Ref: Festival Regional al Organizaţiilor Neguvernamentale ONGFEST CLUJ din 4-6 iunie 2010

Vinei, 4 iunie, ora 13.00 în Piaţa Muzeului va avea loc deschiderea oficială a Festivalului Regional al Organizaţiilor Neguvernamentale, ONGFEST CLUJ, eveniment organizat în parteneriat cu Primăria Cluj Napoca.

Evenimentul este conceput ca desfâşurându-se într-un oraş subdimensionat, cu propriile lui evenimente, de la teatru stradal, expoziţii, spectacole şi până la concerte ale artistilor în vogă, concursuri, proiecţii de filme, ateliere de creaţie, mimă şi pictură pe faţă, demonstratii de prim ajutor, jocuri interactive şi activităţi sportive.

Vor fi puse la dispoziţie 50 de standuri pentru ONG-uri şi o scenă pentru programe cultural-artistice. Toate acestea vor cotribui la crearea unei atmosfere de expoziţie în aer liber care va fi prielnică organizării de dezbateri şi seminarii inclusiv în cafenelele din zonă.

Proiectul este inspirat din târgul ONG-FEST 2009 din Bucureşti, eveniment de mare succes organizat de către FDSC şi urmăreşte accentuarea vizibilităţii ONG-urilor din judeţul Cluj, respectiv a celor care îşi desfăşoară activitatea şi în această regiune.