Ref: Festivalul Folcloric „Szent István”, ediţia a XII-a la Cluj-Napoca

În perioada 19-23 august 2010 la Cluj-Napoca are loc cea de a XII.-a ediţie a Festivalului Folcloric „Szent István” (Sfântul Ştefan), festival internaţional al valorilor autentice de folclor al grupărilor etnice şi culturilor regionale europene. Festivalul a devenit deja un eveniment notat în viaţa culturală a minorităţilor etnice din Europa Centrală.
În cadrul festivalului participă 13 ansambluri din 9 ţări.

Vineri, 20 august în Sala de Sticlă a Primăriei municipiului Cluj-Napoca a avut loc deschiderea festivă a Festivalului Folcloric „Szent István” (Sfântul Ştefan).

Duminică, 22 august, începând cu ora 13.00 în Piaţa Unirii va avea loc o demonstraţie folclorică a tuturor ansamblurilor participante la Festival.

Cu ocazia festivalului se vor organiza spectacole în 6 localităţi ale judeţului Cluj şi Sălaj: la Vlaha, Huedin, Macău, Moldoveneşti, Jebucu, Sâncraiu, numărul participanţilor fiind estimat la circa 380 invitaţi, 300 coparticipanţi şi în jur de 10.000 de spectatori.

Festivalul este organizat de Fundaţia Bibliotecară Heltai Gáspár şi Ansamblul Folcloric Szarkaláb din Cluj-Napoca, si sustinut de Primaria si Consiliul local Cluj-Napoca.