Ref: Peste 2000 de copii „Iubesc Clujul Curat”
                
 Astazi, 11 mai 2011, a avut loc actiunea de ecologizare organizata de Politia locala din cadrul primariei in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Cluj in cadrul celei de a opta editii a manifestarii comunitare pe teme ecologice „Iubesc Clujul Curat”. Peste 2000 de elevi clujeni au participat la actiuni de ecologizare a zonelor verzi municipiu. Activitatile din cadrul competitiei sunt menite sa stimuleze, pe de o parte, voluntariatul ecologic al cetatenilor pentru un municipiu curat, dar si creativitatea elevilor.
 
Actiunile ecologice de curatenie a spatiilor verzi si zonelor de agrement au avut loc simultan inurmatoarele zone:
–        Cetatuie – Grigorescu/Gruia
–        Faget – Manastur
–        zona Cartodrom si parcul Detunata – Gheorgheni
–        Parcul Aurel Vlaicu – Marasti
–        Liziera Padurii Faget – zona str. Negoiu si Baza Sportiva Parang
 
Elevii au adunat in urma acestei actiuni 40 metri cubi de deseuri, ceea ce reprezinta echivalentul cantitatii de deteuri pe care au ridicat-o companiile de salubrizare in urma zieli de 1 Mai, si circa 50% din ceea ce se gasea pe aceste terenuri in anii trecuti la actiuni similare.
 
In continuare, pana la data de 20 mai 2011 elevii clujeni vor avea posibilitatea sa-si prezinte proiectele pentru concursul pe teme de voluntariat ecologic „Iubesc Clujul Curat”. Competitia are ca scop testarea inspiratiei si imaginatia copiilor. Concursul se va desfasura pe trei sectiuni, elevii avand posibilitatea sa opteze pentru participarea la una, doua sau la toate trei sectiunile, dupa cum urmeaza:
 
Sectiunea 1. – in versuri – poezie
Sectiunea 2. – muzica – un cantec
Sectiunea 3. – desen insotit de un motto – un mesh
 
In perioada 23-25 mai urmeaza sa fie efectuata jurizarea acestora.
 
Premierea celor mai reusite creatii va avea loc in data de 1 iunie 2011 in Piata Unirii. Cantecul castigator va reprezenta imnul, respectiv deviza activitatilor pana la urmatoarea editie a manifestarii “Iubesc  Clujul Curat” din 2012, iar copiii vor avea ocazia sa-l inregistreze intr-un studio profesionist.
 
Festivitatea de premiere va fi precedata de un mars al copiilor pe traseul P-ta Lucian Blaga – P-ta Unirii, cu prezentarea bannerelor in original.
Activitatile se vor desfasura sub directa coordonare a Directiei Politia Locala, prin Serviciul Control Protectia Mediului.
 
Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca