In perioada 21 – 30 aprilie a.c., la Turnul Croitorilor (str. Baba Novac nr. 35) va putea fi vizitata expozitia de arta fotografica „Memorie, martor, metafora si magie” a masterandei Monica Paula Hrinca.

Expozitia este organizata de catre Universitatea de Arte si Design in parteneriat cu Municipiul Cluj-Napoca, prin Centrul de Informare Turistica.

„Memorie, martor, metafora si magie” abordeaza portretul clasic intr-o maniera diferita, prin imbinarea trecutului cu prezentul si prin adaugarea unor detalii, accentuand trecerea implacabila a timpului. Personajele isi dezvaluie povestea prin doua imagini: cea a trecutului printr-o fotografie veche si cea a prezentului, prin personaj.

Lucrarile sunt realizate in trei tehnici diferite: fotografia traditionala reprezentata prin Memorie-Martor; fotogravura reprezentata prin Memorie-Metafora, iar cea de a treia tehnica, Memorie-Magie a fost realizata prin transpunerea portretelor cu emulsie fotografica, pe bucati de lemn, pe ambele fete, creand, in final, o noua structura si dimensiune a fotografiilor.

Vernisajul expozitiei va avea loc, miercuri, 21 aprilie, de la ora 17.00, la Turnul Croitorilor.

Orar de vizitare:
– Luni – Vineri: 9.00 – 17.00
– Sambata: 10 – 17.00
– Duminica: 10.00 – 14.00

Intrarea este libera.