Fujikura Automotive angajează peste 630 de clujeni în primul trimestru al anului 2011

Compania Fujikura Automotive România îşi va dubla activitatea fabricii din Cluj-Napoca, urmând să creeze, în următoarele şase luni, 630 de noi locuri de muncă. Pentru următorii doi ani, compania are în plan extinderea în continuare a activităţii, ceea ce va însemna un total de aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă pentru următorii ani.

Anunţul a fost făcut de Ignacio Ibarra, vicepreşedinte al Grupului Fujikura Automotive, responsabil cu Europa şi America Latină, într-o conferinţă de presă susţinută la Primăria Cluj-Napoca. Acesta a declarat că „deschiderea găsită aici a fost esenţială pentru decizia de a extinde activităţile, iar primarul oraşului a demonstrat o mare preocupare pentru oraşul său”. Compania Fujikura, având sediul central la Tokyo, a fost fondată în 1885. Are o cifră de vânzări anuală de aproximativ 4,46 miliarde de euro şi peste 50.000 de angajaţi în toată lumea. La Cluj-Napoca, sunt produse cablaje auto pentru Volkswagen, Audi şi Seat. De altfel, contractul cu Volkswagen stă la baza actualei dublări a activităţii.

„Anunţul celor de la Fujikura privind continuarea şi creşterea producţiei la Cluj-Napoca, prin dublarea numărului actual de angajaţi este una dintre cele mai bune veşti pe care le-am primit în ultima vreme” a declarat primarul Sorin Apostu.

„Evenimentul de astăzi nu este unul singular, in conditiilein care în ultimele două luni am început să primim astfel de semnale din direcţia marilor companii care activează în Cluj-Napoca sau care doresc să iniţieze investiţii aici” a mai spus primarul Sorin Apostu.

În anul 2010 au intrat sau au anunţat intrarea pe piaţa clujeană companii care intenţionează să angajeze peste 1200 de persoane, atât în posturi care necesită calificare cât şi necalificaţi. ING a deschis activitatea la Cluj-Napoca cu 120 de angajaţi şi va avea 300 până la finalul anului, urmând ca până în anul 2013 numărul acestora să crească la 1200 de angajaţi. Sykes a angajat deja 250 de persoane, iar numărul acestora va creşete la 500 în 2011. De asemenea, Terapia Ranbaxy va continua dezvoltarea centrului din Cluj-Napioca şi va angaja peste 60 de persoane. 230 de locuri de muncă directe va aduce investiţia Dedeman într-un centru de bricolaj, iar deschidearea unui al doilea magazin Baumax va oferi alte 150 de locuri de muncă.