Ref: Raportul Politiei municipiului pe sectii indica o crestere a infractiunilor la sectia 7
 
Reprezentantii Primariei municipiului Cluj-Napoca ai Politiei Locale si cei ai Politiei muncipiului au realizat un bilant al actiunilor comune in municipiu in acest an.
 
In cadrul discutiilor s-au relevat o serie de aspecte pentru care se impun masuri care sa reduca numarul infractiunilor si contraventiilor in unele sectii locale.
 
Din situatia statistica a persoanelor cercetate de lucratorii politiei municipiului Cluj-Napoca, in anul 2011 pentru acte ilegale rezulta un total de 134 de infractiuni comise pe raza municipiului.
 
Pe sectii situatia arata dupa cum urmeaza: 
 
Sectia 1 are in cercetare 9 infractiuni: 3 furturi din auto, 5 furturi din locuinta, 1 distrugere.
Sectia 2 are in cercetare 16 infractiuni, dintre care 11 furturi din societati comerciale, 3 furturi din locuinta, 1 furt de bicicleta si 1 furt de fier vechi
Sectia 3 a inregistrat  8 infractiuni – 7 furturi din anexe gospodaresti (a fost denuntata de catre pagubiti disparitia peste noapte a legumelor din gradini (ceapa verde, ridichi, salata), 1 furt din locuinta.
La sectia 4 sunt deschise 4 dosare de cercetare pentru 3 furturi din societati si un caz de  lovire si alte violente. La sectiile 5 si 6 nu s-au inregistrat nici o infractiune in primele 4 luni ale anului 2011.
La sectia 7 insa, numarul infractiunilor se ridica la 83, pana in acest moment. Dintre acestea, 34 de plangeri sunt pentru furturi din societati comerciale, 4 furturi din locuinta, 4 furturi din auto, 9 cazuri de lovire si alte violente, 12 furturi din anexe gospodaresti (de asemenea s-au semnalat furturi de legume plantate in gradinile cetatenilor), 12 alte furturi. Alte 8 infractiuni au fost legate de circulatia pe drumurile publice cu mijloce de transport neautorizate.
 
Din concluziile discutiei s-a desprins necesitatea de a intensificia actiunile de prevenire a infractiunilor in special pe raza sectiilor cu numar mare de cazuri. O atentie speciala va trebui sa fie acordata sectiei 7 – cea mai nou creata sectie locala de politie, infiintata in parteneriat cu Politia municipiului, pe strada Cantonului, in apropiere de zona Pata Rat in anul 2010.      
 
Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca