Ref. 53 de verificări cu privire la determinarea nivelului de zgomot în zonele de activitate ale unor agenţi economici care prin activitatea prestată reprezintă o potenţială sursă de poluare fonică a vecinătăţilor

Inspectorii Serviciului Control Protecţia Mediului din cadrul Direcţiei Poliţia Locală au efectuat, la solicitarea cetăţenilor, 53 de verificări cu privire la determinarea nivelului de zgomot în zonele de activitate ale unor agenţi economici care prin activitatea prestată reprezintă o potenţială sursă de poluare fonică a vecinătăţilor – localuri/baruri de noapte, terase, puncte de lucru dotate cu unităţi frigorifice şi aeroterme zgomotoase.
 

În urma verificărilor efectuate, pentru depăşirea nivelului de zgomot maxim admis prin legislaţia în vigoare, au fost aplicate un număr de 14 amenzi contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991, republicată, actualizată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, respectiv O.U.G. nr. 195/2005 , actualizată, privind protecţia mediului.

De asemenea, pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate, s-a dispus şi remedierea problemelor constatate prin antifonarea încăperilor în care erau amplasate sursele de zgomot care poluau fonic vecinătăţile.