Dragi elevi,
Distinse cadre didactice,
Stimaţi părinţi

La începutul unui nou an şcolar, vă doresc tuturor reuşite, note mari şi să duceţi mai departe faima învăţământului clujean. Şcolile noastre sunt printre cele mai prestigioase din România, prin proiectele pe care dumneavoastră le-aţi gândit şi le-aţi transformat în realitate.

Ca părinte, ştiu şi eu cât de importantă este de educaţia copiilor noştri, iar ca primar mă străduiesc să le ofer tuturor condiţii cât mai bune de studiu. De aceea, şi în această vară, municipalitatea a investit peste 10 milioane de lei pentru lucrări la 82 de unităţi de învăţământ preunviersitar şi pregătim în continuare acţiuni pentru extinderea şi modernizarea spaţiilor disponibile.

A trecut un an de la instalarea “butoanelor de panică” în toate şcolile clujene şi mă bucur să vă anunţ că eficienţa lor a fost demonstrată prin faptul că nu am avut evenimente deosebite. Îmi doresc acelaşi lucru şi în noul an şcolar, deoarece siguranţa elevilor reprezintă unul dintre cele mai importante lucruri pentru noi.

Pentru ca elevii clujeni să înveţe bine şi să obţină rezultatele aşteptate, un rol primordial îl au dascălii. Doamnelor şi domnilor profesori, vă mulţumesc pentru felul în care vă faceţi meseria, pentru pasiunea şi grija pe care le-o dăruiţi copiilor, indiferent de împrejurări. Vă felicit şi vă asigur de întreaga mea consideraţie. Prin urmare, întotdeauna veţi găsi un partener în Primărie, iar uşa mea vă este deschisă oricând.

De asemenea, doresc să vă invit şi în acest an la acţiunile pe care Primăria le organizează pentru a pune în valoare calităţile şi performanţele elevilor. Vă aşteptăm să participaţi cu propuneri la competiţia “Juniorii Clujului – Speranţele Cetăţii”, precum şi la concursul “Fii primar pentru zi” sau la campania de ecologizare “Iubesc Clujul curat”.

Vă doresc tuturor un an şcolar fructuos şi aştept că în vara anului viitor să vă felicit pe cât mai mulţi – pentru rezultatele deosebite pe care sunt sigur că le veţi obţine!

 

Sorin Apostu

Primarul Municipiului Cluj-Napoca