Ref: Contorul primei zile a actiunii de impadurire
 
Actiunea de impadurire demarata de Primaria municipiului Cluj-Napoca la inceputul acestei saptamani a reunit doua companii importante din mediul de afaceri clujean. Este vorba despre Terapia Ranbaxy si despre Siemens, Solutii Industriale Cluj-Napoca.
 
“Ma bucur pentru faptul ca oamenii de afaceri clujeni reusesc sa se implice in proiectele comunitare pe care le desfasuram. Aceste actiuni sunt importante nu numai in ceea ce priveste grija pentru natura si pentru un mediu sanatos, dar si in privinta colaborarii institutionale cu partenerii nostri locali pentru binele comunitatii clujene. Speram ca peste cativa ani, sa ne putem intalni din nou in acelasi loc pentru a ne putea bucura impreuna de cea mai tanara padure a Clujului toti cei care ne-am adus contributia in acest demers – institutii publice, companii clujene, sportivi, elevi, studenti si alti voluntarii clujeni”, a precizat primarul Sorin Apostu.
 
Peste 50 de voluntari din cadrul celor doua companii clujene au raspuns invitatiei de a participa la aceasta actiune de impadurire.
Referindu-se la implicarea companiei Terapia Ranbaxy in sustinerea initiativei Primariei Cluj-Napoca, domnul Dragos Damian, CEO Terapia Ranbaxy, a declarat: „Grija pentru natura, pentru mediu, spiritul ecologic si responsabilitatea pentru ceea ce lasam generatiilor viitoare sunt valori pe care Terapia Ranbaxy si-a asumat sa le promoveze prin toate activitatile, proiectele si programele pe care le desfasoara. Acum am avut ocazia sa aratam tuturor ca aceste valori merg dincolo de ceea ce ne asumam la nivel de organizatie si ca oamenii din echipa noastra sunt cei care ne ghideaza si ne inspira in activitatea de zi cu zi. Ma bucur ca eforturile voluntarilor nostri au ajutat cea mai tanara padure a orasului sa prinda in continuare radacini”.
 
Angajatii companiei Siemens SRL, divizia Solutii Industriale din Cluj-Napoca s-au alaturat initiativei Primariei in actiunea de impadurire a zonei Bulevardului Muncii. „Cu o activitate de peste 100 de ani in Romania, Siemens este cea mai mare companie din Romania care detine solutii inovatoare complete in urmatoarele segmente de activitate: Energie, Sanatate, Industrie. Una dintre cele mai mari provocari cu care ne vom confrunta in secolul 21 este modul in care vor fi oferite conditii sigure si confortabile pentru milioanele de oameni ce vor convietui in cartiere aglomerate, unde spatiul trebuie sa fie foarte bine gestionat si sa includa zone verzi. Siemens ofera astazi  tehnologii si solutii astfel incat orasele lumii sa fie  zone urbane cu infrastructuri inovative si un mediu inconjurator verde si curat” a afirmatCristina Cobarzan, Marketing & Comunication Manager – Siemens Industry Solutions.
 
In prima zi a actiunii de impadurire au fost plantati peste 2500 de arbori care vor prinde radacini in viitoarea Padure a Tineretului.
 
Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca