Săptămâna europeană a mobilităţii la Cluj-Napoca

Săptămâna Europeană a Mobilităţii se desfasoara in perioada 16-22 septembrie si are ca scop promovarea în rândul populaţiei Europei a importanţei utilizării transportului în comun, a mijlocelor alternative de transport, precum bicicleta sau mersul pe jos.

Săptămâna europeană a mobilităţii se organizează din 2002 şi anual are o temă, propusă de Comisia Europeană.

În 2010, Săptămâna Europeană a Mobilităţii se desfăşoară sub sloganul “deplasează-te inteligent, trăieşte mai bine”, iar manifestările pe care oraşele le organizează în cadrul evenimentului trebuie să stimuleze oamenii să aleagă alternativede deplasare sănătoase atât pentru ei cât şi pentru mediu.

Evenimente organizate la Cluj-Napoca

Mobilizează-te – concurs pentru bikeri

Primaria municipiului Cluj-Napoca in parteneriat cu Asociatia Hobby Bike organizeaza in data de 22 septembrie un concurs de maiestrie cu bicicletele in parcul I.L.Caragiale. Evenimentul va marca inaugurarea parcului dupa refacerea acestuia de catre sponsorul UPC, care va oferi si o serie de premii pentru castigatori.

In concurs se pot inscrie tinerii peste 15 ani, pe baza unui formular de inscriere si a declaratiei.

„Mobilizeaza-te” este o manifestare dedicata special acelor tineri care isi petrec timpul liber exersand ore in sir diverse acrobatii pe bicicleta.

Studento Bike

Un alt eveniment care se va lansa în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii este Studento-Bike, în parteneriat cu asociaţia Green Revolution. Acest proiect este realizat pe acelaşi model cu I love velo, diferenţa fiind că se adresează studenţilor şi presupune amenajarea a două staţii de închiriere de biciclete, permitând astfel o mobilitate mai extinsă decât primul proiect – care a avut un scop exclusiv de agrement.

Primăria încurajează aceste proiecte gratuite de utilizare a bicicletelor pentru că sunt o foarte bună pregătire pentru proiectul de bike-sharing pe care municipalitatea îl va implementa prin amplasarea punctelor intermodale, care vor permite clujenilor să se deplaseze oriunde în oraş cu ajutorul bicicletei.