Taxa de parcare se poate achita prin:

 • Tichete de parcare razuibile procurate din reteaua de distributie semanlizata:

Tichetele razuibile sunt instrumente de plata pentru parcari de scurta durata (30 minute, 1 ora, 2 ore pentru Zona I si 1 ora, 2 ore si 4 ore pentru Zona II) concepute astfel incat sa poata fi utilizate in regim de autotaxare si unica folosinta.

Pot fi procurate din reteaua comerciala sau de la persoane autorizate. Sunt tiparite in regim de securitate si inseriate in regim special. In functie de perioada de taxare, tichetele razuibile au culori diferite, astfel:

Zona I- verde- valabil 30 de minute

Mov- valabil 1ora

Albastru- valabil 2 ore

Zona II- portocaliu- valabil 1 ora

Gri- valabil 2 ore

Galben- valabil 4 ore

Tichete de parcare eliberate de aparatele de taxare automata

 • In parcari inchise cu bariere (P-ta Unirii, P-ta Cipariu, P-ta Mihai Viteazul, demisol Parking Baisoara, demisol II Parking Primaverii FN, nivel sol 4A SI 4B Parking Primaverii 20, etaj 1 Parking Primaverii 8, parter B Parking Mogosoaia, Parking Motilor.
 • In parcarile inchise cu bariere plata se face exclusiv la casele automate de plata
 • Abonamentele si mesajul text (sms) nu sunt instrumente de plata valabile in aceste locatii.

Cip-cardurile se pot folosi pentru parcările din zona centrală si se încarcă cu valoarea dorită de utilizator. Sunt eliberate de la ghişeul Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor, str. Moţilor nr. 7.

Plata parcarii prin mesaj text (sms)-

Înainte de ocuparea locului de parcare sau în maxim 5 minute de la oprire, utilizatorul are obligaţia de a achita contravaloarea timpului de parcare prin transmiterea unui mesaj text (sms cu TVA inclus) de pe telefonul mobil la numărul 7420 valabil în Vodafone, Orange, Telekom Mobile România, Digi Mobil.

  • pentru zona I

30 min ->  4 lei – 403 nr. mi

1 ora -> 8 lei – 404 nr. mi

2 ore -> 16 lei – 405 nr. mi

  • pentru zona II

1 ora -> 3 lei – 407 nr. mi

2 ore -> 6 lei – 408 nr. mi

4 ore -> 12 lei – 409 nr. mi

Beneficiarul va primi ulterior un mesaj de confirmare a efectuării plăţii, care cuprinde costul staţionării, zona tarifară, ora şi minutul la care expiră timpul de parcare.

În cazul în care utilizatorul va trimite prin mesaj un număr de înmatriculare într-o formă greşită, va utiliza un număr de telefon corespunzător altei zone tarifare decât cea în care a parcat sau nu va primi mesajul de confirmare a plăţii, va fi pasibil de plata amenzii pentru neplata parcării de către agenţii constatatori ai Direcţiei Poliţia Locală.

Tarifele aplicate pentru plata parcării prin trimiterea unui mesaj text (sms) de pe telefonul mobil sunt similare cu tarifele anuale stabilite prin hotărâri ale Consiliului Local la care se adaugă costul mesajului iniţial.

Mesajele transmise consecutiv se cumulează, durata validă a parcării fiind suma duratei sms-urilor trimise.

Există un număr de telefon pus la dispoziţia utilizatorilor pentru informaţii suplimentare – infoline 0364710140.

Abonamente

 • Abonamentele de parcare – sunt instrumente de plata pentru intervale de timp mai mari (minim 1 luna) si se elibereaza de la ghiseele Serviciului Parcari de pe strada Motilor nr. 7 sau online, pe site-ul primariei. Sunt valabile in zona tarifara II, cu exceptia abonamentului de riverani persoane fizice cu exceptia rezervarii de loc pentru institutii bancare, pentru activitatea de transport valori si pentru institutii de invatamant superior pentru activitatea de protocol care sunt valabile si in zona I.

Verificarea valabilității abonamentelor se realizează de către Direcția Generală Poliția Locală în baza de date a Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea parcărilor.

La eliberarea abonamentelor pentru parcarile cu plata orara, beneficiarul va prezenta, in original, cartea de identitate/ buletinul de identitate si certificatul de inmatriculare al autoturismului cu ITP in valabilitate.

Abonamentele de parcare de tip riveran- zona centrala plata orara- se elibereaza doar pentru persoanele fizice. Beneficiarii vor prezenta cartea de identitae/ buletinul cu domiciliul stabil/resedinta in apropierea parcajului/ strazii de resedinta si certificatul de inmatriculare din care sa rezulte calitatea de proprietar sau de utilizator. Se aproba maxim doua abonamente de tip riveran pe unitate locativa.

 • abonamentele de tip riveran sunt valabile doar pe strada pentru care au fost eliberate
 • Abonamentele transmisibile se elibeareaza pentru persoane fizice si persoane juridice si pot fi transmise de la un autovehicul la altul, si nu se elibereaza pentru zona tarifara I.
 • Rezervarile de loc pentru persoane juridice, institutii publice, de invatamant, sanitare si de cult li se vor atribui locuri de parcare in regim rezervat in Zona II iar pentru institutii bancare, pentru activitatea de transport valori si pentru institutii de invatamant superior pentru activitatea de protocol, rezervarea poate fi solicitata in zona I si zona II.
 • In functie de tipul utilizatorului, persoana fizica sau juridica, pentru zona II se aplica urmatoarele tarife:

Persoane fizice RIVERANI – 27 lei/luna

Persoane fizice 107 lei/luna

Persoane juridice si persoane care au in folosinta un autoturism aflat in proprietatea unei persoane juridice- 150 lei/luna

Abonamente transmisibile 128 lei/luna

Rezervare loc de parcare pentru persoane juridice, institutii publice, de invatamant, sanitare si de cult- 320 lei/luna

Plata abonamentelor universale se poate face si online. Din sectiunea parcari se va accesa plata parcare abonamente zona II, se vor introduce documentele obligatorii (CI si talon auto) Se va bifa campul declaratie, se va alege intervalul de plata si se va realiza plata. In urma realizarii acesteia veti primi un email de confirmare a platii și factura . Similar se va proceda si in cazul persoanelor juridice.

In cazul abonamentelor tip riveran din zona centrala I si II plata se va face atat la ghiseele Serviciului Parcari din strada Motilor nr. 7, cat si online pe site-ul primariei la sectiunea parcari/ parcari abonamente zona centrala prin bifarea casutei riverani zona centrala I sau riverani zona centrala II.

Si in acest caz dupa introducerea documentelor obligatorii se va bifa declaratia pe proprie raspundere si se va realiza plata. Dupa efectuarea platii se va primi un email care va cuprinde abonamentul și factura.

ZONA I

Străzile: Baba Novac; Bolyai; Emmanuel de Martonne; Emil Isac; Eroilor; I.C.Brătianu; Iuliu Maniu; Mihail Kogălniceanu; Octavian Petrovici; P-ţa Unirii; Samuil Micu; Ştefan Octavian Iosif; Hermann Oberth; Universităţii; Virgil Fulicea; Constantin Daicoviciu; Paul Chinezu; Vasile Alecsandri; S.Brassai; David Ferenc; Emil Zola; Gaal Gabor; Tipografiei; Cotită; Sindicatelor; Victor Babeş; Aleea Învăţătorului,;p-ţa Mihai Viteazu (parking cu bariere); Argeş; P-ţa Stefan cel Mare; Clinicilor; P-ţa Avram Iancu; Parking Motilor, Fortaretei

ZONA II

Străzile : Cloșca; Berăriei; Mamaia; Calea Dorobanţilor; Crişan, Deva, Dragălina-Camera de Comerţ şi Industrie; Aviator Bădescu; Remetea; Acad. David Prodan, Emil Racoviţă; B.P. Hasdeu; Nicolae Bălcescu; 21 Decembrie 1989; Parking B.R.D.; Bariţiu; Cardinal I. Hossu; Horea; Parking Opera Maghiară; Ilie Măcelaru; Republicii; Iaşilor; P-ţa Cipariu (parking cu bariere); Avram Iancu; Bisericii Ortodoxe, Decebal; Traian; Dacia; Constantin Dobrogeanu-Gherea; Mihai Eminescu; Pavel Roşca; Petofi Şandor; Piteşti; Frederic Joliot Curie, Ploieşti; Năvodari; Gheorghe Marinescu; Arany Janos; Cişmigiu; Nuferilor; Traian Moşoiu; Rubin Patiţia; George Coşbuc; Păstorului; Croitorilor; Ceahlău; Moldovei; Cireşilor; Haiducului; Andrei Mureşanu; Albert Einstein; C Brancusi (tronsonul cuprins intre N. Titulescu si S. Albini); Buna Ziua; Kovacs Dezso; Petre Ispirescu; Rene Descartes; Craiova; Tabacarilor; Molnar Piuariu- 2 locuri de parcare destinate incarcarii electrice; Fabricii de Zahar- 2 locuri de parcare destinate incarcarii electrice

Parcare autocare turistice

Parcarea autocarelor turistice este amplasata pe platoul Salii Sporturilor Horia Demian.

Statiile de debarcare si imbarcare turisti sunt amplasate in zona ccentrala

– in zona Cimitirului Central pe strada Avram Iancu

– in zona Parcului Central pe strada George Cosbuc