In perioada 14-26.01.2012 urmare a conditiilor atmosferice, respectiv a căderilor de zăpădă inspectorii Serviciului control protectia mediului au efectuat actiuni de verificare a persoanelor fizice şi juridice privind modul de îndepărtare a zăpezii şi a gheţii de pe căile de acces, alei, trotuare din zona imobilelor aflat în proprietate sau în care îşi desfăşoară activitatea conform HCL 191/2009.
     In urma verificarilor efectuate au fost luate urmatoarele masuri:
     -au fost incheiate 50 pvcc conform HCL 191/2009 art. 5 pct.1 in valoare de 25000 lei, pentru neîndepărtarea zăpezii si a ghetii de pe trotuarul din faţa imobilului cu precadere în zona centrală a municipiului (perimetrul cuprins între str. Moţilor, Napoca, Eroilor, P-ţa Avram Iancu, P-ţa Mihai Viteazul, Horea, P-ţa Gării, Bariţiu). S-a acţionat şi în cartierele Zorilor, Mănăştur, Gheorgheni.
     -a fost incheiat un pvcc conform HCL 191/2009 art. 7, pct. 25 in valoare de 500 lei, pentru neintretinerea corespunzatoare a sistemelor de colectare si dirijare a apelor pluviale pe str. Clinicilor.
     -au fost incheiate 2 pvccc conform HCL 191/2009, art. 1, pct. 1 in valoare de 5000 lei firmelor de salubritate stradala pentru neefectuarea lucrarilor de indepărtare a zapezii de pe carosabil in mod corespunzator pe str. Republicii, str. Buna Ziua si strazi din urgentele 2 si 3.
     -au fost notificate un număr de 1200 persoane fizice si juridice cu precadere din zona centrală privind indepărtarea zăpezii si a ghetii de pe trotuarele din dreptul imobilelor pe care le deţin sau în care îşi desfăşoară activitatea. 
     De asemenea s-a reamintit cetatenilor municipiului Cluj Napoca prin mijloacele mass media că au obligaţia să menţină trotuarele curate, să îndepărteze ori de câte ori este nevoie zăpada şi gheata de pe trotuarele din dreptul imobilelor pe care le deţin sau în care îşi desfăţoară activitatea, iar proprietarii si administratorii cladirilor care au fatadele la stradă (in special in zona centrala) să curete deindata turturii formati la streasină si zapada care alunecă de pe acoperisul cladirilor pentru evitarea pericolului de accidentare a pietonilor.