Ref: Consiliul local Cluj-Napoca convocat in sedinta deindata
 
Primarul municipiului Cluj-Napoca convoaca in regim deindata intrunirea legislativului local in data  de 10 martie, ora 12.30, in Sala de Sticla a Primariei municipiului Cluj-Napoca.  
 
Proiectul propus plenului se refera la rezolvarea problemei privind eliberarea terenului din proximitatea viitoarei Arene Cluj in vederea finalizarii lucrarilor acestui obiectiv de investitii. 
 
„Am luat act de procesul-verbal al comisiei speciale desemnate de catre Consiliul local sa gaseasca o rezolvare pentru rezilierea contractului de concesiune a societatii care ocupa terenul pe care acum trebuie sa il eliberam in vederea finalizarii stadionului si avand in vedere importanta de a finaliza cu maxima urgenta aceasta problema am decis convocarea deindata a legislativului local” a declarat primarul Sorin Apostu.
Astazi 9 martie 2011, comisia de negociere desemnata de Consiliul local Cluj- Napoca, constituita in baza prevederilor art. 5 din HCL 424/2010 a mediat valoarea despagubirilor care se cuvin SC Tenko SRL pentru investitiile realizate pe terenul concesionat la suma de 60.000 de euro.
 
Negocierea a luat in considerare urmatoarele valori:
 
– Valoarea solicitata de catre SC Tenko SRL a fost de 96.000 de euro, valoare ce se raporteaza la un raport de expertiza in suma de 68.000 de euro si majorata cu alte pretentii ale proprietarului (utilitati, deprecieri cauzate de neutilizare, taxe, impozite, trecute si viitoare, contravaloare expertiza evaluatori) asa cum acesta si le-a cuantificat
 
– Valoarea expertizei efectuate de catre municipiul Cluj-Napoca prin expertii evaluatori interni de 55.000 de euro.
 
Constructia care face obiectul despagubirii se afla in Cluj-Napoca pe str. Splaiul Independentei fn, cladire cu regim de inaltime S + P, proprietate a SC TENKO SRL, edificata in anul 1992 pe un teren proprietate a Municipiului Cluj-Napoca in baza unui contract de concesiune.
 
 
Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca