Ref: Amenzi pentru proprietarii imobilelor din zona centrală care nu au luat măsuri de conservare a acestora

 

Poliţiştii comunitari din cadrul Serviciului Control Urbanism şi Disciplină în Construcţii au verificat în cursul zilei de 21 februarie 2011 starea faţadelor imobilelor situate în zona de protecţie a monumentelor istorice.

 

Verificările au vizat obligaţia acestora de a lua măsuri de conservare şi reparare a imobilelor şi împrejmuirilor deteriorate, cât şi a sistemelor de colectare şi dirijare a apelor pluviale. Aceşti proprietari au fost înştiinţaţi în prealabil de obligaţiile care le revin încă de la începutul acestui an. Cu toate acestea, în urma controalelor efectuate au fost aplicate 22 de procese verbale de constatare a contravenţiei, în valoare de 11.000 de lei celor care nu au luat astfel de măsuri. Sancţiunile au fost aplicate în conformitate cu HCL 191/2009 privind buna gospodărire a municipiului.

 

Astfel de acţiuni vor continua în zilele următoare pentru prevenirea unor accidente, mai ales că riscul de producere al acestora este mai crescut în această perioadă din cauza umezelii.

 

Biroul Mass-media

Primăria Cluj-Napoca