Ref: Termene şi condiţii pentru înregistrarea dosarelor pentru locuinţe în regim ANL

În conformitate cu prevederile HCL nr. 24 din 25 ianuarie 2011 preluarea dosarelor cuprinzând actele necesare completării cererilor depuse până la data de 31 decembrie 2010, pentru obţinerea unei locuinţe în regim de închiriere construite de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, se face la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, situat în str. Moţilor nr. 7, ghişeu ANL, zilnic, între orele 9-15.

Data limită de depunere a acestora, este 28 februarie 2011.

Obţinerea “Formularului de înscriere” şi a listei cu actele necesare completării dosarului, se face direct la Centrul de Informare pentru Cetăţeni sau de la sediile primăriilor de cartier, precum şi de la Biroul Solicitări Locuinţe etaj 2, cam. 98, sau de pe site-ul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, www.primariaclujnapoca.ro/Locuinte.

Actele Necesare

A. CRITERII DE ACCES LOCUINŢĂ

1. Acte de identitate, în copie şi original (pentru conformitate);
2. Declaraţii autentificate din care să rezulte că titularul cererii de locuinţã şi ceilalţi membri ai familiei acestuia – soţ/soţie, copii şi/sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia, nu deţin şi nu au deţinut o altã locuinţã în proprietate şi/sau sã nu fie beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unitãţii administrativ-teritoriale sau a unitãţii în care îşi desfãşoarã activitatea, în municipiul Cluj-Napoca;
3. Adeverinţă de la locul de muncă sau alte acte din care să rezulte că solicitantul îşi desfăşoară activitatea profesională pe durată nedeterminată, în municipiul Cluj-Napoca.

B. CRITERII DE IERARHIZARE STABILITE PRIN PUNCTAJ

1.1. Copie a contractului de închiriere în spaţiul locativ privat, în derulare, cu valabilitate de cel puţin un an, înregistrat la Administraţia Financiară, copie a actului de identitate cu viză de reşedinţă, precum şi declaraţii autentificate la notar din care să rezulte suprafaţa locativă deţinută conform acestui contract şi componenţa familiei titularului.
1.2. Declaraţie autentificată la notar a proprietarului locuinţei din care să rezulte că titularul cererii şi membrii familiei acestuia sunt toleraţi în spaţiu, copie după actul de identitate cu viză de reşedinţă precum şi declaraţie autentificată la notar referitoare la suprafaţa totală locativă şi numărul total de locatari care locuiesc împreună în această unitate locativă.
2. Acte de stare civilă în copie legalizată:
– Certificat de căsătorie;
– Certificat de naştere pentru fiecare copil.
3. Certificat eliberat de către comisia medicală de expertiză, din care să rezulte că boala de care suferă solicitantul sau un alt membru al familiei, ori aflat în întreţinere, necesită, potrivit legii, însoţitor sau o cameră în plus.
4. Numărul de înregistrare a cererii de luare în evidenţă pentru închirierea unei locuinţe construite de către A.N.L.
Vor fi acordate puncte pentru fiecare an integral de vechime a cererii.
5. Copie autentificată a diplomei pentru ultima formă de învăţământ absolvită sau, după caz, copie legalizătă a adeverinţei emise de unitatea de învăţământ, ce ţine loc diplomei care încă nu a fost eliberată sau care a fost pierdută.
6.1. Adeverinţă prin care se certifică faptul că titularul cererii de locuinţă provine dintr-o casă de ocrotire socială.
6.2. Act de adopţie sau cerere de adopţie.
6.3. Hotărâre judecătorească irevocabilă de evacuare din case naţionalizate sau, după caz, proces-
verbal de evacuare întocmit de executor judecătoresc.