Ref: 10 pentru Cluj – „Juniorii Clujului, speranţele Cetăţii”, Editia a II-a

Primăria Cluj-Napoca organizează miercuri, 15 decembrie a.c., de la ora 16.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, ediţia a II-a a Galei de premiere a elevilor clujeni care au avut performanţe în cursul anului şcolar trecut, ”10 pentru Cluj. Juniorii Clujului, Speranţele Cetăţii”.

Începând de anul acesta, municipalitatea organizează această gală pe secţiuni de vârstă a competiţiei astfel:

  • Secţiunea A: Elevi de liceu
  • Secţiunea B: Elevi de gimnaziu
  • Secţiunea C: Elevi din clasele primare şi copii de la grădiniţe

O altă noutate se referă la crearea unui premiu special care va fi acordat dascălului cu cei mai mulţi elevi nominalizaţi la gala „10 pentru Cluj”. Categoriile de excelenţă sunt:

  1. Ambasador pentru Cluj – pentru cei care au făcut Clujul cunoscut in lume, prin activitatea desfaşurată în acest an
  2. Social – pentru contribuţia la binele comunităţii
  3. Arte, ansambluri – pentru rezultatele obţinute în echipă, la balet, muzică, teatru, film, pictură, sculptură, fotografie etc.
  4. Arte, individual – pentru rezultatele obţinute la balet, muzică, teatru, film, pictură, sculptură, fotografie
  5. Sport de echipă – pentru rezultatele obţinute în echipă
  6. Sport individual – pentru rezultatele individuale
  7. IT – pentru rezultatele obţinute în domeniul IT
  8. Ştiinţe – pentru rezultatele obţinute la matematică, fizică, chimie, biologie etc.
  9. Mediu – pentru dezvoltarea unor proiecte în domeniul protecţiei mediului, ecologiei etc.
  10.   Inovaţie – pentru realizări deosebite în domeniul tehnologiilor.

Primăria a solicitat şcolilor, ONG-urilor şi asociaţiilor sportive să facă acest proiect cunoscut în rândul copiilor şi să facă nominalizări la cele 10 categorii.

Nominalizările au fost făcute până în data de vineri, 19 noiembrie, de către oricine (părinţi profesori, rude, vecini etc), însoţite de documentaţia din care rezultă rezultatele extraordinare obţinute de tineri.

Gala de excelenţă 10 pentru Cluj – „Juniorii Clujului, speranţele Cetăţii” este un eveniment de recunoastere a tinerilor merituoşi care prin efortul lor au adus prestigiu oraşului Cluj-Napoca, organizat de primărie anual, cu concursul mediului de afaceri clujean şi al instituţiilor reprezentative la nivel local.

Criteriile pentru evaluarea nominalizărilor au fost: relevanţa performanţei, efectele acesteia pentru grupul/şcoala din care face parte tânărul, importanţa performanţei pentru dezvoltarea personală a tânărului, capacitatea de a deveni vector de opinie pentru grup/şcoală, încurajăm excelenţa pentru îmbunătăţirea performanţei comunităţii locale, efortul personal.

Câştigătorii Galei vor primi un trofeu, diplome şi cadouri din partea sponsorilor evenimentului: Ancada, Banca Transilvania, Brantner Vereş, Brinel, C&A, Carrefour, Coral, Construdava, EBS, Electrogrup, Nokia, Polus, Provident, Rosal, Terapia Ranbaxy, TSE Developement, UMF, UPC, Winner Tenis.