In şedinţa de marţi, 15 iunie 2010, Consiliului Local va analiza un proiect de hotărâre privind privind modificarea şi completarea Regulamentului pieţelor administrate de municipalitate.

Cele mai importante dintre modificări se referă la preţurile în pieţele clujene.

"Oricine merge în piaţă poate vedea că produsele de sezon se comercializeaza la preturi identice sau care variază în limite extrem de scăzute, ceea ce sugerează existenţa unor înţelegeri tacite între comercianţi în stabilirea preţurilor. În plus, dacă veţi avea curiozitatea să mergeţi la Piaţa de gros de la Centrul Agro Transilvania, veţi observa că anumite produse (e vorba de cele de sezon) se comercializează în pieţele administrate de municipalitate la preţuri foarte mari în raport cu cele practicate de producătorii agricoli în cadrul Centrului Agro Transilvania. Au existat momente când au fost preţuri şi de cinci ori mai mari" a explicat primarul Sorin Apostu.

Pentru a proteja interesul public, prin acest proiect propunem ca preţurile de vânzare din pieţe să nu depăşească dublul preţurilor de la SC Centrul Agro Transilvania SA Cluj.

Preţurile de la Piaţa de gros ne vor fi comunicate zilnic de către Centrul Agro Transilvania, cu care am încheiat un parteneriat in acest sens.

De asemenea, se vor asigura în fiecare piaţă mese de referinţă pentru comercializarea produselor cu cel mai mic adaos faţă de preţurile comunicate zilnic de către SC Centrul Agro Transilvania SA Cluj.

Exemple de preţuri practicate din data de 10 iunie:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Centrul Agro Piaţa Flora
Caise  5 lei  12 lei
Piersici 4 lei 12 lei
Pepene verde 1,4 lei 4-4,5 lei
Rosii 3 lei 7-7,5 lei
Castraveti 1 leu 3 lei
Varză 1 leu 2,5 lei
Căpşuni  5 lei 7-7,5 lei
Ardei 5 lei 10 lei
Ceapa 0,5 lei / leg. 1 leu / leg.
Gulii 1 leu./buc. 2 lei/buc.