Ref. modul de gestionare al deşeurilor de volum de către asociaţiile de proprietari/locatari

În cursul lunii septembrie a.c. inspectorii din cadrul Serviciului Control protecţia mediului şi igienizare au efectuat o acţiune de verificare a punctelor gospodăreşti de pe raza municipiului.
Aspectul urmărit a fost modul de gestionare al deşeurilor de volum de către cetăţeni, respectiv asociaţii de locatari/proprietari.

În urma acţiunii au fost încheiate 117 procese verbale de constatare a contravenţiei conform prevederilor HCL nr. 191/2009, art 3, pentru depozitarea de deşeuri de volum (moloz, mobilier, crengi, vegetaţie, ambalaje, etc ) lângă punctele gospodăreşti.

Prin procesele verbale de constatare a contravenţiei s-a dispus contactarea agentului de salubritate de câte ori este cazul, pentru a ridica depozitările voluminoase de lângă punctele gospodăreşti, pe cheltuiala beneficiarilor.

Verificările vor continua şi în perioada următoare.

Reamintim cetăţenilor că în conformitate cu prevederile HCL 191/2009 privind buna gospodărire a municipiului Cluj-Napoca, se interzice depozitarea de deşeuri nemenajere de volum (deşeuri lemnoase, moloz, bucăţi de mobilier vechi, dulapuri, canapele, deşeuri din plastic, aparatură electrocasnică, deşeuri vegetale, etc.) la punctele gospodăreşti, spaţii verzi, trotuare, alei, parcări, zona garajelor, etc.

Transportul deşeurilor de volum nemenajere se efectuează de către operatorul de salubritate contra cost. Pentru evacuarea deîndată a deşeurilor de volum cetăţenii sunt rugaţi să apeleze telefonic operatorul de salubritate la care sunt arondaţi.

Nerespectarea prevederilor HCL 191/2009 se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1000-2500 lei.