Taxiurile la aeroport

Legea nr.38/2003 cu modificările și completările ulterioare, prevede la art 24^1 că transportul de persoane în regim de taxi se poate realiza permanent între localitatea de autorizare și aeroporturile situate în afara acestora, administrația fiecărui aeroport va asigura o stație de debarcare a clienților transportați către aeroport, precum și locul de așteptare a taxiurilor.

Obligațiile taximetrelor

Taximetrele au obligația să preia prin stație sau direct din standurile de taxi toate comenzile indiferent de distanța care urmează a fi parcursa și să pornească aparatul de taxat la începerea cursei, la încheierea cursei se emite un bon client – bonul fiscal privind pretul transportului de persoane în regim de taxi, emis numai de aparatul de marcat electronic fiscal, cu ocazia finalizării cursei, care cuprinde detalierea datelor referitoare la acest transport și care constuituie singurul document justificativ pe baza căruia taximetristul încasează și clientul execută plata prestației.

Reclamații și sesizări

Pentru reclamații/sesizări privind calitatea serviciilor de taximetrie vă puteți adresa în scris, Primăriei municipiului Cluj-Napoca – Direcția Poliția Locală,str. Moților nr. 7, Centrul de informare pentru cetățeni – telefonic la numărul + 40264/596030  – int.4830, acestea se fac prin comunicarea numărului de autorizație taxi/numarul de înmatriculare a autovehiculului/bonul eliberat de conducătorul auto. Se primesc sesizări și la dispeceratele de taxi.

Ce se întâmplă cu taxiurile fără autorizație?

Taxiurile fără autorizație nu au dreptul să practice activitate de taxi, în trafic pot fi opriți și sancționați de Poliția Rutieră.

Taxe transparente: rate pentru 2018

Prin hotărâre de consiliul local s-a stabilit tariful maximal de distanță pe timp de zi la 2,25 lei/km și tariful pe timp de noapte de 3 lei/km. Între aceste limite fiecare dispecerat și-a stabilit tarifele practicate aceleași pentru toate taximetrele arondate dispeceratului respectiv.

Unde se găsesc taxiurile?

Standurile de taxi sunt cele semnalizate prin indicatori și marcate corespunzător.

Autorizații emise