Ref: Santierele dezorganizate sanctionate de Primarie
 
Politistii locali din cadrul Serviciului Control Protectia Mediului si Igienizare au aplicat de la inceputul acestei saptamani 5 sanctiuni contraventionale persoanelor fizice si juridice care nu au respectat normele de curatenie la organizarile de santier deschise in zonele Campului si Groapa Mosului, din cartierul Manastur. Sanctiunile au fost aplicate conform HCL nr. 191/2009 privind buna gospodarire a municipiului, astfel:
 
         2 procese verbale de constatare a contraventiei pentru lipsa rampelor de spalare la santierele verificate (sanctiuni cuprinse intre 2000 si 2500 lei);
         3 procese verbale de constatare a contraventiei pentru murdarirea carosabilului de catre autocamioanele care au iesit cu rotile necuratate pe strazile municipiului (sanctiuni cuprinse intre 1000 si 2500 lei).
 
De asemenea, prin procesele verbale de constatare intocmite, s-a dispus si intrarea in legalitate in termen de 48 de ore, precum si salubrizarea de urgenta a zonelor afectate de catre persoanele responsabile pentru aceste fapte.
 
De la inceputul acestui an si pana in prezent, politistii locali au aplicat 25 de sanctiuni contraventionale celor care nu si-au instalat rampe de spalare la iesirile de pe santiere si celor care au murdarit carosabilul cu autovehiculele iesite cu rotile necuratate pe drumurile publice.
 
Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca