Decembrie – Luna clujenilor

Program

 

Târgul de Crăciun, deschis vineri, este în plină desfăşurare la Cluj-Napoca.

Astăzi, de Sfântul Nicolae, clujenii sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii să ia parte la concertul binecunoscutului interpret de muzică uşoară, Marcel Pavel. Spectacolul este programat să înceapă la ora 18.00.

Iubitorii sportului alb vor avea ocazia să se distreze pe patinoarul din Piaţa Unirii, unde intrarea va fi astăzi liberă.

Pe lângă aceste surprize plăcute, în Piaţa Unirii toţi clujenii se vor putea bucura de bunătăţile oferite la Târgul de Crăciun. Prăjituri, cozonaci, mere coapte, vin cu scorţişoară, cârnăciori vienezi sau alte bunătăţi specifice sărbătorilor de iarnă, toate acestea pentru a intra mai uşor în spiritul Crăciunului.

 

Primăria Cluj-Napoca organizează cea de a doua ediţie a Târgului de Crăciun în Piaţa Unirii.

Vineri 3 decembrie, la ora 18.00 Primăria Cluj-Napoca vă invită la deschiderea Târgului de Crăciun în Piaţa Unirii şi deschiderea iluminatului festiv.

Alături de primarul Sorin Apostu vor aduce lumina sărbătorilor de iarnă în Cluj-Napoca două personaje foarte iubite de micuţii clujeni, Sportacus şi Ştefania, personajele principale ale seriei de animaţie Orăşelul leneş.

Îi aşteptăm alături de noi pe toţi clujenii să începem luna comunităţii, a cadourilor şi a lui Moş Crăciun împreună, în piaţa Unirii finalizată şi redată cetăţenilor.

Spectacolul personajelor din Orăşelul leneş este realizat în parteneriat cu Gazeta Sporturilor, şi susţinut financiar de către compania Dedeman, care va deschide la începutul anului 2011 un magazin de bricolaj în zona Gării (pe amplasamentul fostului Tehnofrig) şi care a dorit să fie alături de clujeni încă din acest an, oferindu-le spectacolul atât de iubit de cei mici.

În fiecare seară, între orele şi 18.30 şi 20.00 Piaţa Unirii va găzdui seri ale companiilor clujene, implicate în comunitate, care se vor asigura că Moş Crăciun va face câte o oprire prin piaţă pentru a le oferi tinerilor spectatori surprize dulci şi jucării.

Printre concertele stabilite deja pentru această perioadă se numără Voltaj, Ducu Bertzi, Marcel Pavel, Ansamblul Românaşul şi mulţi alţii.

Va fi organizată o seară de folclor maramureşean, iar într-o altă seară clujenii vor avea ocazia să asculte corul personalităţilor clujene.

Printre companiile care vor oferi cadouri şi suprize se numără Orange, Nokia, Carrefour, UPC, C&A, Rosal, Coral, Provident, precum şi altele.

În fiecare seară, între orele şi 18.30 şi 20.00 Piaţa Unirii va găzdui seri ale companiilor clujene, implicate în comunitate, care se vor asigura că Moş Crăciun va face câte o oprire prin piaţă pentru a le oferi tinerilor spectatori surprize dulci şi jucării.

În seara de 23 decembrie, la închiderea Târgului de Crăciun clujenii sunt invitaţi din nou să se alăture corului Primăriei pentru a colinda alături de angajaţii instuţiei.

Primarul şi Consiliul local îi vor colinda pe clujeni în Piaţa Unirii. De asemenea, reprezentanţii presei şi ai instituţiilor publice sunt invitaţi să participle la seara colindelor.

În Piaţa Unirii vor fi amenajate 12 căsuţe (ceai, ciocolată, cozonaci, jucării, kürtoşi, jucării).

Patinoarul va funcţiona între orele 10.00 – 22.00, iar pentru elevi vor exista carduri de fidelitate cu reduceri

 

Scena de Crăciun

La fel ca şi anul trecut, în piaţa Unirii va fi amplasată o dioramă, la fel ca şi în marile oraşe europene – un tablou de mari dimensiuni alcătuit din mai multe planuri, reprezentând, de obicei, o scenă istorică sau un peisaj, care, datorită unei iluminări speciale, dă spectacolului impresia realităţii.

Vom reproduce acolo scena Naşterii Domnului.

Dimensiunile căsuţei vor fi de 5X4 m, scena va fi montată pe un podium lângă bradul din Piaţa Unirii şi va conţine ieslea cu fân ţarcul pentru animale, o scară, pereţii din lemn de răşinoase, acoperişul din 2 ape, acoperit cu stuf.

Personajele: – Sfânta Fecioară Maria, Iosif, Isus – aşezat în ieslea cu fân, cei trei magi, care aduc smirnă, aur şi tămâie, Îngerul, şi ciobanul Crăciun.

Manechinele sunt în mărime naturală iar faţa şi mâinile sunt realizate din gips pictat. Pe lângă manechine vor exista şi 2 oi vii în staul.