Ref: Primăria municipiului Cluj-Napoca va primi 16,5 hectare de teren în zona Făget, pentru construirea de locuinţe şi infrastructura de servicii aferente

Luni, 26 aprilie 2010, primarul Sorin Apostu a s-a întâlnit cu ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, pentru a discuta condiţiile unui parteneriat prin care Ministerul Apărării să cedeze un teren în suprafaţă de 16,5 hectare, situat în zona Sf. Ion din cartierul Făget, în vederea demarării unuii amplu proiect de investiţii, de construire de locuinţe şi infrastructură de servicii.

«În această zonă vom ceda o parte din teren către Ministerul Dezvoltării, mai exact către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, în vederea construirii unui cartier de locuinţe pentru tineri, o parte dintre acestea urmând să fie predate tinerilor militari clujeni» a explicat primarul Sorin Apostu, care a mai spus că «în afară de locuinţe pentru tineri vom construi aici şi o zonă cu servicii şi dotări necesare unui trai de calitate, de la grădiniţă, la şcoală, sau spaţii comerciale. Totodată, prin Planul Urbanistic General, vom reglementa o zonă de dezvoltare de servicii medicale, în care să construim clinici, şi chiar un centru de îngrijire pentru persoanele vârstince, care cred că ar aprecia zona aceasta, aproape de natură» a mai spus primarul Apostu.

Potrivit ministrului Apărării Naţionale, terenul va trece din patrimoniul Ministerului în cel al Consiliului Local Cluj-Napoca prin Hotărâre de Guvern. «În circa o lună apreciez că vom parcurge această etapă, urmând ca municipalitatea să demareze procedurile de viabilizare a terenului şi de cedare a unei părţi a acestuia către Ministerul Dezvoltării, pentru construirea de locuinţe ANL» a declarat ministrul Gabriel Oprea.

«Ministerul Dezvoltării deţine banii necesari construirii acestor locuinţe, iar acest proiect, amplasat într-un cadrul natural de invidiat de către mulţi dintre clujeni, va putea fi demarat fără întârziere, mai ales că tinerii clujeni au fost deja invitaţi să depună cererile la Primărie» a declarat ministrul Elena Udrea, care a precizat că ANL va edifica circa 100.000 de locuinţe în următorii trei ani.