Medalia „Sfantul Iosif” pentru Primarul Sorin Apostu, din partea PS Florentin Crihalmeanu

PS Florentin Crihalmeanu, Episcopul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla a oferit, ca multumire pentru buna-colaborare, D-lui Sorin Apostu, Primarul Municipiului Cluj-Napoca, medalia omagiala „Sfantul Iosif” si Diploma „Sfantul Iosif” – Patronul si ocrotitorul Eparhiei de Cluj-Gherla.

Ceremonia de acordare a distinctiei a avut loc miercuri, 23 decembrie 2009, la sediul Episcopiei greco-catolice din Cluj-Napoca, in prezenta PS Florentin si Mons. Mihai Todea, Vicar General Eparhial.

Medalia „Sfantul Iosif” a fost realizata dupa modelul crucii canonicale purtate de canonicii eparhiali (preotii care faceau parte din consistoriul eparhial) inainte de 1948, anul intrarii in ilegalitate a Bisericii Greco-Catolice.

La 20 de ani de la eliberarea Romaniei si totodata, a Bisericii Romane Unita cu Roma, Greco-Catolice, de sub regimul comunist, faptul de a putea oferi un semn al crucii „Purtatorului cheilor cetatii Cluj-Napoca” este o bucurie si o dovada de revenire la normalitate, dupa anii in care crucea si implicit credinta in Dumnezeu erau inlaturate din viata urbei a transmis Biroul de Presa al Episcopiei de Cluj-Gherla.

 

Foto 1

Foto 2