„Lecturi urbane” în parcul Detunata

Vineri, 1 octombrie 2010, primarul Sorin Apostu a onorat invitaţia grupului de tineri care au iniţiat campania „Lecturi urbane a la Cluj” de a participa la cea de a cincea ediţie a acestei manifestări, iniţiată în primăvara acestui an.

Primăria Cluj-Napoca a amenajat o zonă de lectură în parcul Detunata din cartierul Gheorgheni, iar în cadrul acestei ediţii locuitorii din zonă au fost provocaţi de către organizatori la o lectură agreabilă în aer liber, pentru a profita de ultimele zile călduroase ale acestui an.

Primarul i-a invitat la rândul său pe copiii grupei pregătitoare „Fluturaşii” ai grădiniţei Dumbrăvioara, aflată în imediata vecinătate a parcului, cărora le-a citit o poveste.

„A fost o ocazie minunată pentru mine să fac două lucruri care mă bucură întotdeauna: să petrec timp în aer liber în anturajul celor mai dragi dintre clujeni, copiii. Aceste câteva minute petrecute cu ei, precum şi lectura binecunoscutei poveşti „Motanul încălţat” mi-au stârnit nostalgia vremurilor când şi copiii mei erau la vârsta grădiniţei. Proiectul „Lecturi urbane a la Cluj” oferă ocazii pentru a mai uita de griji şi a putea admira locurile fromoase ale Clujului, în compania unei lecturi care ne face plăcere” a declarat primarul Sorin Apostu.

La finalul manifestării copiii au primit din partea organizatorilor câte o cărticică pe care să le-o citească părinţii sau bunicii lor. „Lecturi urbane a la Cluj” se continuă pe parcursul acestei zile în mijloacele de transport în comun.

Ideea acestui proiect este de a promova lectura în spaţii neconvenţionale şi se bazează pe donaţiile de cărţi din partea clujenilor, pentru a oferi ulterior călătorilor o carte în dar, pe care să o citească în drum spre casă sau serviciu.