Orașe înfrățite

cu municipiul Cluj-Napoca

Portugalia

Braga

Înțelegerea de Colaborare între municipiul Cluj-Napoca și orașul Braga a fost semnată în luna martie 2018. Cooperarea între cele două municipii reprezintă oportunitatea de a crea cadrul necesar aprofundării relațiilor între cele două orașe în domeniile tineretului, culturii, turismului, afacerilor și academic. În contextul actualului program al Comisiei Europene STARTS (Science, Technology and Arts), cele două orașe au demarat un dialog în vederea dezvoltării unor proiecte comune.

Republica Moldova

Ungheni

 Înțelegerea de Cooperare între Municipiul Cluj-Napoca și orașul Ungheni, Raionul Ungheni din Republica Moldova a fost semnată în noiembrie 2016. Cooperarea între cele două municipii reprezintă oportunitatea de a crea cadrul necesar aprofundării relațiilor între cele două orașe în domeniile administrației publice locale, educației, culturii, sportului, sănătății, turismului, protecției mediului, agriculturii, comerțului, infrastructurii rutiere, utilităților publice precum și asistenței sociale.

China

Ningbo

Protocolul de înfrățire a fost semnat în data de 8 iunie 2014. Principalele domenii de colaborare vizează relațiile academice, economice, turism și cultură.

Belgia

Namur

Protocolul de înfrățire a fost semnat în 20 martie 2010. Principalele domenii de colaborare vizează relațiile academice, economice, turism și cultură.

Italia

Viterbo

Protocolul de înfrățire a fost semnat în toamna anului 2009. Principalele domenii de colaborare vizează relațiile academice, economice, turism și cultură.

Marea Britanie

Rotherham

Protocolul de înfrățire a fost semnat în octombrie 2006. Principalele arii de colaborare vizează relațiile academice, economice, turism, cultură și asistență socială.

Michigan - SUA

East Lansig

Protocolul de înfrățire a fost semnat în septembrie 2005. Principalele domenii de colaborare vizează relațiile academice, economice, turism, cultură și infrastructură, axate în principal pe schimburi de experiență în domeniul administrativ, al managementului public, al dezvoltării urbane precum și în cel universitar.

Illinois - SUA

Rockford

Protocolul de înfrățire a fost semnat în septembrie 2005. Principalele domenii de colaborare vizează relațiile academice și economice, turistice, culturale și din domeniul infrastructurii.

Italia

Provincia Parma

Protocolul de înfrățire a fost semnat în iunie 2005.  Principalele arii de colaborare vizează relațiile academice, economice, turism și cultură.

Albania

Korçë

 Protocolul de înfrățire a fost semnat în martie 2001. Principalele domenii de colaborare vizează relațiile academice, economice, turism și cultură.

Brazilia

Sao Paulo

Protocolul de înfrățire a fost semnat în iulie 2000. Principalele domenii de colaborare vizează relațiile academice, economice, turism, cultură și sport.

Venezuela

Chacao-Caracas

Protocolul de înfrățire a fost semnat în data de 9 noiembrie 1999.

Republica Coreea

Suwon

Protocolul de înfrățire a fost semnat în 17 iunie 1999. Relația cu acest oraș este una dintre cele mai active relații de înfrățire. Principalele domenii de colaborare vizează relațiile economice, turism, cultura, academice și sport.

Filipine

Makati

Protocolul de înfrățire a fost semnat în date de 25 aprilie 1996. Principalele domenii de colaborare vizează relațiile academice, economice, turism și cultură.

Republica Populară Chineză

Zhengzhou

Protocolul de înfrățire a fost semnat în luna septembrie 1994. Principalele arii de colaborare vizează relațiile economice, academice, turism și cultură.

Israel

Be’er Sheva

Protocolul de înfrățire a fost semnat în luna septembrie 1991. Principalele domenii de colaborare vizează relațiile economice, academice, culturale, turistice și sportive.

Carolina de Sud - SUA

Columbia

Protocolul de înfrățire a fost semnat în luna iunie 1991. Punctul de pornire al relației de înfrățire l-a reprezentat parteneriatul dintre Institutul Inimii „Nicolae Stăncioiu” Cluj-Napoca și Spitalul Providence din Columbia, proiect ce oferea training personalului medical român.

Franța

Nantes

Protocolul de înfrățire a fost semnat în luna noiembrie 1990. Principalele arii de colaborare vizează relațiile economice, turismul, cultura, domeniul social și proiectele europene.

Ungaria

Pécs

Protocolul de înfrățire a fost semnat în luna februarie 1990. Principalele domenii de colaborare vizează relațiile academice, sportive și economice, turism, cultură, mediu, social și proiecte europene.

Germania

Köln

Protocolul de înfrățire între Cluj-Napoca și Köln a fost semnat în noiembrie 1976.

Croația

Zagreb

Protocolul de înfrățire a fost semnat în luna iunie 1976. Principalele colaborări se derulează în domeniile academic, sportiv, economic, turistic, cultural, social și de mediu.

Franța

Dijon

Primul protocol de infrățire încheiat de municipiul Cluj-Napoca a fost cu municipiul Dijon, în data de 17 noiembrie 1965. Principalul obiectiv ale relației de înfrățire dintre cele două municipalități este realizarea de contacte între instituțiile culturale și de învățământ din cele două localități, dar și dezvoltarea de relații între agenții economici din cele două orașe.

Ați găsit informațiile căutate?

Ce anume nu ați găsit?

Cum luăm legătura cu dvs. ?


Cum am putea îmbunătăți pagina sau site-ul?