Ref: La Cluj-Napoca nu mai funcţionează magazine de etnobotanice

 

Preocupările Primăriei Cluj-Napoca pentru eradicarea comerţului cu substanţe etnobotanice nu au rămas fără efect. Dacă în prima parte a anului 2010 la Cluj-Napoca funcţionau nouă magazine care comercializau substanţe etnobotanice, în prezent, în oraşul nostru nu mai funcţionează nici un astfel de magazin.

 

În urma verificărilor şi a sancţiunilor repetate ale Serviciului Inspecţie Comercială din cadrul Poliţiei Comunitare a Primăriei anul trecut au fost închise cinci magazine, dar patru încă funcţionau la începutul acestui an.

 

Prin luarea unor măsuri precum instituirea unei hotărâri de consiliu local cu privire la interzicerea desfăşurării comerţului cu substanţe etnobotanice la o distanţă mai mică de 2.000 de metri faţă de unităţile de învăţământ (HCL nr. 467/30 noiembrie 2010), precum şi prin acţiunile comune întreprinse în colaborare cu Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj, în cursul lunii ianuarie au fost închise şi celelalte patru magazine care mai funcţionau în 2011.

 

“În prezent la Cluj-Napoca nu mai funcţionează nici un magazin care să comercializeze substanţe etnobotanice şi sperăm să rămână aşa. Noi vom folosi toate metodele legale pentru stoparea comercializării acestor substanţe atât de dăunătoare pentru sănătatea celor care le achiziţionează pentru a le consuma. Ne bucurăm pentru faptul că la Cluj-Napoca numărul consumatorilor de substanţe etnobotanice a scăzut simţitor în ultima lună”, a afirmat primarul Sorin Apostu.

 

 

 

Biroul Mass-media

Primăria Cluj-Napoca