Taxa de parcare se poate achita prin:

Tichete de parcare razuibile procurate din rețeaua de distribuție semanlizată:

Tichetele razuibile sunt instrumente de plată pentru parcări de scurtă durată (30 minute, 1 ora, 2 ore pentru Zona I si 1 ora, 2 ore si 4 ore pentru Zona II) concepute astfel încât să poatp fi utilizate în regim de autotaxare și unică folosință.

Pot fi procurate din rețeaua comercială sau de la persoane autorizate. Sunt tiparite in regim de securitate si inseriate in regim special. In functie de perioada de taxare, tichetele razuibile au culori diferite, astfel:

Zona I- verde- valabil 30 de minute

Mov- valabil 1ora

Albastru- valabil 2 ore

Zona II- portocaliu- valabil 1 ora

Gri- valabil 2 ore

Galben- valabil 4 ore

Tichete de parcare eliberate de aparatele de taxare automată:

În parcări închise cu bariere (Piața Unirii, Piața Cipariu, Piața Mihai Viteazul, demisol Parking Baisoara, demisol II Parking Primaverii FN, nivel sol 4A SI 4B Parking Primaverii 20, etaj 1 Parking Primaverii 8, parter B Parking Mogosoaia, Parking Motilor, demisol 2A si 2B Parking Hasdeu, Parking „La Terenuri”)

In parcarile inchise cu bariere plata se face exclusiv la casele automate de plata.

Abonamentele si mesajul text (sms) nu sunt instrumente de plata valabile in aceste locatii.

Cip-cardurile se pot folosi pentru parcările din zona centrală si se încarcă cu valoarea dorită de utilizator. Sunt eliberate de la ghişeul Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor, str. Moţilor nr. 7.

Plata parcarii prin mesaj text (sms)-

Înainte de ocuparea locului de parcare sau în maxim 5 minute de la oprire, utilizatorul are obligaţia de a achita contravaloarea timpului de parcare prin transmiterea unui mesaj text (sms cu TVA inclus) de pe telefonul mobil la numărul 7480 valabil în Vodafone, Orange, Telekom Mobile România, Digi Mobil.

30 min -> 4 lei – 403 nr. mașină

1 ora -> 8 lei – 404 nr. mașină

2 ore -> 16 lei – 405 nr. mașină

pentru zona II

1 ora -> 3 lei – 407 nr. mașină

2 ore -> 6 lei – 408 nr. mașină

4 ore -> 12 lei – 409 nr. mașină

Beneficiarul va primi ulterior un mesaj de confirmare a efectuării plăţii, care cuprinde costul staţionării, zona tarifară, ora şi minutul la care expiră timpul de parcare.

În cazul în care utilizatorul va trimite prin mesaj un număr de înmatriculare într-o formă greşită, va utiliza un număr de telefon corespunzător altei zone tarifare decât cea în care a parcat sau nu va primi mesajul de confirmare a plăţii, va fi pasibil de amenda pentru neplata parcării, sanctiune aplicata de către agenţii constatatori ai Direcţiei Generale Poliţia Locală.

Tarifele aplicate pentru plata parcării prin trimiterea unui mesaj text (sms) de pe telefonul mobil sunt similare cu tarifele anuale stabilite prin hotărâri ale Consiliului Local la care se adaugă costul mesajului text perceput de catre operatorul de telefonie mobila.

Mesajele transmise consecutiv se cumulează, durata validă a parcării fiind suma duratei sms-urilor trimise.

Există un număr de telefon pus la dispoziţia utilizatorilor pentru informaţii suplimentare – infoline 0364710140.

Abonamente

Abonamentele universale de parcare zona 2 persoane fizice si juridice sunt instrumente de plata pentru intervale de timp mai mari (minim 1 luna) si se elibereaza de la ghiseele Serviciului Public de Interes Local petru Administrarea Parcarilor de pe strada Motilor nr. 7 sau online, pe site-ul primariei. Abonamentele pentru riverani sunt destinate persoanelor cu domiciliul/ resedinta pe strazile incadrate in zonele tarifare I si II.

Verificarea valabilității abonamentelor intocmite online se realizează de către Direcția Generală Poliția Locală în baza de date a Direcția Parcări publice. In cazul abonamentelor eliberate la ghiseu este necesara afisarea vinietei pe bordul/parbrizul autoturismului.

La eliberarea abonamentelor pentru parcarile cu plata orara, beneficiarul va prezenta, in original, cartea de identitate/ buletinul de identitate si certificatul de inmatriculare al autoturismului cu ITP in valabilitate.

Abonamentele de parcare de tip riveran- zona centrala plata orara- se elibereaza doar pentru persoanele fizice. Beneficiarii vor prezenta cartea de identitae/ buletinul cu domiciliul stabil/resedinta in apropierea parcajului/ strazii de resedinta si certificatul de inmatriculare din care sa rezulte calitatea de proprietar sau de utilizator. Se aproba maxim doua abonamente de tip riveran pe unitate locativa.

Abonamentele de tip riveran sunt valabile doar pe strada pentru care au fost eliberate.

Abonamentele transmisibile se elibeareaza pentru persoane fizice si persoane juridice si pot fi transmise de la un autovehicul la altul. Nu se elibereaza pentru zona tarifara I.

In zona tarifara I pot fi rezervate locuri de catre instituții bancare, pentru activitatea de transport valori și de catre instituțiile de învățământ superior, pentru activitatea de protocol.

In zona tarifara II pot fi rezervate locuri de catre persoanele juridice, instituțiile publice, de învățământ, sanitare și de cult.

Pentru zona centrala se aplica urmatoarele tarife:

Zona 1 si 2 persoane fizice RIVERANI – 32 lei/luna

Zona 2 persoane fizice – 127 lei/luna

Zona 2 persoane juridice si persoane care au in folosinta un autoturism aflat in proprietatea unei persoane juridice – 180 lei/luna

Zona 2 abonamente transmisibile – 154 lei/luna

Zona 1 rezervare loc de parcare pentru institutii bancare pentru activitatea de transport valori si institutii de invatamant superior pentru activitatea de transport valori – 382 lei/luna

Zoan 2 rezervare loc de parcare pentru persoane juridice, institutii publice, de invatamant, sanitare si de cult – 382 lei/luna

Plata abonamentelor universale se poate face si online. Din sectiunea parcari se va accesa plata parcare abonamente zona II, se va completa formularul cu datele solicitantului, se va bifa campul declaratie, se va alege intervalul de plata si se va realiza plata. In urma realizarii acesteia veti primi un email de confirmare a platii și factura . Similar se va proceda si in cazul persoanelor juridice.

In cazul abonamentelor tip riveran din zona centrala I si II plata se va face atat la ghiseele Serviciului Parcari din strada Motilor nr. 7, cat si online pe site-ul primariei la sectiunea parcari/ parcari abonamente zona centrala prin bifarea casutei riverani zona centrala I sau riverani zona centrala II.

Si in acest caz dupa completarea formularului se va bifa declaratia pe proprie raspundere si se va realiza plata. Dupa efectuarea platii se va primi un e-mail care va cuprinde abonamentul și factura.

ZONA I

Baba Novac, Bolyai, Căii Ferate, Emil Isac, Eroilor, I.C.Brătianu, Iuliu Maniu, Fortăreței, Octavian Petrovici, P-ţa Unirii, Samuil Micu, Ştefan Octavian Iosif, I.L. Caragiale, Parkingul Moţilor, Virgil Fulicea, Constantin Daicoviciu, Paul Chinezu, P-ta Gării, S. Brassai, David Ferenc, P-ţa Avram Iancu, Clinicilor, Tipografiei, Cotită, P-ţa Ştefan cel Mare, Victor Babeş, Aleea Învăţătorului, P-ţa Mihai Vitezu (parking cu bariere), Argeş

ZONA II

Cloşca, Berăriei, Mamaia, Calea Dorobanţilor, Crişan, Deva, Drăgălina (tronsonul cuprins între str. Mamaia și str. Eremia Grigorescu), Aviator Bădescu, Remetea, Acad. David Prodan, Emil Racoviţă, B. P. Hasdeu, Nicolae Bălcescu, 21 Decembrie-2 statii de încărcare (4 locuri)

Porțelanului, Bariţiu, Cardinal I. Hossu, Horea, Parking Opera Maghiară, Ilie Măcelaru, Republicii, Iaşilor, P-ţa Cipariu (parking cu bariere), Avram Iancu, Bisericii Ortodoxe, Decebal, Traian, Dacia, Constantin Dobrogeanu-Gherea, Mihai Eminescu, Pavel Roşca, Petöfi Şandor, Piteşti, Frederic Joliot Curie, Ploieşti, Năvodari, Gheorghe Marinescu, Arany Janos, Cişmigiu, Nuferilor, Traian Moşoiu, Rubin Patiţia, George Coşbuc, Păstorului, Croitorilor, Ceahlău, Moldovei, Cireşilor, Haiducului, Andrei Mureșanu, Albert Einstein, C. Brâncuşi (Tronsonul cuprins între N. Titulescu şi S. Albini), Bună Ziua, Brașov, Petre Ispirescu, René Descartes , Craiova, Tăbăcarilor, Molnar Piuariu – 2 locuri de parcare destinate încărcării electrice, Fabricii de Zahăr – 2 locuri de parcare destinate încărcării electrice, Parcarea cu barieră din Baza Sportivă La Terenuri, Ciprian Porumbescu, Alexandru Borza, Caraiman, Gutinului, Iuliu Coroianu, Emil Petrovici, L. Pasteur (tronsonul cuprins între Iuliu Moldovan și Gh.Marinescu), Câmpeni, Valeriu Bologa, Teodor Mihali, Splaiul Independenței F.N.-Platoul Sălii Sporturilor Horia Demian