Taxa de parcare se poate achita prin:

 • tichete de parcare răzuibile procurate din reţeaua de distribuţie semnalizată:

  Tichetele răzuibile sau cele eliberate de aparatele de taxare automată sunt instrumente de plată pentru parcări de scurtă durată (30 minute, 1 oră, 2 ore pentru Zona I şi 1 oră, 2 ore, 4 ore pentru Zona II) concepute astfel încât să poată fi utilizate în regim de autotaxare şi unică folosinţă.

  Pot fi procurate din reţeaua comercială sau de la persoane autorizate. Sunt tipărite în regim de securitate şi înseriate în regim special. În funcţie de perioadă de taxare, tichetele răzuibile au culori diferite, astfel:

  • portocaliu – valabil 30 de minute în zona I/valabil 1 oră zona II

  • gri – valabil 1 oră zona I/2 ore zona II

  • galben – valabil 2 ore zona I/4 ore zona II

 • tichete de parcare eliberate de aparatele de taxare automată (PCM):

  • în parcări închise cu bariere (P-ţa Unirii, P-ţa Cipariu, P-ţa Mihai Viteazu), demisol parking Băişoara, demisol II parking Primăverii, parking Moţilor.

  • în parcările închise cu bariere plata se face exclusiv la casele automate de plată.

  • abonamentele şi mesajul text (sms) nu sunt instrumente de plată valabile în aceste locaţii.

 • Cip-cardurile se pot folosi pentru parcările din zona centrală si se încarcă cu valoarea dorită de utilizator. Sunt eliberate de la ghişeul Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor, str. Moţilor nr. 7.

 • Plata parcării prin mesaj text (sms)Înainte de ocuparea locului de parcare sau în maxim 5 minute de la oprire, utilizatorul are obligaţia de a achita contravaloarea timpului de parcare prin transmiterea unui mesaj text (sms cu TVA inclus) de pe telefonul mobil la numărul 7420 valabil în Vodafone, Orange, Telekom Mobile România, Digi Mobil.

  • pentru zona I

30 min ->  3,5 lei – 403 nr. mi

1 ora -> 7 lei – 404 nr. mi

2 ore -> 14 lei – 405 nr. mi

  • pentru zona II

1 ora -> 2 lei – 407 nr. mi

2 ore -> 5 lei – 408 nr. mi

4 ore -> 10 lei – 409 nr. mi

Beneficiarul va primi ulterior un mesaj de confirmare a efectuării plăţii, care cuprinde costul staţionării, zona tarifară, ora şi minutul la care expiră timpul de parcare.

În cazul în care utilizatorul va trimite prin mesaj un număr de înmatriculare într-o formă greşită, va utiliza un număr de telefon corespunzător altei zone tarifare decât cea în care a parcat sau nu va primi mesajul de confirmare a plăţii, va fi pasibil de plata amenzii pentru neplata parcării de către agenţii constatatori ai Direcţiei Poliţia Locală.

Tarifele aplicate pentru plata parcării prin trimiterea unui mesaj text (sms) de pe telefonul mobil sunt similare cu tarifele anuale stabilite prin hotărâri ale Consiliului Local la care se adaugă costul mesajului iniţial.

Mesajele transmise consecutiv se cumulează, durata validă a parcării fiind suma duratei sms-urilor trimise.

Există un număr de telefon pus la dispoziţia utilizatorilor pentru informaţii suplimentare – infoline 0364710140.

 • Abonamente:

  • abonamentele de parcare – sunt instrumente de plată pentru intervale de timp mai mari (minim 1 lună) şi se eliberează de la ghişeele Serviciului Parcări, de pe str. Moţilor, nr.7.

  • sunt valabile în zona II tarifară, cu excepţia abonamentului de riverani persoane fizice , cu excepţia rezervării de loc pentru instituţii bancare, pentru activitatea de transport valori şi pentru instituţii de învătământ superior pentru activitatea de protocol care sunt valabile şi în zona I,

  • vignietă, ştanţată cu numărul de înmatriculare şi perioada de valabilitate se plasează la vedere, pe parbriz.

  • la eliberarea abonamentelor pentru parcările cu plata orară, beneficiarul va prezenta, în original, cartea de identitate/buletinul de identitate şi certificatul de înmatriculare al autoturismului cu ITP în valabilitate.

Pentru autovehiculele deţinute în sistem leasing, beneficiarul va prezenta contractul de leasing din care să rezulte utilizatorul.

Abonamente de parcare de tip riveran – zona centrală plata orară – se eliberează doar pentru persoanele fizice. Beneficiarii vor prezenta cartea de identitate/buletinul de identitate cu domiciliul stabil/reşedinţa în apropierea parcajului străzii de reşedinţă şi certificatul de înmatriculare din care să rezulte calitatea de proprietar sau de utilizator. Se aprobă maxim două abonamente de tip riveran pe unitate locativă.

 • Pentru abonamentele de tip riveran se aplică o reducere de 50% din tarif. Sunt valabile doar pe strada pe care solicitantul are domiciliul sau reşedinţa.

 • Abonamente transmisibile – se eliberează pentru persoane fizice şi persoane juridice şi pot fi transmise de la un autovehicul la altul, nu se eliberează pentru zona I tarifară.

 • Rezervării de loc pentru persoane juridice, instituţii publice, de învăţământ, sanitare şi de cult li se vor atribui locuri de parcare în regim rezervat în Zona II iar pentru instituţii bancare, pentru activitatea de transport valori şi pentru instituţii de învătământ superior pentru activitatea de protocol rezervarea de loc poate fi solicitată în zona I şi în zona II.

 • În funcţie de tipul utilizatorului, persoana fizică sau juridică, pentru ZONA 2,  se aplică următoarele tarife:

  • persoane fizice RIVERANI    – 25 lei/lună
  • persoane fizice                       – 100 lei/lună
  • persoane juridice si persoane care au un autoturism aflat în proprietatea unei persoane juridice  -140 lei/lună
  • abonamente transmisibile   -120 lei/lună
  • rezervare loc de parcare pentru persoane juridice, instituții publice, de invățământ, sanitare și de cult  – 300 lei/lună

ZONA I

Străzile: Baba Novac; Bolyai; Emmanuel de Martonne; Emil Isac; Eroilor; I.C.Brătianu; Iuliu Maniu; Mihail Kogălniceanu; Octavian Petrovici; P-ţa Unirii; Samuil Micu; Ştefan Octavian Iosif; Hermann Oberth; Universităţii; Virgil Fulicea; Constantin Daicoviciu; Paul Chinezu; Vasile Alecsandri; S.Brassai; David Ferenc; Emil Zola; Gaal Gabor; Tipografiei; Cotită; Sindicatelor; Victor Babeş; Aleea Învăţătorului,;p-ţa Mihai Viteazu (parking cu bariere); Argeş; P-ţa Stefan cel Mare; Clinicilor; P-ţa Avram Iancu; Parking Motilor

ZONA II

Străzile : Cloșca; Berăriei; Mamaia; Calea Dorobanţilor; Crişan, Deva, Dragălina-Camera de Comerţ şi Industrie; Aviator Bădescu; Remetea; Acad. David Prodan, Emil Racoviţă; B.P. Hasdeu; Nicolae Bălcescu; 21 Decembrie 1989; Parking B.R.D.; Bariţiu; Cardinal I. Hossu; Horea; Parking Opera Maghiară; Ilie Măcelaru; Republicii; Iaşilor; P-ţa Cipariu (parking cu bariere); Avram Iancu; Bisericii Ortodoxe, Decebal; Traian; Dacia; Constantin Dobrogeanu-Gherea; Mihai Eminescu; Pavel Roşca; Petofi Şandor; Piteşti; Frederic Joliot Curie, Ploieşti; Năvodari; Gheorghe Marinescu; Arany Janos; Cişmigiu; Nuferilor; Traian Moşoiu; Rubin Patiţia; George Coşbuc; Păstorului; Croitorilor; Ceahlău; Moldovei; Cireşilor; Haiducului; Andrei Mureşanu; Nicolae Titulescu; Bucureşti; Calea Floreşti; C.Brâncuşi (tronsonul cuprins intre N.Titulescu şi S. Albini); Albert Einstein