Ref. Depozitări de deşeuri de orice fel în locuri neautorizate

Inspectorii din cadrul Serviciului Control protecţia mediului şi igienizare au efectuat de la începutul anului 2011 şi până în prezent mai multe acţiuni de identificare a rampelor clandestine de deşeuri de pe raza municipiului.
 

Au fost depistate depozitări de deşeuri în locuri neautorizate, după cum urmează: liziera pădurii Făget, str. Câmpului, drum Someşeni, zona pepinierei RADP, str. Ghe. Dima, str. Lunii, str. Grădinarilor, str. Azuga, Pădurea Hoia, Valea Seacă, drumul Sălicii, Oaşului, Valea Chintăului, etc.

În urma acţiunilor au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile HCL nr. 191/2009 privind buna gospodărire a municipiului Cluj-Napoca, respectiv OUG nr. 195/2005, cu modificările şi completările ulterioare, privind protecţia mediului.

Amenzile aplicate au fost în valoare de 23.000 lei. Prin procesele verbale de constatare a contravenţiei au fost dispuse măsuri pentru evacuarea rampelor clandestine şi încheierea de contracte de salubritate în cazul în care s-a constatat că deşeurile erau de origine menajeră.
Verificările vor continua şi în perioada următoare.

Reamintim pe această cale cetăţenilor că depozitarea deşeurilor de volum (materiale de construcţii, moloz, mobilier vechi, etc) se face la rampa de gunoi Pata Rât.