Primaria municipiului Cluj-Napoca a primit oficial instiintarea faptului ca orasul nostru a fost desemnat castigator in competitia europeana intre orase, Piccolingo 2010 – destinat promovarii invatarii limbilor straine de la cele mai mici varste, precum si a promovarii multilingvismului in comunitate. Totodata, am primit felicitari pentru activitatile complexe pe care le-am organizat, alaturi de parteneri, in perioada de implementare a proiectului, martie – iunie 2010.
 
Premiul obtinut de Primarie va fi inmanat in cadrul oficial in data de 29 martie 2011, in cadrul evenimentului „Awards Ceremony for the Piccolingo European Contest for Municipalities” parte din programul celei de a 7-a intalniri europeane a grupului de lucru tematic „Early Language Learning”, la Bruxelles.
 
„Astfel de proiecte, destinate tinerilor sunt considerate ca evaluari pentru viitoare politici europene in domeniul multilingvismului. Ma bucur ca orasul nostru si-a manifestat sustinerea pentru un astfel de proiect inca din fazele sale incipiente, de testare a nevoilor si nivelului de acceptare a comunitatilor privind activitatile de promovare si dezvoltare a multilingvismului” a declarat primarul Sorin Apostu.
 
„Evenimentele organizate cu partenerul nostru institutional, Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, precum si cu toti educatorii din gradinitele clujene, au convins juriul european ca la Cluj-Napoca copiii cresc in respect pentru diversitate si deschidere catre nou. Le multumesc tuturor micutilor care au muncit din greu anul trecut pentru a realiza o expozitie impresionanta de desene in tehnici diverse cu tema „Culoarea limbilor”, precum si celor care au sustinut timp de citeva ore un maraton de dans si cantece in toate limbile pamantului”.