Valentine’s Day

Anul acesta, pentru Ziua Îndrăgostiţilor (luni, 14 februarie 2011), Primăria vă propune deviza „O inimă sănătoasă, iubeşte mai bine”. Vă invităm, prin urmare, să susţineţi această campanie adresată tinerilor, şi nu numai, ajutându-i să înveţe cei trei paşi importanţi spre o viaţă sănătoasă:
– Mănâncă sănătos!
– Fă sport!
– Spune NU fumatului!

Vor exista şi manifestări specifice pe care tinerii le cunosc şi le aşteaptă cu această ocazie, celebrele căsătorii pentru o zi la Iulius Mall, la Polus şi Piaţa Unirii.

Dar peste tot tinerii primesc şi un chestionar legat de o viaţă sănătoasă. Cei care răspund corect participă la o tombolă şi pot câştiga o cină romantică şi alte premii surpriză.

De Dragobete va avea loc un concert la Casa de Cultură a Studenţilor şi un târg tradiţional în holul Casei de Cultură a Studenţilor.

 

Sărbătoarea Mărţişorului

Sărbătoarea Mărţişorului – sărbătoarea tradiţională a românilor este de acum nu doar cunoscută peste ocean, în oraşul înfrăţit Rockford, Illinois, dar şi aşteptată în cel de al treilea an în care ea se organizează.

Comitetul pentru Oraşe Înfrăţite al oraşului american Rockford, Illinois, organizează în acest an Luna Mărţişorului, printr-o serie de activităţi menite să continue familiarizarea prietenilor noştri din acest oras înfrăţit cu tradiţiile româneşti, prin degustarea preparatelor culinare tradiţionale şi prin spectacole folclorice autentice.

În Rockford o parte vor ajunge o parte dintre mărţişoarele confecţionate de copii de la grădiniţe, şcoli, licee care vor participa la cea de a treia ediţie a Festivalului Mărţişorului, din 25 februarie.

Partenerii Primăriei în acest festival Festival al Mărţişorului sunt Inspectoratul Şcolar, Şcoala Internaţională Cluj şi Iulius Mall.

Festivalul are două componente: una de concurs de artă plastică care se desfăşoară în şcoli şi grădiniţe.
Concursul de arte plastice are ca marele premiu o vacantă de trei săptămâni în Rockford în vara acestui an.
De asemenea, vineri, 25 februarie, începând cu ora 14, va începe Atelierul decreaţie mărţişoare la Scoala Internaţională, la care vor participa echipe copii şi elevi din toate grădiniţele şi şcolile clujene care doresc.
Copiii îşi vor putea valorifica creaţiile la târgul de mărţişoare care va avea loc la un alt partener consacrat al proiectului – Iulius Mall – în 26 februarie.

Participanţii se pot înscrie până luni, 22 februarie 2011, ora 15.00, iar mai multe detalii pot afla accesând site-ul www.scoalainternationala.ro.