Universitatea București
 • Simona Marincean, Universitatea Michigan
 • Cristian Meghea, Universitatea Michigan State
 • Tudor Mureșan, Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca
 • Vivi Nastase, Fundatia Bruno Kessler
 • Ioana Maria Petrescu, Universitatea Spiru Haret, București
 • Mihai Popa, Universitatea București
 • Rodica Potolea, Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca
 • Lucian Rotariu, Universitatea Bucuresti
 • Mihaela van der Schaar, Universitatea California în Los Angeles
 • Adi Laurențiu Tarca, Universitatea Wayne State

Calendarul desfășurării concursului pentru anul 2015:

Materialele vor fi trimise în format electronic la adresa de e-mail tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com până la data de 15 iunie 2015. Scrisorile de recomandare trebuie trimise direct de către referenți la aceeași adresă de e-mail tot până la data de 15 iunie 2015.

Aplicațiile primite dupa această dată nu vor fi luate în considerare.

Nominalizările vor fi evaluate de o comisie formată din cercetători din domeniul științei și ingineriei, prezidată de Prof. Rada Mihalcea (University of Michigan).

Caștigătorii concursului vor fi anunțați la data de 30 iunie 2015, iar premiile vor fi înmânate în cadrul unei festivități organizate de Primăria municipiului Cluj-Napoca în luna iulie 2015.

Pentru orice intrebări referitoare la acest acest concurs, puteți scrie la adresa tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com.

Acest concurs este organizat cu sprijinul companiilor iQuest si Coral Impex.