Ref: Sanctiuni pentru localurile din apropierea scolilor

 

Politistii comunitari ai Serviciului inspectie comerciala din cadrul Primariei Cluj-Napoca au desfasurat o actiune de control in randul localurilor de alimentatie publica care functioneaza in apropierea unitatilor de invatamant. Verificarile au fost efectuate la inceputul acestei saptamani, iar principalul aspect vizat a fost respectarea prevederilor H.C.L. nr. 150/2009 privind interzicerea comercializarii si expunerea spre vanzare a bauturilor alcoolice, tigarilor si a celorlalte produse din tutun in incinta unitatilor de invatamant sau in apropierea acestora, la o distanta mai mica de 100 de metri.

 

Au fost verificate 8 localuri din vecinatatea unor unitati de invatamant gimnazial si liceal. In 3 cazuri au fost depistati minori, care consumau bere, jucau table sau consumau cafea si tutun in timpul orelor de curs in incita unor localuri.

 

Valoarea sanctiunilor aplicate celor trei societati a fost de 3000 de lei (in conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 150/2009). Elevii depistati in aceste localuri au fost insotiti pana la institutiile de invatamant de care apartin si predati dirigintilor, respectiv conducerii scolilor.

 

Biroul Mass-media

Primaria Cluj-Napoca