Centru de intretinere si tratare a cainilor

Primaria Cluj-Napoca a inaugurat noul centru de intretinere si tratare a cainilor pe str. Bobalnei, cu o capacitate totala de 150 de locuri.

Investitia se ridica la suma de 1.538.000 lei, si a fost suportata de la bugetul local.

Noul centru cuprinde o constructie noua si una modernizata, cu o capacitate totala de 150 locuri pentru caini, ceea ce inseamna mai mult decat dublul vechiului centru.

Corpul de adapost pentru cainii sub tratament a fost modernizat si este compus din: adapost pentru caini, tarcuri exterioare, hol, depozit, vestiare, dusuri, wc-uri, depozit. Modernizarea acestuia a constat in recompartimentari interioare, modernizarea instalatiilor interioare si a celor sanitare, tencuieli si reparatii curente. In aceasta cladire sunt noua boxe dedicate cainilor aflati sub tratament si zece boxe pentru cainii aflati in carantina.

In corpul de cladire nou exista spatii pentru personal, cabinetul veterinar si blocul operator, sali de primire, de spalare si deparazitare, boxe si tarcuri, precum si depozite.

Suprafata totala a noului centru este de 1047 mp.

Procedura de tratare si intretinere prevede ca animalele prinse pe domeniul public sa fie aduse la la adapost, verificate din punct de vedere al sanatatii, apoi deparazitate, sterilizate. Cainilor li se aplica un tatuaj (nedureros) cu un numar de inregistrare. In medie, un caine petrece pana la 14 zile in adapost.

In medie, in fiecare luna, trec prin centru 100 de caini noi (in total cam 150).

Numarul persoanelor care adopta un caine comunitar este in medie de 10-15 in fiecare luna. Anul trecut a fost o adoptie de 40 de ciini, adoptati de o Asociatie pentru protectia animalelor din Germania.

RADP raporteaza lunar la Directia Sanitar-veterinara situatii privind adoptiile, pentru a se putea verifica daca acei caini sunt tinuti in conditii corespunzatoare de catre noii stapani.

Serviciile de intretinere si tratare a cainilor sunt asigurate de 6 angajati, dintre care doi medici, 2 ecarisori, un ingrijitor si un sofer la masina de ecarisaj.