Ref: Parcul Rozelor – o nouă destinaţie de petrecere a timpului liber pentru clujeni

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inaugurat Parcul Rozelor, o nouă destinaţie pentru petrecerea timpului liber şi practicarea sportului pentru clujeni.

Parcul Rozelor a fost reabilitat în urma unor lucrări care au fost demarat în vara anului 2009 şi în urma cărora, fostul lac din zona centrală a parcului, colmatat şi fără sursă naturală de alimentare a fost acoperit şi transformat în gazon. În acest moment, Parcul Rozelor a fost amenajat astfel încât să le ofere activităţi atractive tuturor clujenilor, indiferent de vârstă.

Astfel, iubitorii de sport vor avea la dispoziţie terenuri pentru practicarea sporturilor cu mingea , basket handbal, fotbal sau volei, tinerii sau vârstnicii interesaţi de practicarea exerciţiilor fizice în aer liber au la dispoziţie aparate de fitness, pasionaţii de sporturi cu role şi cu bicicletele pot folosi pistele şi aleile amenajate. Totodată parcul oferă posibilitatea de a juca şah în aer, pe o tablă supradimensionată cu piese de circa 80 de cm, sau şotron, pe o construcţie special amenajată în acest sens.

Pe lângă toate aceste dotări, Primăria s-a ocupat şi de aspectul general al parcului prin amplasarea unei fântâni arteziene, precum şi a mobilierului urban şi extinderii reţelei de iluminat.

Pentru că duzele arteziene din Piaţa Unirii s-au dovedit a fi foarte atractive pentru copii, care se joacă în ele, au fost amplasate astfel de jocuri de apă şi în Parcul Rozelor.

„Acest parc era abandonat şi într-o stare avansată de degradare, după ce lacul iniţial s-a colmatat. Cetăţenii din zonă ne-au semnalat, în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut pe cartiere faptul că zona era o sursă inepuizabilă de ţânţari, iar tinerii din zonă nu aveau suficiente alternative pentru plimbare şi petrecerea timpului în aer liber. După cum ştiţi, agenda primarului o fac cetăţenii, iar decizia de a da o nouă faţă Parcului Rozelor, a pornit de la nevoile acestora” a declarat primarul Sorin Apostu.

Valoarea totală a lucrărilor de amenajare a Parcului Rozelor se ridică la 666.896 lei , din fonduri publice.

Lucrările au constat în amplasare mobilier urban şi marcajele aferente, introducere sistem de iluminat public, amenajare fântână arteziană, dotări urbane cu 5 aparate de fitness, pavele din granule de cauciuc, panouri de baschet, bănci). Totodată proiectul final prevede amenajarea unei piste de 500 de mp pentru biciclete, a un teren de baschet, a unei piste de 2000 de mp pentru role, table de şah, şotron.