Orașul nostru își datorează unicitatea cetățenilor săi, implicați, talentați și proactivi.
Primăria a creat instrumente de comunicare și consultare cu locuitorii, atât cu cei specializați în anumite domenii de activitate, cât și cu cei care doresc să participe la luarea de decizii în comunitatea în care trăiesc.

Centrul de Inovare și Imaginație Civică – este un spațiu care este pus la dispoziția celor dornici să propună dezbateri pe agenda publică, privind dezvoltarea comunitară, precum și deschis celor care doresc să participe la aceste dezbateri inițiate pe principiul „bottom-up” (de jos în sus).

Aplicația online de Bugetare Participativă este un instrument prin care cei care au un proiect de îmbunătățire a unui aspect din viața de zi cu zi a orașului, îl pot propune, promova și pot obține susținerea celor interesați, asigurându-se, astfel că administrația asumă realizarea proiectului respectiv în anul fiscal următor.

Toate deciziile de impact pentru locuitorii orașului sunt supuse procesului de consultare publică. Conform prevederilor legislației privind transparența în luarea deciziilor, Primăria publică în secțiunea „consultare publică” toate proiectele de acest tip, cei interesați având la dispoziție posibilitatea de a face recomandări sau reclamații în scris, sau de a solicita organizarea de dezbateri pe tema vizată de propuneri, în termenul legal.

Dezbaterile publice organizate de primărie sunt un instrument prin care autoritatea locală invită la întâlnire clujenii pe diferite teme de lucru, în vederea adoptării unor procese strategice privind dezvoltarea pe termen mediu și lung a comunității noastre.