În urma procesului de Bugetare participativă din anul 2017, unul dintre proiectele câștigătoare a fost „Autobuze școlare cu circuit închis”,  implementat în septembrie 2018 de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca și Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Inițiat ca proiect pilot cu 5 trasee, extins ulterior de la 5 la 12 trasee, programul „Autobuze școlare” a ajuns la 14 trasee (acoperind dus-întors o distanță de peste 200 km/zi).

Începând cu luna februarie 2021, 16 autobuze deservesc cele 14 trasee din municipiu, preluând elevii din cartierele orașului și aducându-i la școală.
Primăria Cluj-Napoca și CTP au achiziționat 10 autobuze școlare de 9,1 m pentru elevi, tip IVECO DAILY FENIKSBUS. Acestea corespund tuturor normelor europene în domeniu, pentru a oferi elevilor clujeni cele mai bune condiții de transport.
Poliția Locală asigură în continuare prezența a cel puțin unui polițist local în fiecare autobuz școlar, pentru ca elevii să se deplaseze la școală în deplină siguranță.
Polițiștii locali asistă copiii la urcare/coborâre și la trecerea străzii, după care aceștia sunt preluați de profesori.
Accesul elevilor se face doar pe ușa din față și au fost instalate dispensere pentru dezinfectant.
În toate mijloacele de transport este obligatorie purtarea măștii de protecție.
Cele 14 trasee pentru transportul elevilor pot fi consultate în detaliu la acest link: http://ctpcj.ro/index.php/ro/orare-linii/transport-elevi