Investiţii la Casa de Cultură a Studenţilor


Casa de Cultură a Studenţilor se redeschide publicului clujean, vineri, 17 octombrie 2010, cu spectacolul Filarmonicii de Stat Transilvania (susţinut în cadrul Toamnei Muzicale Clujene).

Instituţia a fost închisă în luna iulie a acestui an din cauza efectuării unor lucrări de reabilitare. Astfel, a fost înlocuită pardoseala şi scaunele şi s-a reamenajat scena. De asemenea, în prezent se lucrează la finalizarea reabilitării şi montării instalaţiei de climatizare. Sala are o capacitate de peste 800 de locuri.

Investiţiile realizate anul acesta la Casa de Cultură a Studenţilor au fost cele mai importante de la inaugurarea ei, astfel că, pentru prima dată după mulţî ani, sala se prezintă aşa cum trebuie să arate o sală de spectacol.

Valoarea investiţiilor realizate a fost de 1.700.000 lei, fonduri obţinute de la Guvern prin intermediul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret. Amenajările au fost realizate de către firma COMSIS SERVICE SRL Cluj-Napoca, câştigătoarea celor două licitaţii organizate de Casa de Cultură a Studenţilor pentru contractarea lucrărilor de reabilitare ale sălii de spectacole şi a celor pentru reabilitarea şi montarea instalaţiei de climatizare.

În data de 25 octombrie va avea loc spectacolul aniversar a 50 de ani de existenţă a Casei de Cultură a Studenţilor. Până la sfârşitul acestui an sunt programate spectacole, concerte, baluri studenţeşti, congrese şi alte evenimente la care sunt aşteptaţi să participe clujenii.

„Intenţionez să îi invit la o discuţie pe toţi rectorii universităţilor clujene pentru a le solicita proiecte prin care să punem în slujba studenţilor dotările Casei de Cultură, care trebuie să rămână în primul rând un spaţiu în care aceşti tineri să se poată manifesta” a explicat primarul Sorin Apostu.