Ref: Anunt privind reglementarile legale referitoare la interzicerea transferului sub orice forma a autorizatiilor de taxi de catre detinatorii acestora

In conformitate cu prevederile alin.(4) art.10 din Legea nr.38/2003 care a fost modificat de punctul 11 al art. I din Legea nr.265/2007 o autorizatie taxi sau orice copie conforma este unica si netrasmisibila de la un transportator autorizat la alt transportator sau persoana fizica, asociatie familiala, precum si de la un autovehicul la altul. Se interzice transportatorului autorizat caruia i s-a atribuit in gestiune executarea serviciului de transport in regim de taxi sau de transport in regim de inchiriere sa transmita autorizatiile de taxi sau copiile conforme, sub orice forma, altui transportator autorizat, transportator sau oricarei alte persoane, pentru a fi utilizate in executarea transportului respectiv.

Deoarece incepand cu data de 01.01.2010 se prelungesc pentru o perioada de cinci ani, conform legii toate autorizatiile de transport si autorizatiile de taxi existente, va aducem la cunostinta ca vor fi retrase de catre autoritatea de autorizare din cadrul Primariei municipiului Cluj-Napoca, conform pct.e) alin.(5) al art.14^3 din Legea nr.265/2007, toate autorizatiile de taxi/copiile conforme si ecusoanele, dupa caz, care au fost incredintate sau utilizate de alt autovehicul decat cel pentru care au fost atribuite.

Cu alte cuvinte, cei care au achizitionat o autorizatie de taxi nu vor beneficia de prelungirea acesteia, deoarece acea autorizatie nu este valabila, neindeplinind conditiile care au stat la baza emiterii ei. Ca urmare a numeroaselor sesizari primite Primaria municipiului Cluj-Napoca va face cu aceasta ocazie verificari si cei care nu sunt in legalitate vor fi depistati si sanctionati.